Navigasyona fazla güvenmeyin!

CHIP Online
10-10-2013, 10:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir yere gitmek için navigasyon cihazınıza teslim oluyorsanız, bu haberi okuyun ve tekrar düşünün...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nav ... venmeyin_43093.html

<div>
Teknolojiyi kullanırken hislerimizi de göz ardı etmemek gerekiyor. Daha önce pek çok defa yaşanan bir örnek, bu kez ABD'li yaşlı bir çiftin başına geldi.


</div>
<div>
70'li yaşlarında olan Kaliforniyalı bir çift, Garton ailesi, karavanları ile çıktıkları yolculukta beklenmedik bir sürprizle karşılaştılar. Oregon sahiline ulaşmak isteyen çift altı ay önce satın aldıkları GPS cihazının yönlendirmesiyle kendilerini ıssız bir ormanın içinde sıkışmış şekilde buldular. İki gün boyunca yanlış yöne giden çift, ormanda karanlık ve ıssız bir gece geçirdikten sonra korkarak polisi arayıp yardım istediklerinde zar zor bulunarak doğru yola yönlendirildiler.


GPS'in kendilerini önce ormanlık bir yola soktuğunu ardından da patika bir yoldan ilerlemeleri gerektiğini gösterdiğini, bunun üzerine girdikleri dar patika yolda manevra yapamayacak derecede sıkışarak, iki geceyi ormanda geçirdiklerini anlatan çift, ormanda sessizlik içinde zaman geçirmenin güzel olduğunu ancak kendi başlarına kurtulamayacaklarını anladıklarında panik yaşadıklarını anlattılar.


ABD'de daha önce de her yaştan pek çok kullanıcı, GPS'in yanlış yönlendirmesi ile uzun yolculuklar sırasında günler boyunca yanlış yöne gitmiş ve bu olaylar da haber bültenlerine taşınmıştı.


</div>

Tüm Konu: Navigasyona fazla güvenmeyin!

Kaynak: www.chip.com.tr