MSİ GE60 Batarya,Fan vb. Bir Çok Sorun Yaşıyorum

TahaKuzgun
15-02-2017, 01:14   |  #1  
TahaKuzgun avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

Merhaba CHİP Forum ailesi. MSİ GE60 Apache Adlı cihaza sahibim. Yaklaşık 10 ay önce karşılaştığım bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Batarya gayet sağlıklı memnunum o zamanlar, Prize takılı cihazım ve elbette bataryada takılı.Birden sebepsiz yere cihazım kapandı.Düğmeye bastım bastım açılmadı bende Bataryayı ve Şarj Adaptörünü çıkardım.30 dk kadar bekledim.Tekrar taktım batarya ve şarj cihazını.Başlattım ve başladı ! Cihaz açıldı iyi güzel gidiyor. Ses Düzey Karıştırıcısını Açacaktım ki bir baktım pil işaretinde kocaman bir "X"var. Dedim olamaz çok saçma.--Cihazım bu olaydan önce 1 kere garantiye gitti.Fan bir yere sürtüyordu, sıcaktanmı ne olmuş tam öğrenemedim efendiler anlatmadı ve Benim cihazımdaki klavye ışıkları çalışmaz hale geldi servisten sonra.  Telefon ettim MSİ Yetkili servise dediler 1-2 hafta sürer en az 'Dedim bi batarya problemi var daha önceki olaya bir şey demedim ama 3-4 aylık pc ve 2. sıkıntısını yaşatıyor'.En son gönderdiğimde 29 iş gününde cihaz bana ulaşmıştı. Bir gün geç verseler Yeni PC vermek zorundalardı. Benim bütün işlerim PC üzerinden ve elimde sadece bu cihaz olduğundan dolayı 2 haftalık bir süre işlerimin berbat olmasına sebep olabilirdi o yüzden yetkili servise vermedim.Hep Prize takılı kullandım bataryayı çıkarıp.Ama çok acısını çektim yöntemler denedim batarya ölmüştür diye 2-3 tane batarya sipariş ettim. Yok olmuyor. En son aradım dedim 2 gün içerisinde alacağım yoksa şikayet edeceğim tamam getirin dediler gittim verdim.Bir gün geçti aradılar dediler klavye ve ses kartı bozukluğu probleminiz Windows 10 olduğu için kaynaklanıyor.Dedim karşınızda keriz yok uygun driverlar yüklü daha öncede win10 kullanıyordum saçmalamayın işinizi yapın dedim.3 saat sonra aradılar tekrar Anakartınız da yanıklar mevcut. Ses kartı ve klavye ondan dolayı. Peki dedim ne kadar ? Ekran kartı entegre olduğu için 750 dolar dedi. Dedim tüş, cihaz 3.200 tl kampanyada aldım 2.500 tl'ye.PC fiyatını istiyorsunuz tekrar delirdiniz mi ? dedim. halbuki anakart internette 1000 tl den yukarı değil. Soygun resmen.Bir de batarya değişimi olamayacağını söylediler sebebi ise elimde fatura veya satın alınma tarihi bulunmaması.Garanti var kardeşim yetmiyormu size ? N11 den aldım ve aldığım hesabı unuttum ulaşamıyorum faturamda orda.

Neyse konuya gelelim SORUNUM AŞAĞIDAKİ olan olaydır. Batarya ile PC Yi başlatamıyorum, prizden çıktığında şarj aleti 1-2 dk duruyor durmuyor pc kapanıyor.YARDIMICI OLUN LÜTFEN..

   

TahaKuzgun bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
TahaKuzgun
15-02-2017, 13:23   |  #2  
TahaKuzgun avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

Bir sorum daha olacak.Garantiye gitmeyi düşünüyorum artık.Servsiler riski kabul etmiyor.Laptop arkasındakı garanti yapışkanını çıkarmadım ama vida oldugu yer delik.Cok tozlandigi icin ayda bir temizliyorum.Garantide problem yaratırmı ?

TahaKuzgun bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Fly Birds
05-03-2017, 16:33   |  #3  
Fly Birds avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 22
557 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2014

Laptopun altındaki garanti etiketi, HDD, SSD yada RAM değişimi için yırtıldığı zaman garantisi bozulmuyor. Ayrıca toz temizliği de garantiyi bozmaz.

Fly Birds bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
TahaKuzgun
06-03-2017, 13:15   |  #4  
TahaKuzgun avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

Toz vs. sebepleri dışınıda kullanmadım. Teşekkürler.