Muxlim Pal: Müslüman kesimin Second Life'ı

CHIP Online
12-12-2008, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu site çok konuşulacak: Second Life'tan sonra, şimdi de Müslümanlar için geliştirilen Muxlim Pal.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Muxl ... nd-Life-i_9991.html

Resimlerle: Muxlim Pal: Müslüman kesimin Second Life'ı

Gerçek dünyayı sanal dünyaya taşıyan ve internet kullanıcılarından büyük ilgi gören Second Life'tan sonra şimdi de Müslümanlar için geliştirilen yeni bir Second Life, gündeme bomba gibi düştü.

Henüz beta aşamasında olan Muxlim Pal'ı elbette Second Life ile karıştırmamak gerekiyor; zira Muxlim Pal'ın görünümü Second Life'tan ziyade Sims serisini hatırlatıyor.  Müslüman yaşam tarzını daha da iyileştirdiği iddiasıyla ortaya çıkan ve izometrik bölgelerin bir araya gelmesiyle oluşan Muxlim Pal, Müslüman toplulukları bir araya getiren bir platform olarak tasarlandı.

Muxlim Pal'da kullanıcılar kendi avatar'larını oluşturarak bu dünyada kendilerini diğer kullanıcılara ifade etmeye çalışıyor. Ofislerin, alışveriş merkezlerinin ve bunun gibi insanların bir araya geldiği birçok yerin ziyaret edilebildiği Muxlim Pal'ın arabirimi de oldukça sade ve kullanışlı. Navigasyon butonu ile Muxlim Pal'da dünyanın dilediğiniz bir bölgesine gidebiliyorsunuz.

Muxlim Pal, tam olarak bir oyun sayılmasa da, oyunlarda bulunan bazı özelliklere de sahip. Örneğin #8216;mutluluk, fitness, bilgi ve ruhsal durumunuz' yaptığınız aktivitelerle doğru orantılı olarak değişebiliyor.

Muxlim.com'un kurucusu Mohamed El-Fatatry'e göre Muxlim Pal'ın geliştirilmesindeki en büyük amaç, batı ülkelerinde yaşayan Müslümanlara ulaşmak ve Müslümanları merak eden ve daha yakından tanımak isteyen batı toplumlarının Müslümanları daha yakından tanımalarını sağlamak.

Tüm konu: Muxlim Pal: Müslüman kesimin Second Life'ı

Resimlerle: Muxlim Pal: Müslüman kesimin Second Life'ı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Muxlim Pal ile ilgili düşünceleriniz...

b0Ris
12-12-2008, 16:56   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Oyle bir lanse edilmiski , sanki Islami kesim diyince "ezik,azinlik" kelimesini nitelermis gibi , goze batiyor.Sanki muslumanlar sanal ortamdan soyutlanmis, izole edilmis te , onlar bir sey uretince "saskinlik"la karsilaniyor.Sanki dunyadaki muslumanlar  Second Life ve bunun gibi sanal ortamlarda yer bulamamis, kisiliklerini ortaya koyamamis  ya da MMORPG' lerde onemli bir kesimi olusturmamis ta ,  "Muxlim Pal ve Rapelz" da kendilerine hayat bulacaklar. Yani sanki bu ILK ! Sunu demeye calisiyorum , haberi " FLAS, FLAS , FLAS ! Islam'i Online oyun cikti " diyerekten , oyle bir ambiansla veriyorlar ki , dunyaya yeni medeniyetler indi sanki. Neden bunu "goze batacak" sekilde  halkin bilgisine sunuyorlar anlamiyorum.Bugun dunyanin herhangi bir yerinde ornegin Kore'de uretildigi zaman " Bu da Sintoist, Budist kesimin oyunu ! " deniliyormu ? Amerika'li veya Israil'liler tarafindan uretildigi zaman " Bu da Yahudi veya Hristiyan kesimin oyunu" deniliyormu? Yanilmiyorsam hayir.E o zaman neden "muslumanlar" ve onlarin urettikleri seyler soz konusu oldugunda "ISLAMMM ! " diye vurgulaniyor.Online oyun'da bir devrim mi yaratti Islami kesim , muslumanlar bugune kadar gorulmemis quest yontemleri mi eklediler , ne var yani ? Yani birakin  bu oyunlarin islami yonlerini , bu oyunlarin tutup tutmayacagi ilk once sevilip sevilmemesine bagli. Islam'i konsepte sahip olabilirler fakat bence bu ikinci planda. Oyunlar dunyadaki her insana ve kesime hitap edebilir nitelikte olabilirler. Bu yuzden oyunun hitap ettigi kesimi  " belli bir dine baglamamaya , ve ozellikle bunu "sasirtici , guldurucu bir sekilde" lanse etmemeye ozen gosterin. Bir oyunun bana gore islami konsepti olmasi cok guzel bir sey ama her seyden once eger onu oynamaya baslicaksam  beni eglendirici bir icerigi olmali. Eger yoksa  , gider EVE Online veya Second Life oynarim ve bu benim islami kesimden olma niteligimden de birseycik azaltmaz.( Bu cumleyi , bir kimsenin   eger baska oyunlari oynarsam islami kesimden olma niteligimi kaybedecegim iddiasinda bulundugundan dolayi degil , oyun oynamak ile inanc arasindaki iliskiyi aciklama istedigimden dolayi yazdim )

Alparslananadolu
12-12-2008, 20:59   |  #3  
Alparslananadolu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
642 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Boris, aramıza hoş geldin. Sen takma onları.