Neden Opera Kullanıyorum?

Ahmet Ertuğrul
01-05-2009, 19:31   |  #1  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

e-eyup ve ben Opera'da hoşumuza giden özellikleri yazıyoruz.

1. Hızlı Başlat özelliği: Opera'yı ilk açtığınızda hızlı başlat, en son kaldığın yerden devam etme ve boş sayfa açma gibi ayarlardan ulaşılan seçenekler var. Ben hem yeni sekmede hem de ilk açılışta Hızlı Başlat'ı kullanıyorum.

Bu benim hızlı başlat sayfam.

Bu da e-eyup'unki. Görüldüğü gibi hızlı başlata ekleyebileceğimiz kısayol sayısı sınırlı değil. Ayrıca kısayollara sitenin küçük görüntüsü yerine böyle resimler de koyarak daha sade ve hoş bir şekle getirebiliyoruz.

2. Panolar tuşuyla ağaç yapısında yer imlerine ulaşma

Benim gibi çok fazla yer imiyle haşır neşir olanlar için güzel bir özellik.

3. Yer imleri eşitleme:Opera'nın eşitleme özelliği sayesinde Opera bulunan her bilgisayarda kendi yer imlerinize ulaşmanız mümkün. Yalnız bunun için bir hesap açmanız gerekecek. Dosya menüsünden "Opera'yı Eşitle" yi seçtikten sonra sizi yönlendirecek.

4. Oturumu kaydetme: Dosya->Oturum->Bu oturumu kaydet. Aniden bir işiniz çıktı, gitmeniz gerek ya da saat geç oldu yatacaksınız ama bir sürü sekme açmıştınız. Bunlara bir dahaki sefere bilgisayarınızı açtığınızda hemen ulaşmak için oturumunuzu istediğiniz bir isimle kaydedin. Gelince bu oturumu açın. Ayrıca söylemeye belki gerek yok ama(artık tüm tarayıcılarda var sanırım) Opera çökerse, elektrikler giderse vb durumlarda ilk açılan sayfa ayarınızdan bağımsız olarak size bir dahaki açılışta "en son kaldığınız yerden devam etme seçeneği" sunulur.

5. Fare hareketleri: Opera'da en sevdiğim özellik. Fare hareketleri adlı kısayollarla tarayıcı arayüzünü kullanmadan basit işlemleri yapabilirsiniz. Benim en çok kullandıklarım; sayfa yenileme(sağ tık+aşağı yukarı hareket), sayfa ileri(sağ tık+sağa hareket), sayfa geri(sağ tık+sola hareket), yeni sekme(sağ tık+aşağı hareket), sekmeler arasında geçiş(sağ tık+tekerlek). Eğer sizin de başka sıklıkla kullandığınız kısayollarınız varsa bunlara konuya cevabınızda yer verebilirsiniz. Bu arada Opera'nın 1 Nisan şakasını da anmadan edemeyeceğim.

Opera Face GesturesOpera Face Gestures
Opera's known for thinking ahead. We recognize the future importance of touch interfaces, but there's one surface we haven't yet touched (literally). Get ready to face the future...
 

6. Opera 10 Acid 3(*) test sonucu:

(*)Acid 3 testi bir internet tarayıcısının özellikle Javascript ve DOM olmak üzere bazı web standartlarına uyumluluğunu ölçer.

7. Arama oluşturma özelliği: Bir sitedeki arama özelliğini o siteye girmeden adres çubuğuyla kullanmak ister misiniz? Bu Opera'yla mümkün. Örneğin vikipedianın aramasını adres çubuğuna getirelim.


Bundan sonra yapacağınız şey adres çubuğuna "v arayacağınız kelime" yazıp enter'a basmak.

8. Turbo: Opera 10'la gelen Turbo özelliğiyle bol grafikli, düşük sistemlerde açılması uzun süren sayfalara turboyla daha hızlı girebilirsiniz. Bu özellik resimleri düşük kaliteyle açarak sayfa açılışını hızlandırıyor. Tabi ki isteğe bağlı, isterseniz açıyorsunuz sol alt köşedeki göstergeye tıklayarak.

