msconfig başlatma menüsü ile ilgili sorular

deliiiiiii
06-06-2011, 20:59   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
43 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

merhaba arkadaşlar ben win7 ultimate kullanıyorum laptop çok geç açıldığı için başlatmadaki tıkları kaldırmak istiyorum başlatmayı bir açtım ordakilerim hepsi etkin durumda :) yuh dedim yaklaşık 25 program var orda :) ben diyorumki şimdi bunlardan benim işime yaramayanları kaldırsam noluyor? mesala orda bluetooth Software var onun tikini kaldırsam ben birdaha bluetoothu hiç kullanamazmıyım? yoksa ne yani onu ordaki tiki kaldırınca sadece laptop açılırken mi deaktif oluyor? birde onun hemen yanında önyükleme-gelişmiş seçenekler benim laptop 4 işlemci var orda ilk açtığımda 1 yazıyordu ben onu 4 yaptım şimdi bu 1 olunca ne oluyor birde 4 olunca noluyor? yani ikisi arasındaki farklar nedir? 4de daha sağlıklımı çalışır? bu iki sorunun cevabını bekliyorum...

ekran kartı
06-06-2011, 22:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,414 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

Oradan kaldırdığınız programlar başlangıçta çalışmaz. Sonradan çalıştıramacağınız anlamına gelmez ve oradaki şeylerin %80'i gereksizdir. Benim de o liste oldukça kalabalık. 2-3 hatada bir girip sonradan eklenen ne varsa devre dışı bırakıyorum. Sadece touchpad ve Google Desktop'ın açılmasına izin veriyorum ve masaüstüm göründükten sonra bilgisayarın kendine gelmesini beklemiyorum.

İşlemcisi sayısı 1 yazıyor dediğiniz yerde herkeste 1 yazıyor. Çünkü o seçenek pasif durumdaydı. Yani onu aktifleştirip 4 yaptınız sanırım. Oraya gelip "İşlemcisi Sayısı" yazan şeyin işaretini kaldırın. Normali budur.