MSI, yeni Z97 serisi anakartlarını tanıttı!

CHIP Online
24-05-2014, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

MSI, Haswell ve ilerisini destekleyen yeni nesil anakartlarını ortaya çıkardı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/msi ... -tanitti_47304.html

Anakart ve ekran kartı teknolojilerinde tanınmış firma MSI, yeni nesil Intel Z97 ve H97 serisi anakartlarının yanı sıra oyuncu serisi ekran kartı ve notebooklarını yaptığı bir basın lansmanıyla duyurdu. LGA 1150 soketi ile mevcut Intel 4. nesil (Haswell) ve 2015 yılında çıkması beklenen ve 5. Nesil Core işlemcilerini destekleyen anakartlar askeri sınıf bileşenlere sahip klasik seri, oyunculara özel teknolojilerle donatılmış Gaming serisi ve hız aşırmacılar için tasarlanan OC serisi ile Mini-ITX, microATX ve ATX form faktörleriyle her tür ihtiyaca cevap veriyor.


MSI OC serisi


1986 yılında ilk kez hız aşırtma yapılabilen anakartı tasarlayan MSI, OC serisinde Z97 XPOWER AC, Z97 MPOWER MAX ve Z97 MPOWER ile 3 farklı model sunuyor. MSI'ın dünya çapındaki önemli  hız aşırtma yarışmalarından olan Master Overclocking Arena'da dünya şampiyonlarından gelen önerilerle tasarlanan modeller gerçek OC sertifikası ile dikkat çekiyor.


Kimi rakiplerin ekran kartı testi yaparak anakartlarına verdiği hızaşırtma sertifikasına karşın MSI gerçekten işlemciye yük bindiren 24 saatlik Prime 95 testi ile anakartın gerçek potansiyelini ispatlıyor. Bunun yanı sıra MSI OC Engine devresi Intel sistemlerdeki BCLK frekansını da serbest bırakarak 100/125/167 MHz gibi çok daha hızlı işlemci saatlerine çıkmaya imkan tanıyor. OC serisi kartların kalite ve performansı ise şimdiden kanıtlanmış durumda. Z97 XPOWER AC daha şimdiden 7GHz rekorunu kırarak COMPUTEX 2014 Tasarım ve Yenilikçilik ödülünün kazananı oldu. MSI'ın hız aşırtma serisi Z97 anakartlara ait tüm detaylar için oc.msi.com adresine başvurulabilir.


Tüm Konu: MSI, yeni Z97 serisi anakartlarını tanıttı!

Kaynak: www.chip.com.tr