msi command center 0 derece sorunu

zombi
02-04-2019, 03:35   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

arkadaşlar merhaba. umarım doğru yere açmışımdır. ryzen işlemcili sistemimde her şey iyi güzel giderken bi anda command center 0 derece göstermeye başladı. aslında çok umursamazdım ama o program sıcaklığı doğru okumayınca fanlar düzgün çalışmıyor ve sorun oluyor. özellikle ana giriş fanım dc tip 3 telli. o komple susuyor. biostan sabit açınca da gürültü oluyor. command center çalışsa sorun yok. ama düzeltemedim. biosu en son sürüme geçtikten sonra başladı sanki ama hemen olmadı 1 2 gün sonra bu sorun baş gösterdi. napmalıyım?

klyglsn
03-04-2019, 01:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 90
728 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

eski biosa geri dön anakartın chipsetleri veya sürücüaygıt programlarıda çökmüş olabilir bir şeyi güncellemeden önce ne maksatla yapıldığını öğren yani sağlam sistemi bozmamış olursun mesela bana diyorki yeni sürüm çıktı ram arızası sorunu hallolacak bende o ramin chipsetleriyokki niye yükselteyim ekrankartının yeni sürücüsü çıkmış işte falanca oyunu yüzde beş daha hızlı oynarsın yüzde beş için ne değişir yok güvenlik güncelleştirmesi içinse bile bekle önce millet bir yüklesi,n yandım anam diye bağıran yoksa sende yükle

Son Düzenleme: klyglsn ~ 03 Nisan 2019 01:37
zombi
03-04-2019, 01:54   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Alıntı: klyglsn  
eski biosa geri dön anakartın chipsetleri veya sürücüaygıt programlarıda çökmüş olabilir bir şeyi güncellemeden önce ne maksatla yapıldığını öğren yani sağlam sistemi bozmamış olursun mesela bana diyorki yeni sürüm çıktı ram arızası sorunu hallolacak bende o ramin chipsetleriyokki niye yükselteyim ekrankartının yeni sürücüsü çıkmış işte falanca oyunu yüzde beş daha hızlı oynarsın yüzde beş için ne değişir yok güvenlik güncelleştirmesi içinse bile bekle önce millet bir yüklesi,n yandım anam diye bağıran yoksa sende yü
 

o kadarını biliyoruz tabii. ama artık kimse forumlara yazmıyor bios sorunlarını. hem ayrıca descriptionda belli oluyor neyin ne olduğu. ancak ben bios updateden sonra anında olmadığı için emin olamıyorum. başka bi arza da olabilir. zaten son 3 biosu hiç beğenmedim. düşürürsem de aralık 2018 e düşürecem. çünkü oc menüsünde çok salak şeyler eklenmiş. bi hata yapsam işlemci köprü faz ne varsa yanabilir. aslında çok umrumda olmaz. ama o program yanlış okuyunca fanları da düzgün çalıştırmıyor. fanlar ya sabit bi sesde çalışacak ya hiç çalışmayacak şekilde kalıyor. bu da gürültü-ısı sorunu getiriyor.  bi de baktım forumlarda bu sorunu yaşıyan hiç kimse de bi çare bulamamış ve msi da bi çözüm sunmuyor. zaten milletin zorlaması ile almıştım iyice gözümden düştü msi.

zombi
03-04-2019, 11:12   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

bu arada eklemek lazım biosta cpu sıcaklığı düzgün okunuyor. sorun yazılımsal ve windows update de olmuyor. sanırım birbirine bağlantılı olabilir. bi ara virüs bulaşmıştı antivirüs yükleyip temizledikten sorna kaldırmıştım. update de 0x80080005 diye bi hata veriyor. yok update pek umrumda değil. offline update yolları var da bu msi command center düzgün çalışmayınca fan profilleri düzgün olmuyor. ben oc yapıyorum devamlı ve kasamın 40 dereceyi görmesini istemiyorum. ancak program yüzünden de gereksiz yere fanların deli gibi çalışıp gürültü çıkarmasını da istemiyorum. program düzgün çalışsa sorun olmayacak da.