9. Hız ve Güvenlik: Hızlı ve güvenli. Benimkinden iyi sistemlerde IE 8 daha hızlı olabilir ama bende G. Chrome'dan sonra en hızlı diyebilirim. Elle içerik engelleme, otomatik reklam engelleme Opera'nın özellikleri arasında.

Opera Security (Google Çeviri'den yardım alabilirsiniz.)

10. Yapıştır ve Git: Bir adresi kopyaladınız adres çubuğuna sağ tık->Yapıştır ve Git seçeneği. Bir de G. Chrome'da var bu özellik. Kısayolu Ctrl+Shift+V.

11. Windows temasını kullanabilme: Düşük sistemler için iyi bir özellik.

12. Yer imleri çöp kutusu: Sildiğiniz yer imlerine yeniden ulaşabilirsiniz. Yanlışlıkla sildiyseniz hele bu özellik daha da değerleniyor.

13. Panelde internet sayfalarını da gösterebilirsiniz: Tek yapmanız gereken bir yer imi eklediğinizde "details"e tıklatıp "Show in Panel"e tıklamanız.

14. Gtalk'u Opera panelde kullanın

15. Facebook sohbeti panelde kullanın.



e-eyup'tan Kolay İpuçları

1- Aramaları Göster: Shift+f12>>Düğmeler>>Aramalar
buradaki aramaları durum çubuğu ya da kişisel çubuğa sürükleyip istediğiniz "arama"ya istediğiniz an ulaşın. örn: benim durum çubuğumda ek$i sözlük var.

2- Ajax Uyumu: Eğer kimi ajax'la hazırlanmış sitelerde (igoogle vb.) bölümleri taşıyamıyorsanız sağ tıklayıp>>site tercihlerini düzenle>>ağ>>"opera olarak tanıt"a tıklayıp "internet explorer olarak görün"ü seçin.

3- Hızlı Arama: Sayfa içerisinde arama yapmak için Ctrl+f yerine "." ya basmanız yeterli. eğer bağlantı aramak isterseniz ","e basın.

4- Parola Yöneticisi: Üyelik gerektiren sitelerde eğer daha önce parolanızı kaydettiyseniz Ctrl+Enter'a basmanız yeterli.

5- Kapatılmış Sayfalar: Son kapatılan sekmeyi açmak için Ctrl+Shift+T ye basmanız yeterli. Diğerleri içinse sekme çubuğunun sonundaki çöp kutusuna tıklayın.

6- "Hızlı özellik değiştirmek" için:>> F12
  "Görünüm ayarları" için                 >> Shift+F12
   "tercihler" için                        >> Ctrl+F12

7- Hızlı Erişim sayısını artırın:%appdata%\Opera\Opera\profile\Speeddial.ini yi açın.Dosyanın sonuna aşağıdaki kodu ekleyerek speeddial sayısını artırın.

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
[Size]<BR>Rows=4<BR>Columns=5
4x5 20 speeddial kısayolunuz var demektir.

8- Speeddialde ki ilk 9 siteyi açmak için: Sekme açmaya gerek yok. Örneğin 5. siteyi açmak için Ctrl+5'e basmanız yeterli.

9- Sekme Önizlemeleri: Sekmeler arasında önizlemeli gezinti yapmak için "Ctrl+f12>>Gelişmiş>>Tarama>>Sekmeler arası gezintide önizlemeleri göster'i seçin. Sağ fare tuşu basılıyken scroll tuşunu çevirin ya da Ctrl+Tab tuş kombinasyonunu kullanın.

10- RSS: Opera RSS bildirimlerine abone olabileceğiniz gibi onları web sayfası gibi de görüntüleyebilirsiniz. Adres çubuğunda ki RSS simgesine tıklamanız yeterli.

