Nasıl bir güvenlik duvarı seçebilirim?

samsat86
20-12-2008, 22:51   |  #1  
samsat86 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
307 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Bir güvenlik duvarı, Internet'ten gelen ve Internet'e giden bilgileri inceler. Tehlikeli veya kuşku uyandırıcı bir kaynaktan gelen bilgileri belirler ve göz ardı eder. Güvenlik duvarını doğru biçimde kurarsanız, güvenlik boşluğu olan bilgisayarları arayan korsanlar bilgisayarınızı saptayamaz.

Günümüzde kullanılan üç temel güvenlik duvarı türü vardır. Bir güvenlik duvarı seçerken ilk adım, hangi türün sizin için en iyisi olduğunu belirlemektir. Seçenekleriniz şunlardır:•       
Güvenlik duvarı yazılımları
•       
Yönlendirici donanımlar
•       
Kablosuz yönlendiriciler


Başlamak için şu soruları yanıtlayın ve yanıtlarınızı kaydedin:
1.       
Güvenlik duvarını kaç bilgisayar kullanacak?

2.       
Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? (Bu Microsoft Windows®, Apple Macintosh veya Linux'ın bir sürümü olabilir.)


İşte bu kadar. Şimdi hangi türde güvenlik duvarı kullanmak istediğiniz hakkında düşünmeye hazırsınız. Her birinin güçlü ve zayıf yönleri olan çeşitli seçenekler bulunmaktadır
alıntı

Banned
20-12-2008, 23:03   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

çok güzel yazılar yazıyorsun ama okuyanlar fazla olmuyor diye düşünüyorum hala windowsun kendi güvenlik duvarından başka bir güvenlik duvarı kurayım mı diye soranlar oluyor bunları okuyunca şaşırıyorum yemin ederim. windowsun kendine hayrı yok bize mi olacak bu zamanda iyi bir firewall Allahın emri.

mancukya
21-12-2008, 12:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Faydali bilgiler ama arkadasin dedigi gibi genel mantigi Format at düzelir seklinde olan insanlarimiza ve bunu üstelikte bir paylasim forumunda söyleyen insanlarimiza bir ifadesi malesef olmaz.