MS Güvenlik Araştırması Raporu yayınlandı

CHIP Online
06-12-2008, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft Güvenlik Araştırması Raporu'na göre Windows'a saldırılar azaldı. Şimdi hedefte ne var?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/MS-G ... ayinlandi_9858.html

Microsoft'un dünya üzerinde yüz milyonlarca bilgisayarda kullanılan araçlarından derlediği verilerle hazırladığı Güvenlik Araştırması Raporu çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Raporda Microsoft Windows İşletim sistemine yönelik saldırıların azaldığı, buna karşılık özellikle finans alanında organize suçların ciddi bir sorun oluşturduğu vurgulandı. Araştırmanın sonuçlarına göre 2008'in ilk yarısında İnternet ataklarının yüzde 90'ı yazılımlara zarar verirken işletim sistemlerini hedefleyen saldırıların oranı ise yüzde 10 seviyesinde kaldı.

Dünya çapında yüz milyonlarca bilgisayardan derlenen verilerle İnternet üzerinden gelen tehditleri analiz eden Microsoft Güvenlik Araştırması Raporu, bu alandaki son durumu ortaya koydu. Raporda, İnternet üzerinden yayılan kötü niyetli yazılımların sayısında ciddi bir artış olduğu, özellikle finans alanında örgütlü suçların arttığı kaydedildi. Endüstri genelinde bilgisayar uygulamalarındaki sistem açıklarında bu yılın ilk altı ayında yüzde 13 artış olmasına rağmen 2007'nin ilk yarısına göre yazılımlardan kaynaklanan zayıflıkların yüzde 28 oranında azaldığı saptandı.

Microsoft güvenliğindeki önemli gelişmeleri de saptayan Rapor, 2008 yılının ilk yarısında  kötü niyetli atakların işletim sistemlerinden çok uygulamalara yöneldiğini kaydetti. Araştırmaya verilen yanıtlardan İnternetten gelen kötü niyetli saldırıların, yüzde 90 gibi yüksek bir oran ile uygulamaları etkilediği anlaşıldı. Alınan kapsamlı güvenlik önlemleri ile Windows işletim sisteminin bu tehditlerden etkilenme oranı yüzde 10 gibi çok düşük bir seviyede kaldı. Bu yılın ilk yarısında kullanıcıların Microsoft Kötü Amaçlı Yazılım Kaldırma Aracı'nı kullanarak bilgisayarlarından kaldırdıkları istenmeyen yazılımların sayısı bir önceki altı aya göre yüzde 43 oranında arttı.

İnternet tarayıcılarındaki açıklardan kaynaklanan saldırılardan en çok etkilenen ülke yüzde 47 ile Çin olurken, onu yüzde 23 ile tarayıcılarında varsayılan dil olarak İngilizce kullanan ülkeler izledi.


Tüm konu: MS Güvenlik Araştırması Raporu yayınlandı


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft Güvenlik Araştırması Raporu'nun ortaya koyduğu sonuçları nasıl değerkendiriyorsunuz?