MWC: Microsoft Windows Mobile 6.5'i tanıtıyor

CHIP Online
17-02-2009, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un Google ve Apple'a cevabı geldi: İşte yeni Windows Mobile'ın ekran görüntüleri...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/MWC- ... anitiyor_10994.html

Resimlerle: Windows Mobile 6.5

Microsoft Mobile World Congress etkinliğinde en yeni cep telefonu işletim sistemini tanıttı. Redmond'lular bu sürümde Apple ve Symbian ile arayı kapatmak istiyor.

2008'in sonuna kadar Windows Mobile'ın pazar payı sürekli olarak düştü ve en son yüzde 11 değerine ulaştı. Android ve özellikle Apple Mac OS X gibi modern işletim sistemlerinin yanında Windows Mobile eskimiş gözüküyordu ve belirgin derecede kötü kullanılabilirliği popülerliğini daha da azaltıyordu. Microsoft 6.5 nolu sürüm ile bu eleştirilen yanlarını ortadan kaldırmış olmak ve rakipleriyle başa baş seviyeye gelmek istiyor.

Windows Mobile 6.5'in ilk bakışta göze çarpan yanı "peteklere" bölünmüş kullanıcı arabirimi. Arayüz arka planın üzerinde yarı şeffaf biçimde görüntüleniyor ve kalem olmadan parmakla da yönetilebiliyor. Başlangıç ekranı yeni e-postalar ve SMS'ler, cevapsız aramalar ve takvim girdileri gibi tüm önemli bilgileri gösteriyor. Buna ek olarak işletim sistemi Internet Explorer Mobile'ın güncelleştirilmiş bir sürümünü de bünyesinde barındırıyor.

Microsoft ortaklarından Orange, LG, HTC Windows Mobile 6.5 yüklü ve yüksek bir ihtimalle 2009'un ikinci yarısında piyasaya sürülecek akıllı telefonlarını tanıttılar.

Resim köşemizde tüm yenilikleri yüksek çözünürlük fotoğraflar eşliğinde görebilirsiniz. Resimleri tam boy görmek için çapraz ok işaretine tıklamayı unutmayın.


Tüm konu: MWC: Microsoft Windows Mobile 6.5'i tanıtıyor

Resimlerle: Windows Mobile 6.5

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Windows Mobile 6.5 umut vaat ediyor mu?