modern insanın en büyük problemi sizce ne?

cem_batum
24-11-2015, 12:28   |  #1  
cem_batum avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 7
42 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

bence düzensiz, kalitesiz, yetersiz uyku.

samet61
24-11-2015, 12:29   |  #2  
samet61 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

partner bulamamak. gecenin üçünde yazmak biraz manidar oldu biliyorum ama diğer konularda da modern insanın problemi yalnızlık.

mesela tenisi lüks yapan şey de bu aslında; bir raket decathlon'da elli lira, polo tişört on beş lira... çok istersen çok küçük meblağlara bile yapabileceksin ama işte o master card'ın** asla karşılayamayacağı büyük lüks: partner!

her konuda, her konuda, her konuda! bir numaralı problem hep yalnızlık, etraf yalnızlık edebiyatı yapan acıklı insanlarla dolu; evlilik yaşları yükseldi, hatta daha kötüsü boşanma oranları tavan yaptı, toplumların yaş ortalamaları yükseldi, genç nüfus azaldı...

insanlar daha iyi arabalara binmek, daha şık kıyafetler giymek ve daha gösterişli evlerde oturmak için en temel içgüdülerini görmezden geldiler ve bugün mutsuz, ihtiyar ve yalnız mahluklar olarak yaşıyorlar. evet ben de dahil!

ve evet; partner bulamadığım için tenis oynayamıyorum. komedi filmlerini izlerken de kendi kendime gülünce kendimi çok salak hissettiğim için sinemada o kadar da eğlenceli olmayan filmlere gidiyorum.

tek tesellimse ne biliyor musun sözlük: hala yalnız başıma gezince hafif kafadan çatlak olduğumunu düşünen bir çoğunluk var, yani yalnızlık henüz kanıksanmamış, bu iyi bir şey...