"nano-SIM"e yoğun talep!

CHIP Online
30-09-2012, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone 5'de kullanılan dördüncü nesil SIM standartı  "nano-SIM"e yoğun talep sürüyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nano-sime-yogun-talep_36181.html

Avea, yeni nesil standartların tüketiciye ulaşmasında öncü olmaya devam ediyor.

İlk kez dünyanın birçok ülkesinde satışa sunulduğu andan itibaren yoğun talep gören iPhone5 ile kullanılmaya başlanan "nano-SIM" kart, büyük ilgi görüyor. Türkiye'de ilk kez Avea İletişim Merkezlerinde 17 Eylül'de satışa çıkan "nano-SIM" kart özellikle yurtdışından iPhone 5 satın alan kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. 

Nano-SIM kartlarını Avea İletişim Merkezlerinden satın aldıklarını söyleyen iPhone 5 kullanıcıları Hüseyin Taştan ve Sevda Demir, akıllı cihazlarını ABD'den aldıklarını, birer Avealı olarak nano-SIM kartı Türkiye'ye ilk kez Avea'nın getirmesinden ve bu sayede iPhone5 teknolojisiyle Türkiye'de buluşan ilk kullanıcılar arasında olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler. 

"nano-SIM" hakkında

Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü'nün (ETSI) verdiği kararla, dördüncü nesil SIM standardı olarak belirlen Apple tasarımı "nano-SIM", ETSI tarafından 4FF adı verilen yeni standart; 12,3 x 8,8 x 0,67 mm'lik ölçüleriyle, halihazırda kullanılan micro-SIM'lere oranla yüzde 40 daha ince olması nedeniyle; Apple'ın tüketiciye sunduğu cihazlara da yenilikler getirecek.

"nano-SIM" teknolojisi; Apple'ın, çok daha ince yapıda cihaz geliştirebilmesine imkan tanıyacak; kapladığı yerin yüzde 40 daha az olması da farklı donanımların iPhone'da kendine yer bulmasını sağlayacak.

Tüm Konu: "nano-SIM"e yoğun talep!

Kaynak: www.chip.com.tr

bosluk
30-09-2012, 00:08   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Üretici açısından tamam da biz kullanıcılar açısından yoğun talep olayı çok saçma geldi bana. Sanki müthiş bir teknoloji getiriyor sim kartlar gibi insan nesine yoğun talep yapacak ki? Nokia şarj var mı demek gibi birşey aslında nano sim var mı? Bir de büyük ilgi görüyor haberi komik. Sanki normal simlerle de çalışabililiyor da kullanıcılar çok müthiş, gb'larca alan ve bedava mesaj, konuşma dk'sı veriyor diye nanoya geçmekte müthiş heyecan duyuyorlar :P Bazı teknoloji haberleri aşırı derecede saçma, hatta iq zorlayıcı hakikaten...