Monitör Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Erpa İletişim
20-03-2014, 10:19   |  #1  
Erpa İletişim avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

Teknoloji çağı ile hayatlarımıza giren çoğu elektronik cihazının olmaz ise olmazı kuşkusuz monitörlerdir. Ancak çoğu firma yöneticileri, tüketiciler veya kullanıcılar monitör alırken nasıl bir yol izleyeceğini bilmiyor.

Türkiye'nin lider ve öncü endüstriyel monitör üreticisi Erpa İletişim ve Elektronik Genel Müdür 'ü Sayın Nihat Erdal'a tüketicinin veya firmaların monitör alırken nasıl bir yol izlemesi gerektiğini sorduk . Erdal 'a göre monitörleri kendi aralarında ikiye ayırmak gerekiyor. Bunlardan ilki endüstriyel monitörler ki bu gruba tüm sanayi, ticaret, medikal  ve üretim firmalarının kullandığı cihazların monitörleri giriyor. Diğer gruba ise günlük hayatta kullandığımız bilgisayar veya çevremizde karşılaştığımız reklam amaçlı tanıtım monitörleri giriyor.

Monitör alırken garanti süreleri, teknik bakım, kurulum, teknik servis ağı, arızalı üründe değişim, nem, toz ve uzun süre çalışmaya dayanıklılık ve ihtiyaca göre doğru yönlendirmenin önemini vurgulayan Erpa İletişim ve Elektronik Genel Müdür'ü Nihat Erdal, monitör seçiminde aceleci olunmaması gerektiğini de vurguluyor. 

Monitör arayışı içinde olan firma veya kullanıcıların almayı düşündüğü monitörler çözünürlüklerinin1280×1024 ve üstü, kullanılacağı alana göre ( oyun , çizim ,vb ) çözünürlüğün tercih edilmesi, frekans hızının da yüksek olmasına (frekans hızı ne kadar yüksekse görüntü kalitesi de o kadar iyi demektir ) dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Erdal , Led Monitörlerin Lcd monitörlere göre %40 'a varan oranda tasarruflu olduğunu, daha zengin renk yelpazesi içerdiğini, civa kullanılmadığı için çevreye zarar vermediğini ,daha ince ve hafif tasarıma sahip olduğunu, Led cihazların ise 50,000 saat üzeri ömrü olduğunu belirtiyor.

 Son olarak monitör tercihinde monitörün başka cihazların bağlantı portları ile uyumluluğu ve HD kalite de görüntü desteğinin de önemli olduğuna parmak basan Erdal, kullanıcının elindeki mevcut monitörlerin de tamir edilebilineceğini, tamir ile çözülmeyen durumlarda cihazlarını değiştirmelerinin çevreye de yarar sağlayacağını belirtiyor.