Monster Laptop Klavye Driver Sorunu !

cheval
11-09-2016, 11:35   |  #1  
cheval avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2016

Merhaba arkadaşlar, dün akşam saatlerinde bilgisayarın üzerine sıvı döküldü.

Bilgisayarın markası ve modeli Monster T7 V2.6

Klavyeyi temizleyip denedim ancak hepimizin bildiği gibi pek işe yaradığı söylenemez, daha sonra bayram dolayısıyla açık olan yerlerden bir tane benzer XER Keyboard (Eskisi ile aynı değil, eskinin modeli Sunrex P/N: V139922DK1 TR) alıp taktım (Model: v132150AK1 TR) Ancak bütün uğraşlarıma rağmen tuşlar olması gerektiği gibi çalışmıyor, caps lock'da e harfi a tuşunda ise Slash işareti gibi bütün harflerin yerleri karman çorman olmuş durumda.

Aşağıdaki resimde aygıt yöneticisinin ve pc/at donanımını kadırıp bilgisayarı klavyesiz çalıştırdığımda aynı şekilde geri geldiğini gördüm. Bu denememde de anladığım kadarıyla bilgisayarın çipinde klavyenin driver'ı otomatik olarak gömülmüş durumda sanırım, dolayısıyla aklıma gelen ilk şey şuanda taktığım klavyeyi'de bilgisayar eski klavyesi olarak gördüğünden dolayı stabil olarak çalışmıyor.

Klavyenin şekli ve kablosu birebir aynıdır, internette okuğum kadarıyla FN + Num Lock gibi önerilerde bulunulmuş ama bunlarda işe yaramadı, klavyenin karambol tuşlarından Num Lock'u bulmayı başardım ancak bütün klavye tuşlarıyla kombinasyonu denediğimde başarılı olmadı.

Ekstra olarak dil seçenekleri F klavye yaptığımda'da klavyedeki tuşlar hiç bir şekilde değişmiyor olduğu gibi aynı kalıyor.

Bütün sürücüleri kaldırdım, bilgisayara Restart attım (Bu arada res at dediğimde baya bi bekliyor, sonunu beklemedim atacağını sanmıyorum, bilgisayarı kapat dediğimde ise herhangi bir sorun olmuyor.) Ancak sürücüler kendi kendine geri geliyor, İo çipinin zarar gördüğünü düşünmek istemiyorum, bilgisayarın ana kartına sıvı teması olduğunu düşünmüyorum ana karta derinlemesine bakmadım ancak klavyenin altında herhangi bir sıvı temasına rastlamadım, ben Sherlock Holmes :p

Daha önce başına gelmiş ve bu olaydan nasibini almış arkadaşlardan tüm destekleri bekliyor şimdiden çok teşekkür ediyorum, ileride bu konuya bakıp ta ''Aha tamda aradığım konu'' diyen kişilerin olmasını isterim.






Sistem Bilgilerim
cheval
11-09-2016, 11:42   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2016

Bu arada tuşların bazıları hiç basmıyor klavye yeni olmasına rağmen en kötü yanlış basan tuşları windowsda değiştireyim dedim ama hiç basmayan tuşlar olması garip. IQ chipinin üzerine veya anakartın bir yerine sıvı teması olmadığına eminim içini açıp tek tek kontrol ettim. Chipin ve klavye girişlerinin etrafını da tinerle temizledim. Banamısın demedi bayramda pek bir şansım da yok önerebileceğiniz bütün fikirlere açığım.