Mozilla, kullanıcı hesapları açmaya başlıyor

CHIP Online
11-02-2014, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Firefox için yeni dönem: Mozilla, Google'ın yıllardır yaptığı en sonunda yapmaya karar verdi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/moz ... basliyor_45318.html

Resimlerle: En iyi Firefox duvar kâğıtları

Firefox, yıllar sonra hatasını kabul etti ve Google'ın tüm hizmetleriyle birlikte Chrome tarayıcıda da uyguladığı kullanıcı hesabı sistemine benzer bir kullanıcı hesabı sistemine geçmeye karar verdi.


Firefox kullanıcıları bu sayede, nerede olurlarsa olsunlar, Firefox hesaplarını açtıklarında tarayıcı hesaplarında depolanmış olan kişisel bilgilerine, kısa yollarına, favori site bilgilerine ulaşabilecekler. Google bu sistemi Chrome tarayıcılarda yıllardır uyguluyordu.


Firefox da benzer bir sistem kullanıyordu ancak bunun için kullanıcı hesabı değil, bir tarayıcıda oluşturulan özel bir kodu, diğer bir tarayıcıya yüklemek üzerine kurulu bir sistem ile kullanıcıların tarayıcıları kişiselleştirmelerini sağlıyordu.Fakat kullanıcıların her seferinde oturum kapamadan önce tarayıcıdan şifre alarak bunu bir yere kaydetmeleri gerekiyordu ve bu da pratik olmadığı için tepki çekiyordu. Firefox sonunda bu hatasından döndü ve kullanıcı hesabı sistemine geçiş yapacağını duyurdu. Kullanıcı hesabı sistemi şu anda Mozilla'nın deneysel tarayıcısı Firefox Aurora ile çalışıyor. Test süreci bittiğinde, kullanıcı hesaplarının tüm Firefox kullanıcılarının erişimine açılması bekleniyor.

Tüm Konu: Mozilla, kullanıcı hesapları açmaya başlıyor

Resimlerle: En iyi Firefox duvar kâğıtları

Kaynak: www.chip.com.tr