Mozilla'nın Firefox 3.0'la rekor denemesi

CHIP Online
29-05-2008, 14:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Tarayıcı pazarında hızla yükselen Firefox'un geliştiricisi Mozilla, üçüncü sürümden rekor bekliyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Mozi ... -denemesi_7118.html

Internet Explorer'dan sonra en çok kullanılan ikinci tarayıcı olan Firefox'un yeni sürümü kullanıcılar tarafından merakla beklenirken geliştirici Mozilla tarayıcının göreceği ilginin rekor seviyede olacağından emin gibi.

Haziran ayı ortalarında kullanıcılara sunuma hazır hale gelmesini beklenen tarayıcı için bir "İndirme Günü" düzenleyecek olan Mozilla mümkün olduğunca çok sayıda kullanıcıyı bu faaliyete katmaya çalışıyor.

Amacı kullanıcıları örgütleyerek  Firefox 3.0'ı çıktığı 24 saat içinde rekor seviyede indirilmesini sağlamak olan siteye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.


Tüm konu: Mozilla'nın Firefox 3.0'la rekor denemesi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Firefox 3.0 tarayıcı piyasasını değiştirebilir, çünkü...

Lammoth
29-05-2008, 18:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
178 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Değiştirir. Şu an RC yi kullanıyorum ve enfes bir şey. Örneğin linki sürükleyerek ayrı sekmede veya o sekmede açabiliyorsunuz veya bir metini seçip onu arama motorunun üstüne sürüklediğinizde direk arıyor. Orjinal hali bile ek tema gerektirmeyecek kadar hoş. Binlerce eklentisi var, tamamen kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. Firefox dan ne isterseniz o, oluyor. Ayrıca çok güvenli ve sempatik :) Mesela about:config yazıp enter ladığınızda bu ayarları değiştirmeniz iyi olmaz diyor ve altta. Tamam, Söz veriyorum dikkatli olucam gibi bir buton var. Çok hoş. Aynı şekilde güvenlik sertifikası bozuk yerlerde "Beni Bundan Kurtar" diyor. :) Çok güzel. Firefox tarayıcı konusunda bir numaradır. Kimse eline su dökemez. Windows ile birlikte Internet Explorer gelmese kimse IE de kullanmaz. Haksız rekabet yapıyor IE bir çok konuda.

DeePBluESeA
29-05-2008, 18:27   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
281 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

evet bencede bu bir rekor denemesi olacak
artık insanlar internet tarayıcılarını sadece sörf yapmak için değil internetteki kişiliklerini de koruyan bir yazılım olması için internetin sonsuz ama tehliklerle dolu bir deniz olduğunu bilerek kullanıyorlar

Eklentiler konusunda hala sıkıntılar var firefox 3 te ama o da zamanla düzelecektir
en seviğim eklentilerden olan foxmarks sık kullanılarlar aracı düne kadar firefox 3 le uyumsuzdu ama artık çalışan sürümü de entegre ve uyumlu bir şekilde çalışabiliyor

ancak halen bazı kurumların yaptığı aptallıklar sinirimi bozmaya devam edebiliyor mesela bir bankanın sistesine girmeye çalıştım ve sadece internet explorer la işlem yapabilirsiniz uyarısı bayaağı şaşırttı beni inşallah o da en kısa sürede değişir

morbocek
29-05-2008, 20:04   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Firefox kullanmak için resmen kasıyorum. Çünkü birçok sitede sorun çıkarıyor. Birçok sorun için daha sonra eklenti yüklemem gerektiğini görmek beni sinirlendiriyor. Hız elbette önemli benim için ama sitenin iyi görüntülenmesi benim vazgeçilmez. Uludağ Üniverstisi otomasyon sistemi, bunun dışında ticari amaç güdmeyen profesyoneller tarafından hazırlnamayan birçok site firefox ile uyumlu çalışmıyor. Bu sorunlar site sahipleri ve mozilla tarafından çözülürse bir gün bende iexplorer ın yüzüne bakmam ve o zaman piyasayı değiştirebileceğine inanırım. Ancak bence çok erken...

qazx
29-05-2008, 21:30   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
560 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

değiştirdi bile.rc sürümünü çıktığı günden beri kullanıyorum ve süper hızlı.şu an üstüne tarayıcı yok.son derece güvenli ve hızla gelişiyor.3 haziranda çıkacak tam sürümüyle hiçbir eksiği kalmayacak ve 1-2 sene sonra internet explorer tarihin tozlu sayfalarına gömülecek.

adeep
29-05-2008, 23:19   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
177 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

Eğer site gerçekten algılanamayacak kadar bozuk ise o zaman İETab adlı eklenti ile hiç firefoxtan çıkmadan explorer motoru ile bakabilirsin.

Firefox eklentileri o kadar çabuk güncelleniyor ki ilk RC1'i kurduğumdan yarıdan fazla eklenti çalışmıyordu birkaç gün içerisinde neredeyse hepsinin 3.0 uyumlu güncellemeleri geldi,bu çok büyük bir güzellik.

Lammoth
29-05-2008, 23:20   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
178 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

İşletim sistemi ile beraber IE gelmese, firefox her yönden zirve olur. Ama işletim sistemiyle geldiğinden sadece PC den anlayan, programları araştıran, daha iyisini bulmaya çalışanlar Firefox a yöneliyor. Oysaki sistemde olmasa-ki olmaması saçma olur (nerden girecek nete de indirecek yoksa,elinde hazır olması lazım programın), o zaman firefox daha başarılı olurdu.

Linger
29-05-2008, 23:59   |  #8  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Değiştirir çünkü...

Hafif. Evet gerçekten hafif yakşaık 6mb yer tutuyor gerçekten çok hızlı + eklentileri var istediğiniz gibi modiye edp kendinize göre değiştirebiliyorsunuz. Özellikle tab şeklinde sayfalar açması da olağan üstü bir özellik bakmayın ie de tab menuye geçti ama her yeni tab menuyu açerken korkuyoruz kitlenecek mi diye. kısacası her zaman ie'den kat kat iyi olan bir tarayıcı

Değiştirmesi çok zor çünkü...

İe'nin arkasında MS gibi bir şirket ve hazır olarak geldiği dev gibi işletim sistemeri var. Ayrıca programcılar ve webmasterler her zaman ieyi baz olarak sitelerini yaparlar örneğin devlet siteleri ve büyük şirket siteleri. İşte bu yüzden mozilla biraz zorlanacaktır piyasada ama her zaman işinin hakkını veren en büyük tarayıcı mozilla olacaktır

VOY
30-05-2008, 09:03   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
922 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

ilk başta firefox çok güzel görünüyordu ama şimdi çoğu sitede interneti yoruyor oyüzden safari kullanmaya başladım ama Firefox 3 güzel gibi görünüyor.

hydratheme
30-05-2008, 12:50   |  #10  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Eklentiler olmadan hiç bi numarası olmayan, sayfaları doğru düzgün açamayan bi internet tarayıcı. internet expolere'ın tek yapması gereken ücretsiz eklenti ürebilek desteği vermesi. bu yaparsa firefox diye bişey kalmaz.

Ben internet explorer motorunu kullanan Avant Browser'ı kullanıyorum, firefox'un yenilik diye sunduğu şeyler zaten bu tarayıcıda var.

REDEVİL
03-06-2008, 15:29   |  #11  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
62 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

mozılla  dan cok memmun 2 senedır kullanıyorum ama heralde en iyisi 3 dıye dusundum kulandıktan sonra