MS sahte güvenlik yazılımlarının peşinde!

CHIP Online
24-11-2008, 13:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Her yama paketi ile yenisini kurduğumuz bir araç, sahte güvenlik yazılımlarının kabusu oldu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/MS-s ... n-pesinde_9721.html

Resimlerle: Sahte güvenlik yazılımlarına dikkat!

Microsoft, her ay yayınladığı yama paketlerinde, genellikle bir de Windows Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı (Windows Malicious Software Removal Tool) sunuyor. Bu aracın görevi, yaygın olarak karşılaşılan bazı kötü amaçlı yazılımları Windows Vista, Windows Server 2003, Windows XP veya Windows 2000 ile çalışan bilgisayarlardan temizlemek.

Şirket, yaptığı açıklamada yayınladığı son aracın, ilk 9 gün içinde 1 milyondan fazla PC'de sahte güvenlik yazılımı bulduğunu ve temizlediğini duyurdu. Bu sayının yarısı ABD'de bulunan sistemleri içeriyor. ABD'yi ise İngiltere, Fransa ve Almanya takip ediyor.

Bilindiği gibi sahte güvenlik yazılımları, kullanıcıları önce sistemlerinde çok sayıda zararlı bulunduğuna inandırıyor ve kullanıcıların kendilerini kurmalarını sağlıyor. Ancak bu kurulum, sisteme zararlı enjekte etmekten başka bir işe yaramıyor. Bu tip sahte yazılımlar arasında Ultimate Antivirus 2008, Spyware Preventer ve XPert Antivirus gibi isimler dikkat çekiyor.

Araştırmalar da gösteriyor ki, Windows kullanıcılarının büyük bir bölümü bu gibi sahte programları PC'lerine kurabiliyor. Bunları temizlemek de Microsoft'un üstesinden gelmesi gereken en önemli uğraşlarından biri haline geliyor.

Windows'un otomatik güncelleme sistemi ile de yüklenebilen Malicious Software Removal Tool, dilendiği taktirde Microsoft'un resmi web sayfasından da indirebiliyor.


Tüm konu: MS sahte güvenlik yazılımlarının peşinde!

Resimlerle: Sahte güvenlik yazılımlarına dikkat!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Karşılaştığınız sahte güvenlik yazılımları...

Toxic
24-11-2008, 15:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

şuana kadar karşılaştığım bir sahte güvenlik yazılımı yok

Hiper£l£v£nKids
24-11-2008, 16:12   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Ultimate Antivürüs bendede çıkmıştı bi site beni başka sayfaya yönlendirmişti,ama ben aptal mıyım yükleyeceğim sistemime sahte antivirüs!