NASA, selfie'lerden dünya yarattı!

CHIP Online
31-05-2014, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu resimlerin Dünya'ya ait olduğunu düşünebilirsiniz. Ama onlar, aslında selfie!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nas ... -yaratti_47326.html

Resimlerle: NASA'dan nefes kesen uzay fotoğrafları...

NASA insanoğluna gerekli hatırlatmaları düzenli olarak yapan bir kurum. Koca galakside ufacık bir nokta olduğumuzu kimi zaman ciddi, kimi zaman da eğlenceli bir şekilde bize anlatan NASA, 22 Nisan'da, yani Dünya Günü'nde yaptığı bir çağrı ile milyonlarca insanı tek bir resim içerisinde toplamayı vaat etmişti.


Dünya Günü dolayısıyla NASA'nın insanlara sorduğu "Yeryüzünün şu an neresindesiniz?" sorusu, bilinen birçok sosyal medya aracılığı ile kısa sürede tüm dünyaya yayıldı. İnsanlardan bulundukları yer bilgisi ve bir adet "selfie" isteyen NASA ekibi, bu fotoğrafların oluşturacakları dev dünya görselinde kullanılacağını söyleyince, kısa sürede bolca fotoğraf elde etmeyi başardı. Toplanan fotoğraflarla tıpkı dünyaya bezeyen bir resmi ortaya çıkarmak için uğraşan NASA, sonunda amacına ulaştı.


Kurum tarafından açıklanan rakamlara göre Twitter, Instagram, Facebook, Google+ ve Flickr üzerinden duyurulan etkinliğe kısa sürede 50.000'den fazla fotoğraf gönderildi. Kimileri kullanılmaz halde olsa da ele geçen fotoğraf miktarı hedeflenen resmi gözler önüne çıkartmaya yetti. 

Tüm Konu: NASA, selfie'lerden dünya yarattı!

Resimlerle: NASA'dan nefes kesen uzay fotoğrafları...

Kaynak: www.chip.com.tr