Mozilla'da eskisi gitti, yenisi geldi!

CHIP Online
25-03-2014, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Firefox'un mimarı Mozilla'da, yaklaşık 3 yıldır devam eden "Kovacs dönemi", resmi olarak kapandı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/moz ... si-geldi_46175.html

Resimlerle: Firefox işletim sistemi testte!

Dünyaca ünlü internet tarayıcılardan birisi olan Firefox'un mimarı Mozilla cephesinde, son bir yıldır ilginç şeyler oluyor. Özellikle tarayıcının yeni sürümünü, Windows 8 platformu için durdurma kararı alacak kadar ileriye giden Mozilla'dan, bu sefer de köklü bir değişim haberi geldi.


Mozilla tarafından yapılan açıklamaya göre, firmanın kurucu ortaklarından ve aynı zamanda JavaScript'in de yaratıcısı olan Brendan Eich, firmanın yeni CEO'su oldu. 2005 yılından beri teknoloji şefi olarak terk döken Eich'in CEO'luğa getirilmesi, bazıları için hiç de sürpriz olmadı. Mozilla'nın resmi blogundaysa, vakti zamanında piyasada çok ses getiren Netscape Navigator ile başlayan çalışmalarını, 1998 yılında Mozilla ile devam ettiren, o günden bu güne kadar her türlü ürün geliştirme desteğini veren Eich'den övgüyle bahsediliyor. Kendisinin aynı zamanda site yapımcılarının en çok kullandığı dil olan JavaScript'in de yaratıcısı olduğunun altı çiziliyor.


Verdiği bir röportajda, firmanın esas odağının internet tarayıcıdan daha çok Firefox işletim sistemi üzerine olacağını dile getiren Eich, özellikle 25 dolar segmentindeki cep telefonu pazarında, sistemin büyük ses getirmesini hedefliyor. HTML5 tabanlı olan mobil işletim sisteminin prototipleri, üretildiği günden bu yana hem iyi, hem de kötü birçok eleştiri almıştı. Nitekim sistemin Amerikan pazarına tam anlamıyla ne zaman gireceği halen merak konusu...


Mozilla'nın daha önceki CEO'su olan Gray Kovacs, zaten işinden ayrılacağını 2013'ün Nisan ayında açıklamıştı. Kovacs, bu süre zarfına kadar, Mozilla'da yaklaık üç yıl CEO'luk görevi yapmış oldu.    

Tüm Konu: Mozilla'da eskisi gitti, yenisi geldi!

Resimlerle: Firefox işletim sistemi testte!

Kaynak: www.chip.com.tr