Mozilla Firefox Eklentileri

sosyalik
27-07-2011, 14:17   |  #1  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,710 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Mozilla Firefox, bildiğiniz gibi eklenti desteği ve özelleştirebilme seçenekleriyle ünlü bir web tarayıcısı.Ben de popüler ve -popüler olmasa da- işe yarayabilecek Firefox eklentileri hakkında bir yazı yazdım ve o yazıyı da işinize yarayabilir diye buraya kopyaladım:


Mozilla Firefox, eklenti zenginliğiyle ünlü açık kaynak kodlu bir web tarayıcısı. Eklenti zenginliği o kadar fazla ki, mutlaka kendinize uygun birkaç eklenti bulabilirsiniz. Bu yazımda en popüler Firefox eklentilerinin birkaçından bahsedeceğim. Daha fazla eklentiye, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Adblock Plus
Adblock Plus adından da anlaşıldığı gibi bir reklam engelleyici. Siz webde sörf yaparken sitelerde reklam alanı olarak işaretlenen yerlerdeki reklamları engelliyor. Eğer herhangi bir yerdeki reklamı engellemezse siz sağ tıklıyorsunuz ve “Resmi Engelle”yi tıklıyorsunuz. Sitelerdeki reklamların fazlalığı sizi rahatsız ediyorsa bu eklentiyi kullanabilirsiniz.
Eklentiyi indirmek için tıklayın.


DownThem All!
DownThem All! Firefox eklentisi durumundaki bir indirme yöneticisi. İndirmelerinizi biraz daha hızlı hale getirmek istiyorsanız deneyebilirsiniz.
Eklentiyi indirmek için tıklayın tıklayın.

Video DownloadHelper
Video DownloadHelper, YouTube benzeri sitelerden videoları indirebileceğiniz bir eklenti.
Eklentiyi indirmek için tıklayın.

FlashGot
FlashGot, Free Download Manager gibi bir indirme yöneticisi kullananlar için güzel bir eklenti.Free Download Manager gibi bazı indirme yöneticilerinin tarayıcı araçları bazen çok sık güncellenmiyor ve tarayıcının yeni sürümüne ayak uyduramayabiliyor.İşte bu gibi İndirme Yöneticisi uyumsuzluk sorunlarında FlashGot’u kullanabilirsiniz.
FlashGot’u indirmek için tıklayın.


GMail Watcher ve Hotmail Watcher
GMail Watcher, GMail hesabınıza yeni e-posta gelip gelmediğini kontrol etmenize yarayan bir eklenti.
Hotmail Watcher, aynı şekilde Hotmail hesabınıza yeni e-posta gelip gelmediğini kontrol edebileceğiniz bir eklenti.
Gmail Watcher’ı indirmek için tıklayın.
Hotmail Watcher’ı indirmek için tıklayın.

QuickFox Notes
QuickFox Notes, webde sörf yaparken tarayıcı içinde notlarınızı kaydetmenize yarayan bir Firefox eklentisi.
QuickFox Notes’u indirmek için tıklayın.


AniWeather
AniWeather, istediğiniz bir yerdeki hava sıcaklığını ve hava tahminlerini gösterecek bir eklenti.
AniWeather’ı indirmek için tıklayın.


Echofon
Echofon, takip ettiğiniz kişilerin tweetlerini Twitter’a uğramadan görebileceğiniz bir Twitter eklentisi.Bu eklentiyi isterseniz yeni bir tweet atıldığında uyar şeklinde de ayarlayabiliyorsunuz.
Echofon’u indirmek için tıklayın.


IE Tab 2
IE Tab, istediğiniz zaman bir siteyi Firefox içerisinde, Internet Explorer motoruyla görüntülemenizi sağlıyor.Firefox ile uyumlu olmayan sitelerde işinize yarayacak bir eklenti.
IE Tab 2’yi indirmek için tıklayın.


Instant Fox
InstantFox adres satırında kısayollarla belirli sitelerde arama yapmanızı kolaylaştıran bir eklenti.Bir avantajı da Google’ın bazı yabancı sitelerinde gerçekleştirdiği gerçek zamanlı arama.Ama sadece Google gibi sitelerde arama yapmak için bu eklentiyi yüklemek istemeyebilirsiniz, o zaman bu eklentiyi devredışı bırakarak sağ taraftaki arama barındaki “Arama Motorlarını Yönet”e tıklayın ve aynı bu eklentide olduğu gibi Google için bir kısayol belirleyin. Mesela “g” kısayolunu belirlerseniz, adres satırına “g Firefox” yazdığınızda Firefox’u Google’da aramış olacaksınız. Bu eklenti de bunun yapmanın daha gelişmiş yolu ama çalışma mantığı aynı denebilir.
InstantFox’u indirmek için tıklayın.


WOT (Web of Trust)
WOT, bir site hakkında topluluk değerlendirmeleriyle güvenilirliğini ölçmeye yarayan bir eklenti. Bu eklenti güvenilir bulmadığı sitelerde sizi uyaracak kadar cesur.
WOT’u indirmek için tıklayın.

İpucu: Firefox’un kişiselleştirebilme özelliği, eklentilerle sınırlı değil.Eğer bir düğmenin ya da herhangi bir şeyin yerini değiştirmek istiyorsanız sekmelerin hizasında sağ tıklayın ve “Özelleştir”e basın. Böylece düğmeleri istediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz. Mesela DownThemAll! Eklentisinin düğmesini istediğiniz yere ekleyebiliyorsunuz. Bu sadece bir örnek, yüklediğiniz eklentilerle doğru orantılı olarak düğme sayınız da artıyor.
______________________________________________________________________________________

Yazının linki:internetbilgisayar.wordpress.com/2011/07/27/mozilla-firefox-eklentileri
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz anketine katılmak için: http://internetbilgisayar.wordpress.com/#pd_a_5117281
____________________________________________________________________________________
Sürekli güncellemeye çalıştığım blogum ve diğer yazılarım için: internetbilgisayar.wordpress.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Başka bir yerde paylaşmak istiyorsanız lütfen blog adresimi kaynak göstererek paylaşın.

Son Düzenleme: sosyalik ~ 27 Temmuz 2011 14:24