Mozilla ve Google'ın arasına Chrome mu girdi?

CHIP Online
23-12-2008, 13:10   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Mozilla, Google'ın Chrome'u öne çıkarma çabasından duyduğu rahatsızlığı bakın nasıl anlatıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Mozi ... mu-girdi_10155.html

Resimlerle: Firefox'a Chrome özelliklerini eklemek

Açık kaynak kodlu tarayıcı Firefox'un arkasındaki Mozilla vakfı, Chrome'un çıkmasından bu yana ana para kaynağı Google ile olan ilişkilerini anlamlı ama gergin buluyor.

Mozilla şefi John Lilly ABD bilgisayar dergisi ComputerWorld'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Anlamlı ve mükemmel bir ortaklığımız var. Fakat geçen süre zarfında bu ortaklığın olması gerekenden daha karmaşık hale dönüşmediğini söylersem yalan söylemiş olurum."

IT firmalarının bazı alanlarında işbirliği yapması ve diğerlerinde ise rakip olmasının normal olduğunu belirten Lilly, artık Mozilla'nın da ülkeye göre farklı arama motoru sunucuları ile beraber çalışmayı ve mobil-tarayıcı alanına daha fazla konsantre olmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Google bu sene içerisinde kendi web tarayıcısı olan "Chrome"u piyasaya sürdü. Bu aydan itibaren artık Chrome da "Google Pack" uygulama paketinde standart uygulamalardan biri olacak. Şu anda pakette yer alan Firefox'un akıbetinin ne olacağı ise uzun bir süredir merakla bekleniyor...

Tüm konu: Mozilla ve Google'ın arasına Chrome mu girdi?

İzleyin: Google Chrome'un hikayesi

Resimlerle: Firefox'a Chrome özelliklerini eklemek

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Mozilla'nın açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

paintingster
23-12-2008, 20:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
123 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

googleyi severim harika bir arama motorudur ama aynı şeyi chrome tarayıcısı için söyleyemem eksikleri var operayı desteklerim desteklesemde mozilla firefox kullanmaktan vazgeçemem mozilla firefox ie gibi tarayıcıyı geçmiş chrome tarayıcısının mozilla firefoxu geçeceğini sanmıyorum...