modemdeki lan ışığı yanıp sönüyor

santi
26-01-2008, 17:59   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
162 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

İnternet bağlantısı simgesi iki tane ve modem LAN ışığı yanıp sönüyor. Yerel ağ bağlantısı açıkken sorun yok ama internete bağlanınca diğeri de devreye giriyor, o açık olduğu müddetçe modem lan ışığı yanıp sönüyor. Hiç internete girmesemde sürekli yanıp sönyor.

Ne yapmam gerekiyor? İnternette cevap bulamadım.

selimhun
26-01-2008, 18:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Internet  bağlantınızdan farklı olarak gördüğünüz 2. arayüz.Ağ Geçidi  bağlantınız gösteriyor. Bu Windows un pek bilinmeyen bir arayüzüdür. Kimi zaman  restart işlemleri sonucu kendiliğinden devreye girer. Aslında Ağ  Geçidi  görünmese de tüm bağlantılarda devrededir. Bu bağlantının özelliklerine girerseniz msn.. skype ...limewire gibi  belirli çıkış portlarını kullanan  bağlantıların ayrıntılarını görebilirsiniz. Ne işe yarar.???Gerektiğinde tüm portlarını kapatabiir ya da yukarıda sayılan bağlantıları belirli portlara yönlendireblirsiniz.Bu portlar üzerinde modeminiz aracılığıyla birtakım denetimler kurabilirsiniz.Oldukça profesyonel bir ayarlamadır..Yaptığınız işlemden emin değilseniz  oynamayın derim .!!!

Bu arada LAN ışığınızın devamlı yanıp sönmesi doğal ..çünkü...bilgisayrınız açıldığı anda  siz yerel ağınıza bağlanıyorsunuz...!!!İnternet e girmeseniz bile...  

2 Bağlantınız var ( Her Bağlantı da Olduğu Gibi )   1 ) PC - Modem (LAN ) 2) Modem -ADSL.(DSL/PPP).Bilmem anlatabildim mi ???