Moto X'in işlevi tüm Android'lere gelebilir!

CHIP Online
03-06-2014, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Moto X'i diğer ceplerden ayıran önemli özellik, yakında tüm Android'li telefonlara gelebilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mot ... elebilir_47489.html

Resimlerle: Android 4.4 KitKat'lı cep telefonları!

Moto X'i diğer Android'li telefonlardan farklı yapan, en ilginç işlevlerinden bir tanesi, onu istediğiniz zaman "OK, Google" diyerek uyandırabilmeniz ve sesli komutlar verebilmeniz.


Moto X, bu işlevi sunabilmek için sizi ekranı kapalıyken bile sürekli olarak dinleyen bir sisteme sahip. Android Police'in yeni bir raporuna göreyse bu işlev, yakında Android'li tüm telefonlara gelecek. Motorola'nın Google'dan ayrılıp Lenovo'ya geçtiğini düşündüğümüzde, Google'ın bu hamlesi kulağa oldukça anlamlı geliyor.


Rapora göre Google, "sürekli dinleme" işlevini Android'e eklemekle meşgul, ancak işlev kullanıma ilk sunulduğunda cihazınızın şarjda olması gerekebilir. Rapora göre pil kullanımının optimize edilmesiyle bu ihtiyaç ortadan kalkabilecek.


İşlevin Android'li telefonlarımıza gelmesi halinde, ona dokunamadığımız zamanlarda, örneğin otomobil sürerken veya bisiklete binerken sesimizi kullanarak komut verebileceğiz. Örneğin Google Now'a havanın nasıl olduğunu sorup, sadece görüntülü değil, aynı zamanda sesli bir cevap alabileceğiz.

Tüm Konu: Moto X'in işlevi tüm Android'lere gelebilir!

Resimlerle: Android 4.4 KitKat'lı cep telefonları!

Kaynak: www.chip.com.tr