11- Aynı Yer İmlerini Temizlemek: Eğer yer imlerinizde aynı adresten birden çok varsa bunları temizlemek için bu adrese gidin. Giriş yaptıktan sonra "Aynı isimlileri temizle"ye tıklayın.

12- Shift+F12>>Araç çubukları>>Başlangıç çubuğu'nu seçin. Stil olarak da "Sadece resimler"i işaretleyin. Yer imlerinizi buraya sürükleyerek yerden kazanın.

13- Menu çubuğunu kaldırmak için: CustomButtons sayfasına gidin ve Toggle Menu Bar On/Off and Dropdown The Main Menu(with image if using several custom skins) düğmesini bulup tıklayın. Daha sonra "düğmelerim"den tutup istediğiniz bir araç çubuğuna sürükleyin. Menüler aşağı açılır bir liste haline gelecektir. Menu yazısına tıklayarak göster/gizle yapabilirsiiz.

14- Opera'yı fare ile en iyi şekilde kullanmak için bakınız.(Google Çeviri dostumuz.)



Bu arada Opera tarikatını kurmak için harekete geçiyoruz.(Selçuk abiye gönderme)

Tarikatımızın düsturu şudur:

Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
İster firefoxcu, ister ieci, ister chroma tapan ol yine gel,
Bizim dergahımız, eklentiler dergahı değildir,
Yüz eklenti kurmuş  olsan da yine gel.Dil çıkarıyor



İndirmek için bağlantılar:

Opera Stabil Sürüm(10.10)
Opera Son Sürüm (10.5 Ön-Alfa)
Uyarı: Bu bir geliştirme sürümüdür. Son değişiklikleri içerir, fakat aynı zamanda çökme ve veri kaybı durumları da dahil olmak üzere bilinen ciddi problemleri bulunabilir. Hatta hiç çalışmayabilir de.

Diğer Opera Bağlantıları:

Opera'nın İnternet Tarayıcılarına Kattıkları
Opera kurulum ve ayarlar için rehber
Galeri: En Güzel Opera Duvar Kağıtları
Neden Opera Kullanıyorlar?
Java Script Betikleri Nasıl Kullanılır?
Operawiki düğmeleri
TTT Buttons
Flash videoları direk indirin! Açılan sayfada "get flash button" yazısına tıklayın. ve "düğmelerimden istediğiniz çubuğa sürükleyin.



Hazırlayanlar: ahmeyt05 ve e-eyup

Opera Forum'dan ZAHEK'e ve forumumuzdan Hayalet 26'ya konuya katkılarından dolayı teşekkür ederiz.



Not: Bu konuda yazılanlar övgü değil, Opera'nın özellikleridir. Bunları övgü olarak alan varsa orasını bilemem. Ayrıca FF kullanıcıları arasındaki genel kanının aksine benim FF'ye bir düşmanlığım yok. Firefox'u da kullanıyorum ama eklenti sevmiyorum.

Tarafımdan hazırlanan diğer Opera forum konuları ve blog yazıları;
Opera'nızı Daha da Hızlandırın
Opera'yı Ayarları Kaybetmeden Güncellemek
Opera Kullanıcı JavaScript Betikleri
Opera Widgets
Opera vs Microsoft

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 24 Şubat 2013 17:42
waybe
01-05-2009, 19:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,376 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

güzel bi çalışma olmuş tşkr

arşivden operayı bulup kurasım geldi

Son Düzenleme: waybe ~ 01 Mayıs 2009 19:40
net24
01-05-2009, 19:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,233 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

aynen operayı bi ara kullanırım:D

man on the moon
01-05-2009, 19:45   |  #4  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006


Kolay İpuçları
yukarı taşındı...

15- ctrl+z ile kapatılmış sekmeleri "kapattığınız sırayla açabilirsiniz.

16- torrent dosyalarını opera ile indirmek isteimiyorsanız
ctrl+f12>>Gelişmiş>>İndirmeler
"opera'yla açılan dosyaların uzantısını gizle"yi kaldırın.
hızlı arama kutusuna "torrent" yazın.
"Düzenle"yi açıp Varsayılan yazılım ile açı seçin.

