MSI B150 Gaming M3 HDMI Çalışmama Sorunu

KyleButler
07-09-2016, 08:18   |  #1  
KyleButler avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

İyi günler. Her şey bu aksam VGA - DVI dönüştürücü almamla başladı. Kullanmakta olduğum anakart üzerindeki HDMI kablomu çektim ve DVI'ı takmaya çalıştım olmadı. DVI'ların 4 tane çeşidi varmış, biraz zorladım falan (tabii ki bozacak kadar değil) olmadı. Her neyse HDMI kablosunu geri takınca calışmadı anakart üzerindeki giriş. Çok büyük bir sıkıntı degil, ekran kartından kullanırım ama 5 dk önce çalışan şey neden çalışmamaya başladı? Biraz titizim bu konularda. DVI'ı takarken fazla zorlamadım, zorlasam bile DVI girişi ile uğraştım. Yardımcı olabilir misiniz?

Ümit Yasin TAŞMAZ
07-09-2016, 10:52   |  #2  
Ümit Yasin TAŞMAZ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
207 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Selamlar muhtemelen dvi içerisindeki küçük kanal uçlar vardır, aynı usb'de olduğu gibi, telefonun kamerası ile zoomlayarak onların içeri kaçıp kaçmadığına bakabilirsiniz. küçük bir cımbız yardımıyla çekebilirsiniz eğer kaçtı ise, ama pin backler attıysa yani anakart veya ekran kartı üzerindeki kart ile bağlantı noktalarında lehimler attıysa yapacağınız birşey yok diyebilirim lehimlemekten başka. Bunun dışında ileride dvi eğer daha çok zorlanırsa kart üzerinde güç geçişleri (ark) veya çakışmalara sebep olabilir.

Resmini focuslayarak çekip paylaşabilirsen ön ve arka kısımlarından ( mutlaka flas kullan) bizde kontrol edebiliriz.

Fly Birds
12-09-2016, 14:52   |  #3  
Fly Birds avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 22
557 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2014

Hocam BIOS'dan yada anakart üzerindeki jumper'dan BIOS'u fabrika ayarlarına getirirsen büyük ihtimal sorunun çözülecektir. Bunun dışında, anakartın DVI yada HDMI çıkışlarına fiziksel bir zarar olup olmadığını kontrol edersin.