NASA değil; NADA!

CHIP Online
09-04-2014, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

ABD'nin uzay ajansı NASA'yı duymayan yoktur. Peki ama çok uzaklardan gelen NADA'yı hiç duydunuz mu?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nasa-degil-nada_46424.html

Resimlerle: NASA'dan geleceğin uçak tasarımları

Kuzey Kore genelde ilginç haberlerin, sansür uygulamalarının, şaşırtıcı fotoğrafların ve videoların kaynağı bir ülke olarak bilinir. Kendisini dünyadan bir anlamda izole etmiş olan ülke, özellikle teknoloji severlerin yakından takip ettiği bir ülke konumunda. Zira kelimenin tam anlamıyla garipliklerin merkezi konumunda...


Gelen yeni bir habere göre, Kuzey Kore'nin "National Aerospace Development Administraion" ya da kısaca NADA olarak bilinen uzay araştırmaları enstitüsü, yeni bir logo ile karşımıza çıktı. Nitekim görücüye çıkan logo yıllardır kullanılan ve bir anlamda dünyanın en çok bildiği logolardan olan NASA'nın logosuna tıpa tıp benziyor! Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı'ndan gelen açıklamada logo, "Amblemin ortasında kesişen iki mavi renkte halka, uydu yörüngelerini simgeliyor" şeklide açıklanıyor. Pek tabi ülkenin liderleri de logoda unutulmamış. Hemen her noktada kendisini gösteren ya da o göstermese bile halkının unutmadığı baba-oğul liderler logo üzerindeki Büyük Ayı takımyıldızı ile simgelenmiş. Bu durum, "Büyük Ayı takımyıldızı, bir uzay gücü olarak Kim II Sung ve Kim Jong II'yi simgeleyerek Kuzey Kore'yi yüceltmekte ve aynı zamanda DPRK bilim adamlarının iradesini yansıtmaktadır" şeklinde açıklanıyor.


Kuzey Kore'nin günümüze kadar uzay alanında pek de başarılı olduğu söylenemez zira bilindiği kadarı ile ülke, toplam beş adet uyduyu dünya yörüngesine fırlatabilmiş durumda. Son yollanan uydu ise, 2012 Aralık ayı itibari ile görevini tamamlayabildi.

Tüm Konu: NASA değil; NADA!

Resimlerle: NASA'dan geleceğin uçak tasarımları

Kaynak: www.chip.com.tr