Müzik kesme programından ses çıkmıyor!

radyoaktif
27-06-2016, 15:35   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
231 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Arkadaşlar iyi günler.

Mp3 müzik dosyalarında hoşuma giden yerleri kesip düzenlemek için yıllardır kullandığım mp3directcut programında 3,5 ay aradan sonra bugün tekrar işim düştü lakin programdan ses çıkmadığı fark ettim. Defalarca kaldırıp sürekli kullandığım setup'ın aksine internetten de farklı farklı farklı setuplarını indirip denedim ama nafile. Hiç birinden ses gelmiyor.

Windows 10 Enterprise 64 Bit işletim sistemi kullanıyorum. Realtek ses sürücüsünü silip tekrar yükledim, ses aysarlarını kurcaladım vs yok yok. Yıllardır kullandığım programdan artık ses çıkmıyor. 1 yılı seçik süredir Windows 10 kullanıyorum, sistem gayet stabil ve bilgisayarda da hiç bir değişiklikte yapmadım.

Bu ne illet bir sorundur böyle anlamadım zira bu tür müzik kesme programları içinde en pratik bulduğum şu programdan başkasını da kullanmak istemiyorum doğrusu. Sizin aklınızda, bu sorunun neden kaynaklanacağı ile ilgili bir fikir var ise duymak isterim.

Bilgisayarda normalde ses var, arka planda media player ile müzik dinliyor, film izliyorum. Ama aşağıda görüyorsunuz, bu programda düzenleme maksatlı müzik açarken ses çıkıyor gözüküyor ama çıkmıyor.

Sizin aklınızda, bu sorunun neden kaynaklanacağı ile ilgili bir fikir var ise duymak isterim.

Son Düzenleme: radyoaktif ~ 27 Haziran 2016 15:37 Neden:
zazaca
28-06-2016, 15:20   |  #2  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 22
561 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

 

programın ayrlarından realtek high definition audio ses çıkışı olarak seçmen lazım bunu yapmam diyorsan relatek dijital ounput sağ tıkla devre dışı bırak pc yeniden başlat sorunun düzlecektir

radyoaktif
29-06-2016, 02:52   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
231 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Cevap için teşekkür ediyorum hocam. Daha önce Realtek'in ses ayarlarını kurcalasam da sen deyince şimdi tekrar bir kurcalayayım dedim ve iyi ki de aklıma soktun. Meğer ben programın "Wave çıkış aygıtı" kısmı yerine "Wave giriş aygıtı" kısmını "Wave Mapper" moduna getirmişim. Çıkış aygıtı kısmını "Wave Mapper" yapınca sorun düzeldi. Canı gönülden teşekküre ediyor, hayırlı günler diliyorum.

Son Düzenleme: radyoaktif ~ 29 Haziran 2016 02:52
zazaca
29-06-2016, 19:55   |  #4  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 22
561 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

rica ederim  önemli olan yardımcı ola bilmek