MS Office'e abonelik sistemi geliyor

CHIP Online
23-04-2008, 11:49   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, artan rekabetten dolayı ofis yazılımlarını halka abonelik sistemiyle ulaştıracak.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/MS-O ... i-geliyor_6517.html

Dünya üzerindeki pek çok bilgisayar kullanıcısı, mektup yazmak ya da bir tablo oluşturmak istediğinde aklına ilk gelecek iki yazılım Microsoft'un Word ve Excel yazılımıdır. Ancak yeni bir bilgisayar satın alanlar, bu yazılımları yeni sistemleriyle beraber elbette bedava olarak edinemiyor ve bu uygulamaları kullanabilmek için her bir kullanıcının aşağı yukarı 400$ gibi bir bütçeyi MS Office için ayırması gerekiyor.

Bu uygulamaların bu kadar pahalı olması, şüphesiz free yani bedava olan yazılımlara olan talebi de arttırmış durumda. Microsoft'un Word, Excel ve Powerpoint başta olmak üzere kullanıcıların çokça talep ettiği bazı yazılımların alternatiflerini, bilgisayar kullanıcılarına bedava ulaştıran yazılım şirketlerinin olduğu biliniyor. Google'ın Google Docs hizmeti veya OpenOffice yazılımı da Microsoft'un sunduğu bu uygulamaların birer alternatifi aslında.

Ancak son günlerde, Google Docs kendine kattığı bazı işlevsel özelliklerle MS Office ile arasındaki farkı iyice kapatmaya başladı. Hal böyle olunca Google Docs'un, kullanıcıların artık daha fazla ilgisini çekmeye başladığı söylenebilir.

Microsoft'un uzun zamandır, rakiplerinin, özellikle Google'ın ofis yazılımları pazarındaki büyümesine ne karşılık vereceği merak ediliyordu. Bazı kaynaklara göre, Microsoft ofis uygulamalarına erişim için iki farklı yöntem geliştirmiş durumda. Bunlardan biri abonelik sistemine dayanırken, diğer yöntem ise reklam tabanlı Microsoft uygulamaları.

Microsoft'un abonelik sisteminde kullanıcılardan ne ücret talep edileceği henüz bilinmezken, tahminlere göre aylık olarak kullanıcılardan alınacak ücretin 33$ civarında olması bekleniyor.


Tüm konu: MS Office'e abonelik sistemi geliyor

Kaynak: https://www.chip.com.tr

Kiralık yazılım kullanmayı tercih eder misiniz?