Mobilya Takımlarının En Çok Tercih Edilenleri

Necdet MASMAS
09-09-2016, 00:26   |  #1  
Necdet MASMAS avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Merhaba Değerli Chip.com.tr üyeleri ve ziyaretçileri;

Türkiye'de 2015-2016 yıllarında Google, Yandex ve Bing arama motorları verilerinden aldığımız bilgiler sonucunda en çok tercih edilen mobilya takımlarından söz edeceğimiz yazımızla, 2017 yılında da ihtiyaç vuku bulduğunda mobilya tercihlerinizi  olumlu etkileyecek ayrıntıları sizlere aktarmak istedik.


Tasarım harikaları olarak ortaya çıkan ve bizlere yaşam alanlarımızda başka olduğumuzu hissettiren mobilya takımları ve bu şaheserlere sahip olmak isteyen mobilya tutkunları bu yazımızı mutlaka okuyun...

Yoğun tercih edilen ürünler, bir dönemin veya bir asrı etkisi altına alabilecek seçenekler haline dönüşebiliyorlar. Mobilya takımlarında, kalite, şıklık ve estetik uyumunun söz konusu olduğu her noktada bu kural çoğunlukla geçerlidir. Tercih edilenler listesinde yer almış, alabilecek ürünler; daima kaliteli, şık ve estetik ürünler olduğundan; birçok tüketicinin veya müşterinin de direkt olarak ilgi odağı haline dönüşebiliyorlar.

Develi Mobilya; müşterilerine sunduğu birçok kaliteli mobilya ürün arasından, yoğun tercih edilen modelleri (Örneğin 2015 yılı Türkiye'de satış rekorları kıran Avangard Yatak Odası ürünlerini incelemelisiniz ) ve tüm mobilya modellerinin sağladığı estetik atmosferi şöyle dile getirmektedir: 

1. Avangard Mobilya: Avangard ürünler; özellikle kumaş ve motifleri ile göz doldurmaktadır. Hem şık, hem classic atmosfer yaratabilen bu ürünler son derece tercih edilen ürünler arasında yer almakla beraber, listenin de ilk sırasında bulunmaktadır. Koltuk, mobilya gibi şeyler denildiğinde akla ilk gelenler avangard mobilyalardır. 

2. Retro:
Tarihin tozlu sayfalarını seven, ama birazda yenilikçi bir hava ile bunları sunmayı başarabilmiş Retro mobilya takımları; çok renkli cıvıl cıvıl seçenekleriyle yoğun tercih edilenler listesinde uzunca süredir yerini korumaktadır.

3. Klasik Mobilya: Biraz daha oturaklı ve lüks görüntüye sahip olan klasik mobilya takımları; birçok mimaride yüzde yüz estetik uyumu ile tercih edilebilmektedir. Bu mobilya takımları; sadece evlerde değil hemen hemen birçok mimaride gözümüze çarpan o zengin ve gösterişli mobilyalar olarak hatırlanmaktadır. Ancak birçoğu, sağladıkları estetik ve zerafete rağmen oldukça uygun fiyatlardan tüketicilerle buluşmaktadır. Bu mobilyaların en çok tercih edilmelerindeki temel etken, sağladıkları lüks imaj ve keskin çizgileri olarak açıklanmaktadır.

4. Modern Mobilya: Futuristik ve biraz daha inovatif çizgilere sahip, aynı zamanda günümüzü de en iyi şekilde yansıtan bu ürünler, çoğu yaş grubu ve mimari için tercih edilenler arasında bulunmaktadır.

5. Mevsimsel Atmosfer Ürünleri: Yakın dönem içerisinde oldukça tercih edilen mobilya takımları mevsim temalı oluyor. Örneğin Haziran, Eylül gibi isimlerle nitelendirilen mobilyalar, tasarımları ve sundukları atmosferleri bakımından oldukça ilgi görüyorlar. Bu ürünler; sonbaharın o huzurunu, ilkbahar veya yazın heyecanını yansıtabilirken; daha sade ve klasik atmosferlerin yakalanmak istenildiği durumlarda da kışın o sertliğini ve soğukluğunu ortama yansıtabiliyorlar. Böyle durumlarda bahsi geçen tarza ve duygu yüküne sahip ürünlerin de epey tercih edildiğini aktarmak gerekiyor.

6. Mücevher Temalı Ürünler: Birçok markanın mobilya takımlarının isimlendirmeleri yakın tarihlerde mücevher isimleriyle karşımıza çıkar durumda. Özellikle pırlanta, altın, elmas gibi isimlerle ve bunların yabancı dillerdeki karşılıklarıyla gündeme gelen ürünler, lükse, mücevhere veya maddi değeri yüksek olan ürünlere önem verenler tarafından da tercih ediliyor. Özellikle lüks yaşamın ve mücevherlerin yansıttığı ışığın, kristalliğin ön planda olduğu bu ürünler; genç yaşlı ayrımı yapılmaksızın birçok kişi tarafından tercih edilmekteler. Ayrıca çoğu mimaride de zengin ve gösterişli örneklerine ulaşmak mümkün.

7. Moda ve Stil Temalı Ürünler: Fashion kulvarında nitelendirilen bu ürünler, modanın yansıttığı renkliliği, tercih ve seçenek çokluğunu, cıvıl cıvıl havayı ve aslında bir modacının dahi görmek istediği o rahatlığı ulaştırmayı hedefleyen ürünlerdir.

Mobilyaların tasarımlarından, işçiliklerine kadar epey geniş bir ufuk açısı olduğunu görmek mümkün. Bu ürünlerin de genellikle sarı, kırmızı ve yeşil tonlarının; bunlara ek olarak beyaz ve turkuaz renkli bir imaja sahip olanlarının mobilya takımlarının en çok tercih edilenleri listesinde ciddi bir yer tuttuğunu ifade etmek yerinde olacaktır.

Genç kitleye ve bu dinamizmi yakalamaya çalışan bir çok tüketicide, fashion temalı mobilyaların tercih edilmesinde bahsi geçen renklerin etkisinin olduğunu görmekteyiz. Bu noktada; epey geniş renk skalasının ve tonlarının daha bir çok kumaş ve desen seçeneğiyle de çeşitlendirildiğini hatırlayacak olursak daha da geniş bir yelpazenin karşısında olduğumuzu söylemek mümkün. Dolayısıyla işçilikten, malzeme kalitesine veya desenlere uzanan bu yelpazenin son dönemlerde tercih edilişinde; ciddi seçeneklerin yer aldığını bir kez daha hatırlatmış oluruz.

Türkiye'nin Modern Mobilya Markası Develi Mobilya olarak sizleri bilgilendirmek istediğimiz "mobilya takımlarının en çok tercih edilenleri" yazımızla bir nebze olsun yol gösterici bir ışık verebildiysek ne mutlu bize.

Bu yazımız vesileyle ulaşabildiğimiz tüm İslam aleminin kurban bayramını kutluyoruz.
Sağlık ve mutluluk yaşam alanlarınızdan eksik olmasın.

Develi Mobilya

Son Düzenleme: Necdet MASMAS ~ 09 Eylül 2016 00:30 Neden: Yazı düzenleme