Nasıl Bir Yol İzlemeliyim(Mobil Programlama)

Harun Baş
03-04-2016, 00:33   |  #1  
Harun Baş avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2016

Öncelikle herkese kolay gelsin.
Bu sene üniversiteye başladım. Bölümüm bilgisayar mühendisliği. Az çok demeden bir kaç şey öğrenmeye başladık.C++ ve html,css öğreniyoruz ilk senemizde.Ama bana öğrendiğimiz şeyler bilmiyorum nedenini ama az geliyor.Normalde tembel bir öğrenciyim.Ders çalışmayı pek sevmem ama programlamayı gerçekten çok sevdim.ilk dersten son derse kadar merakla,büyük bir özveri ile takip ediyorum.
Sorum şu:
Bilen kişiler,tecrübeli kişiler cevaplarsa çok sevinirim.
1.Mobil programlama da izleye bileceğim bir sürü yollar var.Java,C++,C# bunların hepsi kullanıla bilir.Ama sıkıntı çektiğim şey kaynak.İnternette araştırıyorum.Mesala Türkçe kaynak olarak bakıyorum.Bİlmiyorum ama yetersiz geliyor.Güven vermiyor.Kitaplar almak istiyorum ama kitaplara karşı bir olumsuzluk var.Ne yapmalıyım?
2.Objective-C öğrenmek istiyorum.Ancak onunda önünde de benzer sorunlar var.İngilizce bilgim konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.Ama gerçekten öğretici düzeyde bir kaynak olmadığının kanısındayım internette.Ben hiç internetten bir şeyler öğrenip üzerine koyan birisi görmedim.Peki öğrenen kişiler nasıl bir yol izliyor?birde objektive-c yi araştırken swift diye bir şey çıktı.O nedir?Onun hakkında yazı yazabilecek varmı?

NOT:Lütfen Google amcaya sorun falan demeyin.Burası bir forum sitesi.Başka insanların görüşlerine ihtiyacım var.O yüzden buraya yazdım.Bende biliyorum Google amcaya yazmayı.