Motorola'nın yeni sahibi: Lenovo!

CHIP Online
30-01-2014, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google, bir süre önce satın aldığı Motorola'yı sattı! İşte cep devinin yeni sahibi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mot ... i-lenovo_45106.html

Resimlerle: Bu 5 cep, belki de hiç olmayacak!

Başarılı PC üreticisi Lenovo'nun Motorola'yı satın almak üzere Google ile anlaştığı doğrulandı. Böylece Google'ın yaklaşık 2.5 sene önce 12.5 milyar dolar ödeyerek satın aldığı Motorola Mobility, yalnızca 2.91 milyar dolara Lenovo'nun kontrolüne geçecek.


Bu satış, Google için büyük bir kayıp. Google, Motorola'yı bir süre önce parçalara bölmeye başlamış, geçtiğimiz sene Motorola Home'u Arris Group'a 2.3 milyar dolara satarak elinden çıkarmıştı. Ancak Google, Motorola'yı satın almasının ana nedeni olarak kabul edilen yaklaşık 10 bin Motorola patentini elinde bulundurmaya devam edecek.


Motorola'nın yeni telefonlarından Moto X, kendinden söz ettirmeyi başarsa da bunu ticari bir başarıya dönüştürmekte zorlanmıştı. Uygun fiyatlı Moto G ise iyiydi ancak firmaya büyük bir kar sağlayamadı.


Bununla birlikte satın alma, uzun zamandır büyük bir akıllı telefon çatısı altına almak isteyen dünyanın en büyük PC üreticisi Lenovo için önemli bir adım. Firma daha önce BlackBerry ile ilgilenmiş, geçtiğimiz sene ise HTC'yi satın alacağına dair dedikodular ortaya çıkmıştı. Lenovo yaptığı açıklamada satın almayı doğrularken, "hızla büyüyen mobil alanda çabucak güçlü bir oyuncu olma şansımız var," dedi.


Google CEO'su Larry Page ise "Lenovo'nun Motorola'yı Android ekosistemi için büyük bir oyuncuya dönüştürmek için gerekli uzmanlığa sahip olduğunu, bu hamlenin Google'ın enerjisini Android ekosistemine adamasını sağlayacağını, böylece hamlenin her yerdeki tüm akıllı cep kullanıcılarını olumlu etkileyeceğini" söyledi.

Tüm Konu: Motorola'nın yeni sahibi: Lenovo!

Resimlerle: Bu 5 cep, belki de hiç olmayacak!

Kaynak: www.chip.com.tr