17- Arama kutularından yaptığınız aramaların açık olan sekmede değilde yeni sekmede açılmasını istiyorsanız;
ctrl+f12>>gelişmiş>>sekmeler>>açık sekmeyi yeniden kullan'ı pasif yapın

18- Sitelerde dolaşırken bir seviye yukarı gitmek için ctrl+backspace kombinasyonunu kullanın. Bununla chip.com.tr/forum/ adresindeyken chip.com.tr adresine gidersiniz.

19- Bağlantılar Panel'i ne işe yarar? Diyelim ki üyelerden biri forumda uzunca bir yer imi listesi paylaştı. Sizde bunların tamamını ya da bir kısmını yerimlerine kaydetmek istiyorsunuz. Bunu teker teker yapmak oldukça uğraştırıcı.
- Örnek sayfayı açın
- Bağlantılar Panel'ini açın
- İstediğiniz bağlantıları Ctrl ya da Shift tuşunu kullanarak seçin
- Seçtiğiniz linkin herhangi birine sağ tıklayıp "Kopyala"yın.
- yerimleri panelini açın ve istediğiniz klasöre yapıştırın.
   Resim için tıklayınız

20- tek tuşlu kısayolları etkinleştir:
ctrl+f12>>gelişmiş>>kısayollar>>tek tuşlu kısayolları etkinleştir'i aktif yapın. bu sayede sayfa sekmeler arası dolaşırken yada faresiz internete bağlanmak durumunda kaldığınızda çok fazla işinize yarayacaktır.
1-2 sekmeler arası ileri geri gitmenize yarar "h"ye bastığınız da adres çubuğuna gidersiniz. "z-x" geri-ileri gitmenize yarar.

21- orta tuş tıklama seçeneklerini değiştirme:
ctrl+f12>>kısayollar>>orta tuş tıklama seçenekleri'nden orta tuş için "bağlantıyı tıklayınca" ne yapması gerektiğini belirleyebilirsiniz. aç/yeni sekmede aç/arka planda gibi..

22-Opera'yı bildirim alanına gizleyin:
ctrl+shift+alt+h a basmanız yeterli(!) kabul ediyorum ki opera'nın en kötü kısa(!) yoludur. eski versiyonlarda ctrl+h yeterliydi artık bununla panelde geçmişi açıyorsunuz. neyseki klavye kısayollarından bunu değiştirmek mümkün.

23- Elinizin altında ki pano: Operada bir metni ctrl+shift+C kombinasyonu ile Notlar'a panoya ekleyebiliyorsunuz. Eklediğiniz Notlar panel ve Opera Link ile Opera hesabınıza kayıt edilir. Bunun bir faydası da bir metin kutusuna sağ tıklayıp Not Ekle açılır listesinden istediğiniz notu ekleyebilmeniz.

Son Düzenleme: man on the moon ~ 08 Ocak 2010 02:23
Mustafa@PC
01-05-2009, 20:15   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Operyaı 2007 yılında denemiştim o zaman beğenmemiştim denesemmi :D

loganwolverine
01-05-2009, 20:26   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
944 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

neden operayı bıraktım?
bak:

Son Düzenleme: loganwolverine ~ 01 Mayıs 2009 20:26
Banned
01-05-2009, 20:30   |  #7  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Opera bencede çok iyi bir tarayıcı firefoxtan sonra ikinci gözdem uzun zamandır İE'i kullanmadım bile.

Sondaki şiirle bağlama yapmanda hoş olmuş Mevlanayı çok sevmişimdir zaten.

Mustafa@PC
01-05-2009, 20:42   |  #8  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Ayrıca güzel ve özenli çalışma tebrikler Ahmet.

