MsConfig Dosyasını Bulamıyorum Çözüm !

cadas18
03-08-2009, 02:08   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Bazı programlar Windows başlarken çalışır ve siz bunları etkisiz halegetirmek veya silmek isteyebilirsiniz. Bunun için Başlat/Çalıştır'a"msconfig" yazarsınız. Ama Windows size sürpriz yapıp şöyle bir hataverebilir:

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
'msconfig' Windows tarafından bulunamıyor. İsmi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin. Bir dosya aramak için Başlat düğmesini tıklatıp Ara'yı tıklayın.
Olası Sebepler ve Çözümleri:

-msconfig dosyası, normalde C:\WINDOWS\pchealth\helpctr\binariesdizini altında bulunur. Bu dosya burada bulunmuyorsa veya adıdeğiştirilmişse ona ulaşamazsınız. Eğer dosya burada yoksa,bilgisayarınızda bir antivirüs programı yardımı ile zararlı yazılımaraması yapın. Daha sonra aşağıdaki bağlantılardan msconfig dosyasınıindirin.

msconfig.exe

Eğer güvenlik programları .exe uzantılı dosyaları indirmenizi engelliyor ise aşağıdaki dosyayı indirin ve uzantısını ".exe" olarak değiştirin*.

msconfig.xex


-msconfig dosyasının yerinde olduğundan emin oldunuz ancak Çalıştır'a"msconfig" komutunu verip çalıştırmak istediğinizde hala aynı hatayıalıyorsanız, Kayıt Defteri'ne bakmanın zamanı gelmiş demektir.Çalıştır'a regedit yazıp Enter'a basın. Karşınıza gelen Kayıt Defteri'nde aşağıdaki anahtara ulaşın:

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\MSCONFIG.exe
Buradaki değerin karşısında:
[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
C:\WINDOWS\PCHealth\HelpCtr\Binaries\MSConfig.exe
değerinin olduğundan emin olun. Kaydedip çıkın. Artık msconfig komutu ile Sistem Yapılandırması'na ulaşabilirsiniz.


*Bir dosyanın uzantısını değiştirmek için, dosyaların uzantılarınıngörülebilir olması gerekmektedir. Bunun için bir Windows Gezginipenceresinde Araçlar\Klasör Seçenekleri\Görünüm sekmesinde "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğini temizleyip kaydedin.


Kaynak: www.pcdenklemi.com