Nar virüsü hakkında

HPQ-User
03-01-2009, 03:45   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

SpLitter sormuş:
Virüsün muhteşem bir çoğalma stratejisi var. ESET Smart security Bussines Edition Kullanıyorum ama buna karşı birçoğunu denedim. Yine en iyisi bu.. Ama maalesef karantinaya almaktan başka birşey yapamıyor. Çünkü exe uzantılı programlara bulaştığı için exe'yi silmesi hayati tehlike arz ediyor. Eset önden tarayıp karantinaya alırken o sıçrama yaparak taranmış programlara tekrar yapışıyor ve kaç kez tararsam aynı sonuçla karşılaşıyorum. Birkaçı dışında nerdeyse hepsine tekrar sirayet ediyor. CPU'yu öyle kasıyor ki performans sekmesinde %100 lere vardığını görüyorum. Trojandan daha büyük bir tehlike olduğuna kanaat ettim. Çünkü kaç çeşit trojan bulup kontrol ettimse hepsini yakalayıp bloke ediyor ama nar virüsüne karşı çaresiz kaldım. Yedeklerimi de artık güvenli bir ortama (CD-DVD, USB Aygit vb.) aktaramıyorum çünkü hepsine bu illet sirayet etmiş durumda. Ve arşivimdeki yedeklerim önemsenmeyecek türden olmadığı için bir biçimlendirmeyle de kurtulmak gibi bir alternatifim yok şu an. Keşke yedeklerime NTFS güvenlik seçeneğinden kendi erişimimi kısıtlamış olsaydım. Bu sayede virüs de erişemeyecek ve arşivime herhangi bir zarar gelmeyecekti. Ama bunun sonradan aklıma gelmesi kötü oldu. Bir çok uzman site kişiden çok değişik şekillerde izahatlar ve çözüm yolları verenleri inceledim. Çoğu sırf birşeyler söyleyebilmek babında kendi sınırlarını zorlamış sağolsun ama haybeye.. Ricam şu ki virüsleri tanıyan değil; iyi tanıyan, üreme stratejileri hakkında deneyimli, önlemlerini çok iyi bilen bir arkadaşımızla istişare etmek istiyorum. Lütfen herhangi bir bilgisi veya fikri olmayan arkadaşlar sırf müdahil olmak adına birşeyler yazmaya kalkışmasın. Fikir değil çözüm için uğraş veren arkadaşlara saygılar. Sözlerimin de yanlış anlaşılmamasını istirham ediyor ve iyi çalışmalar diliyorum. Herkese şimdiden teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
pentium 4 (2.80 GHZ)
2x512 ddram
256 mb Gforce Graffic Cart
160 gb HDD

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.1)

emre__
03-01-2009, 10:08   |  #2  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

alla alla vistaya kolay kolay virüs bulaşmaz he canın sıkılıp uac korumasını kapatırsan o ayrı konu. bide norton internet security 2009 la dene taramayı güvenli kipte belki pc normal açık olduğuiçin daha rahaat yayılıyor :S

SAİNT
03-01-2009, 11:34   |  #3  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

kendinde bahsetmişssin eğer virüsü iyi tanıdığını söylüyorsan bence nod32 ile vakit harcamazdın kasper gibi güçlü yazılımları tavsiye ederim ama sistemin dll dosyalarına bulaştıysa kasper bunları sistem dll dosyalarınla tarihe gömüp sistemin bidaha açılmamak üzere kısırsal bir döngüye çevirebilir eğer yedeklerinede bulaştıysa bence fazla uğraşmamalısın çünkü bahsettiğin virüs bu kadar güçlüyse yedeğindeki setup,exe gibi yazılımlara entegre ettiyse sen bunun temizleme çaresini bulmuş olsan bile kurulum zinciri bozulacaktır ve o kadar uğraşıp temizlediğin yedekler yükleme yapmayacaktır tavsiyem virüslü olduğuna emin olduğun yedekleri imha et ve c,d ne kadar hdd bölümün varsa temizle diğer şekilde inanmıyorum bu kadar güçlü bi virüse çözüm bulacağını.