mönitör ve göz sağlığımız

mhmt06
21-04-2013, 21:29   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

arkadaşlar gözlerimiz bilgisayarımızdan da bilgisayarda yaptığımız şeylerdende daha değerli.  malum mönitör gözlerimize zarar veriyor. 
henüz göz sağlığımız yerinde iken tedbir almak en doğrusu. yada gözümüzdeki rahatsızlığı ilerletmemek adına tedbir almak.
kısa bir araştırma yaptım nette ama sadece göz kırpın,  yakın durmayın,  saatte bir kalkıp dolaşın v.s. öneriler vardı.
daha somut önerileri olan varsa lütfen fikirlerini paylaşsınlar.
mesela mönitöre takılan camlar işe yarıyormu, mönitörün çözünürlüğü yada  cinsi modeli  konusunda fikirleri olanlardan tavsiye bekliyorum. hala tüplü monitör kullanıyorum. lcd  led  kullananlardan gözleri yorma konusunda yorum bekliyorum.

okinkurt
21-04-2013, 23:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

60 hz den yukarda kullanmak gerek mutlaka yenileme hızını ben 12 senedir cok uzun saatler geçirdim pc nin başında hiç zarar gelmesin istiyorsanız bu aletten uzak durun hele oyun meselesinden crt monitör vardı bendede herkes diyorki led al göz sağlığı için iyi vs led ler daha parlak ve gözü daha cok yoruyor bence bende sinek ucusması ve ısık cakması var gözlerde mesela pc sağolsun :D hiç kaçarı yok pc gözün içine ediyor birde lcd ve led lerde ghosting denilen bir olay  var hepsinde az da olsa illa var hareketli akan bir görüntüde netliği koruyamıyorlar crt ler de bu durum pek yok cok oyun oynıyan birinide etkiliyor tabi bu olay neyse dediğim gib göz sağlığı için pc yi camdan atınız :D koruyucu camlar bir etki etmiyor.

okinkurt bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]