msvcr100.dll + msvcp100.dll yardım !

RashRh
01-05-2014, 16:03   |  #1  
RashRh avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

 

Konuyu nereye açıcağımı bilemediğim için burdan açtım arkadaşlar. Hatam varsa af ola. 

Şimdi Sorunum şu ; Silkroad online adında oyun oynamak istiyorum. Mbot diye bir programı var bunu kullanmam istiyorum. Fakat çalışması için benden ; net framework ve vcredits istedi. kurulumunu yaptım 2 dosyanında. daha sonra benden msvcr100.dll ve msvcp100.dll dosyalarının eksik olduğunu söyledi. 64 bit ultimate kullanıyorum. o yüzden dll dosyalarını windows'da syswow64 klasörüne attım fakat genede bi çözüm bulamadım bana halen msvcp100.dll dosyasını bulamadık lütfen onu kurun diyor. 


Bu dertten nasıl kurtulurum ? bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ? şimdiden teşekkürler

YLMZ90
01-05-2014, 19:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 45
472 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2014

birde mbotun bulunduğu klasörün içine at dene bakalım

RashRh
01-05-2014, 22:06   |  #3  
RashRh avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

Ne alakası var onunla arkadaşım ? msvcr100.dll system32 dosyası bot ile ne alakası var ? Sistemde o dosyayı bulamadığı için mbotu açamıyor

YLMZ90
02-05-2014, 10:53   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 45
472 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2014

Mbot o dll'leri istiyo senden çalışması için yani windowsun çalışması için değil denemeden niye karar veriyosun ? yine olmassa system 32 klasörüne at o dll dosyalarını

Son Düzenleme: YLMZ90 ~ 02 Mayıs 2014 13:57
RashRh
03-05-2014, 17:42   |  #5  
RashRh avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

64 bit kullanıyorum ben. yani system32'e atmam birşey ifade etmiycek. syswow64 klasörünün içine attım. msvcr100.dll'yi tamam mbot istiyor çalışmak için fakat sistemde msvcr100.dll'yi bulamadığı için mbot çalışmıyor. Ben genede her ihtimale karşı system32-syswow64 ve mbot klasörünün içine msvcr100.dll dosyasını attım.  Başlat-çalıştır'dan regsvr32 msvcr100.dll yazıp enter dediğim zaman ''msvcr100.dll başarıyla yüklendi fakat dllregisterserver'' edilmedi diyor. restart pc yaptığım zaman mbotu açmak istediğimde tekrar msvcr100.dll hatası veriyor. Bugüne kadar hep kullanıyordum mbotu, en son formatlamamdan sonra bozuldu. Cmd'den ''SFC /SCANNOW'' yapıp farklı birçok win7,xp ve vista cd'leri ilede denedim. Başka bilgisayarlardan msvcr100.dll dosyası alıp onlarıda denedim fakat genede bir çözüm bulamadım sonuç hep aynı. 64 bit ve 32 bit işletim sistemi kurulu bilgisayarlardan ayrı ayrı msvcr100.dll dosyası aldım onlarıda denedim sonuç hüsran. uyumluluk sorunudur diyerek uyumluluk ile ilgili neredeyse herşeyi denedim genede çözüm bulamadım. vcredist_x86 ve vcredist_x64 olarak ikisinide kurdum onlarda sıkıntı yok genede çalışmıyor bilgisayarı kırıcam yakında. imza kısmında özellikleri yazan bilgisayarı kullanıyorm bugüne kadar yapamadığım hiçbirşey yok fakat mbot sorununu yüzünden mbotu çalıştıramıyorum çıldırıcam.

RashRh
05-05-2014, 19:45   |  #6  
RashRh avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

ÇÖZÜM: Arkadaşlar siz ne düşünürseniz düşünün ama sorun sistemdeymiş. Kaç gündür uğraşıyorum ve sonunda çözdüm olayı.. msvcr100.dll hatası alan kişiler vcredits_86 veya 64bit kurulduktan sonra aynı hatayı almaya devam ediyorsa eğer hiç uğraşmadan farklı bir işletim sistemi kursun. Direk formatlayın fakat aynı cd ile değil farklı bir cd ile formatlayın. Ben 64 bit Ultimate kullanıyordum msvcr100.dll hatası aldım ne yaptıysam olmadı denediğim şeyler üstte yazıyor zaten. 64 Profesional kurdum sonuç gene değişmedi. Dün gece 64 home premium kurdum net framework ve vcredits_64 kurduktan sonra mbot'u çalıştırdığımda direk açıldı. Tahminimce; piyasadeki format cd'lerinin çoğunda sorun var mümkün olduğunca orjinal CD'den çekme cd'ler ile format atmaya çalışın. Piyasadeki ne olduğunu bilmediğiniz sistemlere güvenipte bilgisayarınıza kurulum yapmayın içindeki dosyalar bozuk,eksik,virüslü vb olabiliyor. Sen format attım temizlendi diye sevinirken sistemin bir yönden eksik çalışıp dosyalarında bozukluklar olabiliyor ve en büyük etken system32 ve syswow64 klasörlerinin içinde sürüsüne bereket dosya ve dll'ler olduğu için hepsini ezberlemek mümkün değil. Bunların arasına birtane bile farklı .dll atsa bunu yapan adam senin bilgisayarını istediği gibi kullanabilir. Demem o ki ; msvcr100.dll hatası alan arkadaşlar o cd'yi kırın atın ve yeniden bir işletim sistemi kurun :)

evoaykut
04-06-2014, 22:56   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2014

benim bilgisayar 64 bit windows 7 kullanıyorum bende msvcr100.dll ve msvcp100.dll hataları aldım 2013 senesinde bu hatalardan kurtulmuştum... uygulama çalışmıştı orjinal ve sadece bilgisayara geri yükleme yaptım yeni bilgisayarlarda D: diskine geri yükleme dosyası attırıyorlar şimdi aynı hataları aldım yine orjinal olmasına rağmen düzelmiyor... formatla alakası yok gibime geldi bir keredaha geri yükleme yapıcam bu sefer güncelleme yaptırmicam belki şu güncellemelerden kaynaklıdır... Onay

RashRh
04-06-2014, 23:02   |  #8  
RashRh avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

Tavsiyem uğraşma hiç farklı bir format cd'si ile home premium veya pro kur ultimate de olabilir ama farklı bir cd olsun. Çakma cd'ler systemde çoğu zaman hata yaratabiliyor. Ve birçok dll uzantılı dosyalar eksik oluyor.

evoaykut
04-06-2014, 23:25   |  #9  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2014

15 dk. geri yüklendi zaten bakalım olcak mı

evoaykut
05-06-2014, 12:45   |  #10  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2014

microsoft visual c++ nın hangisini yükledn 

microsoft visual c++ 2010(x64) mü?

microsoft visual c++ 2010(x86) mı ?

bu önemli galiba ben bunların hepsini yüklemedim bilgi ondan olmadı

RashRh
05-06-2014, 13:01   |  #11  
RashRh avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

İşletim sistemin hangi bit ise onu kurucaksın ayrıca dediğim gibi hiç uğraşma farklı bir cd ile format at

evoaykut
05-06-2014, 14:36   |  #12  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2014

yaptım oldu :D çok iyi ya sorun şu ki :

microsoft visual c++ da sorun 

microsoft visual c++ 2005 , microsoft visual c++ 2008 , microsoft visual c++ 2010 bunlar 64 bit olanları indirin kurun ama sırayla 

sonra microsoft visual c++ 2010 32 bit liği kuruyoruz ve sorun çözüldü :D belki şansa oldu ama oldu sonuç olarak :D

Turhost