Modemlerim ve Link ışığı problemleri

okanmersin
04-05-2007, 18:59   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Merhabalar;
Siteye yeni üye oldum,gercekten cok begendim..Benim de derdime derman olabileceginizi düsündüm arkadaslar..

benim iki tane modemim var ve ikisinin de link ısıgı yanmiyor..birinin markasi origo (bu modemi aldigim güne lanet olsun,1 yilda 4 kere ayni sorunla-link isigi sorunu- 1 er ay serviste kaldi) digeri de zoom x5..

modemimin link ısıgı yanmiyor diye origo ile ugrasmaktan sıkılıp zoom aldim,7-8 ay gecince zoom da aynisini yapti..
taa istanbula kadar gonderilip tek yapilan şey yazilim yükledik diyip geçiştiriyorlar..acaba gercekten sorun nedir?ben kendi evimde yapamazmiyim?ya da bir kablo alip kendim bişeyler upgrade edemezmiyim??


simdiden hepinize cok tskler..

iyi gunler..

okanmersin
04-05-2007, 19:06   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

bu arada modemimin link ısıgı yanip yanip sönme degil, hic bir sekilde yanmiyordur..  ayrica reset atma tavsiyesi de işe yaramamiştir...

bitirme projemi yetiştirmem gerekiyor ,internet kafelere gitmek yerine evimde istedigim saatte yapabilmem gerekiyor bu projeyi :((

selimhun
04-05-2007, 19:52   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006


Heriki modemin de arızalı olması uzak bir olasıllık. Origo modem konusunda birşey söyleyemeyeceğim. Ancak bir zamanlar kullandığım ....özenle sarıp sarmalayıp kaldırdığım ( kablosuz ağ kurduğum için) x4  zoom  modemle hiç sorun yaşamamıştım.

Elbette  hemen tüm modemleri web sitelerinden upgrade etme imkanı vardır.

Tekrar başa dönersek ...Lütfen  hattınızı ..yani ADSL   bağlantınızı kontrol ettiriniz... TTNET   artık eskisi gibi değil....makul ve mantıklı konuşan  kişilere ulaşabiliyorsunuz.

Zoom x5   bildiğim kadarıyla çok portlu ethernet  esaslı bir modemdir. Kurulumu  çok kolaydır...Bazen kablosuz modemlerde yaşanan tuhaf sorunlar gibi sorunlar yaşatmaz.

HATTINIZI  VE  KABLOLARINIZI KONTROL EDİN !!!


Saygılar,

turuçi
04-05-2007, 20:40   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
172 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Modem ışığı yanmıyorsa sorun elktronik arızadan kaynaklanıyor olabilir Modem içinde devre elemanları vardır entegre kondansatör diyot direnç gibi elemanlar kondansatörler bozulmuş olabilir voltaja bağlı olarak onlar bazen şişer yada patlar yani bozulur elektronik bilgin var ise onları bir kontrol et garantisi var ise hiç elleme servise gönder bide adaptörü taktığın pirizin gevşek olup olmadığınada bak sık sık voltaj kesintileri modemi bozar

okanmersin
05-05-2007, 00:19   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

her iki modemin de bozuk olma ihtimali düsük diyen arkadasa yanit olarak sunu söyleyebilirim, origo 4 portlu modemim her 3-4 ayda bir link isigi yanmama sorunu veriyor ve 1 ay süren bir servis sürecine giriyor.. ben de bu olaydan sıkılıp zoom x5 aldim (4 port +1 usb) , o da 7-8 ay kullanildiktan sonra link ısıgı söndü.. origo modemi her garanti ile gonderdigimde "yazilim güncellendi-ya da yüklendi" yaziyor.. reset tusuna basarak da bir careye ulasamiyorum..

bu arada telefon hattinda bir sorun yok,emanet bir modem aldim bugun , suan internete girebiliyorum,yani sorun modemlerde :(

entegre devrelerin de yanik oldugunu pek sanmiyorum cünkü cogu modemde bu link yanmama sorunu cikiyor.. yazilimi kendimiz güncelleyebilirmiyiz acaba?


ilgilenen herkese tekrardan tsk ederim..

saygilar.

selimhun
05-05-2007, 09:15   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

İlginç gerçekten..Neyse...


Origo modem ile ilgili olarak  yaptığım araştırmada gerçekten sorunlu bir modem olduğunu gördüm. Bir sürü ek yüklemeler..kurtarma cd leri falan...!!!

Zoom a gelince...



adresinde modeminizin  model ve versiyonuna göre en güncel sürücü , yazılım ve belgeleri bulabilirsiniz.

Hatta ...( Eğer İngilizce biliyorsanız) sorununuzu karşılıklı olarak bir uzmanla görüşebilirsiniz....v.s ..v.s


Zoom gerçekten adına layık müşteri hizmetleri sunuyor...


Kolay Gelsin !!!!


Saygılar,

okanmersin
07-05-2007, 21:34   |  #7  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

modeme giremiyorum arkadaslar.. yaziliminda sorun var sanirim..yani firmware update etmem icin modemin icerisine girmek gerek sanirim..ipconfig ile ipsinden modeme giremiyorum.. nasil firmware yükliycem o halde?