MSI K8N SLI 7185

brendibadesi
21-10-2006, 22:11   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Arkadaşlar bende MSI K8N SLI 7185 model numaralı soket 939 anakart var. geçen ay elimde bulunan N-Vidia 6600 GT ekran kartının yerine ATI X1600 PRO 512 MB ekran kartı aldım.
ekran kartını ilk taktığımda bilgisiyar çalıştı fakat görüntü gelmedi. anakart SLI destekli bundan şüphelenip SLI switch kartını çıkartıp ekran kartını öyle taktım. şu anda hala böyle kullanıyorum. ama bir sorunum var. ekran kartı 16X çarpanlı PCI-E yuvasında 8X çarpanı ile çalışıyor. bunun nedeni ne olabilir. konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

OwEn
22-10-2006, 02:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
112 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

benim bir arkadaşımda bu ekran kartını taktıktan sonra görüntü alma sorun oldu onun ana kartıda msı peki SLI Switch cıkartınca durum kesinlikle düzeliyormu. yoksa sorun ara sıra kendini tekrarlıyormu ?

brendibadesi
22-10-2006, 16:13   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Sorun düzeldi fakat anlattığım gibi 16x çarpanla değilde 8x çarpanla çalışıyor. benim öğrenmek istediğim neden 8x çarpanla çalıştığı. ama yinede bu durumda bile 6600 GT den daha performanslı. yardımlarınız sürer umarım

Recep Baltaş
22-10-2006, 16:18   |  #4  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 7
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Nedeni sizn SLI Switch'i açmanız ve SLI modunu etkinleştirmeniz.Bu mod açılında 16 x ola veriyolu hızı ikiye bölünüyor.

Aynı anakart bende de var.Sorunu çözmenin yolu ise X1600 kartınızın BIOS'unu opdate etmek.

Anakartınızı da update etmeniz yararınıza olacaktır.

brendibadesi
22-10-2006, 18:46   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

yardımın için teşekkürler. en kısa sürede deneyeceğim.