MS, Windows Phone 8'i 3 sene önce düşünmüş!

CHIP Online
25-12-2012, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

MS, Windows Phone 8'i piyasaya yeni sürdü ama işletim sistemi, aslında o kadar da yeni değilmiş!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ms- ... dusunmus_37734.html

Resimlerle: Hangi cep, ne kadar konuşturuyor?

Microsoft'ta yaklaşık 5 senedir çalışan tasarım entegrayonu müdürü Eugene Gavrilov, bir röportajında Windows Phone 8 ile ilgili bilmediğimiz bazı ilgi çekici bilgileri ortaya döktü.


WP7forum.ru ile konuşan Gavrilov, Windows Phone 8'in aslında Microsoft'un 3 sene önce hazırlamak istediği bir mobil işletim sistemi olduğunu, ancak bazı kısıtlayıcı nedenlerden dolayı bunun mümkün olmadığını söyledi. Daha çok kısıtlı bir yaklaşımı desteklediklerini ve Windows Phone 7 kullanıcılarının önerilerine kulak verdiklerini söyleyen Gavrilov, boyutları değiştirilebilen kutucukların Windows Phone için en başından beri planladığını açıkladı. Ancak işlev, bir takım teknik kısıtlamalar nedeniyle Windows Phone 7'de tamamlanamamış.


Gavrilov sözünü hiç esirgemeden Windows Phone 7'nin, Windows Phone 8 için geliştirdikleri fikirlerini test etmek üzere kullandıkları bir platform olduğunu da itiraf ediyor. Gavrilov, Windows Phone 8'de bugün gördüğümüz birçok özelliğin en başından beri planlandığını, ancak teknik kısıtlamalar ve zaman kısıtlamaları nedeniyle ertelendiğini söylüyor.


Gavrilov'un değindiği önemli noktalardan diğer bir tanesi ise Windows Phone 7.8'in Microsoft'un eski ceplere sunacağı son mobil işletim sistemi olması.

Tüm Konu: MS, Windows Phone 8'i 3 sene önce düşünmüş!

Resimlerle: Hangi cep, ne kadar konuşturuyor?

Kaynak: www.chip.com.tr