Ahmet Ertuğrul
01-05-2009, 20:47   |  #9  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Herkese yorumları için teşekkür ederim. Doğrusu bu kadar iyi tepkiler alacağımı tahmin etmiyordum. Ağzı kulaklarına varıyor

man on the moon
01-05-2009, 20:50   |  #10  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Benim opera kullanma nedenlerimden biride dahili e-posta istemcisi olması ve hala kullanan var mı bilmiyorum ama irc ağına bağlanabilmem.
Opera Widgets
Resmi Opera Facebook sayfası


Not: Burada Opera vs. Firefox yapmıyoruz

Son Düzenleme: man on the moon ~ 12 Mayıs 2009 12:53
man on the moon
01-05-2009, 21:09   |  #11  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Opera Adres Defteri Aktarımı

Sayfa Düzenlemesi sebebiyle buraya taşındı.

Son Düzenleme: man on the moon ~ 07 Mayıs 2009 08:07
Mustafa@PC
01-05-2009, 21:14   |  #12  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Yakında Opera ile ilgili Özel ölüm açarsınız :D

Hayalet 26
01-05-2009, 21:16   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,018 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009


Öncelikle konuyu açan ahmeyt05 arkadaşa teşekkürler.Gayet güzel bir çalışma olmuş.Ufak bir katkı da ben yapayım.En sevdiğim özellikler Operanın mükemmel tam ekran vermesi ve sekmeler arasında görüntülü gezinme yapılabilmesi.Bir de Operanın not alma özelliği çok iyi.
Haa unutmadan ekliyeyim tüm bu özellikler Operada s-t-a-n-d-a-r-t olarak sunuluyor.


erdem barış
01-05-2009, 23:00   |  #14  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

neden opera kullanmıyorum?bilmem firefox yetiyor ama yarın ilk iş opera yüklemek olacak.

panda34
01-05-2009, 23:36   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Firefoxta Full Screen halde , mouse'u yukarı götürünce Adres çubuğu geliyor .
aşağı indirince yine kayboluyor ya , Operada onu nasıl yapabilirim ?
Operada normalde Tam ekran yapınca adres çubuğu hiç bir şekilde çıkmıyor .

Ahmet Ertuğrul
01-05-2009, 23:37   |  #16  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Phantom26
Haa unutmadan ekliyeyim tüm bu özellikler Operada s-t-a-n-d-a-r-t olarak sunuluyor.
Katılıyorum, en hoşuma giden özelliği Opera'nın.

e-eyup ctrl+enter'la parola girmeyi söylemiş. O kadar alışmışım ki ona yazmayı bile unutmuşum konuda. Ağzı kulaklarına varıyor

Ahmet Ertuğrul
01-05-2009, 23:41   |  #17  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Mustafa@PC
Yakında Opera ile ilgili Özel ölüm açarsınız :
Niye? Opera hakkında ileri geri konuşulurken iyiydi ama değil mi? Ağzı kulaklarına varıyor Lafım sana değil bu arada. Zaten sen değildin.

_Neo_
01-05-2009, 23:51   |  #18  
_Neo_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
806 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Valla ne diyim Firefox,Opera hepsi var yeri geldiğinde kullanıyorum.Hepsinin bana yararı oluyor.Mesela operanın reklam içeriklerini boş yere sağ tıklayarak engellemesi gibi.(operadan yazıyorumKahkahaAğzı kulaklarına varıyor)

Son Düzenleme: _Neo_ ~ 01 Mayıs 2009 23:52
ilginch
02-05-2009, 00:13   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

oo,fare hareketleri yeterCool
öyle alıştım ki, firefox kullanırken fln da yapıorm Dil çıkarıyor

Boracalin
02-05-2009, 02:38   |  #20  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,592 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

walla arkadaşlar iyi hoş ballandırmışsınızda operayı bence çok can sıkıcı bir tarayıcı ve karışık... ben ff'yi ff beni çok iyi anlıyor... ff'ile mutluyum... kendime göre de kişiselleştirdim tilkimi değmeyin keyfime... arkadaşın biri en iyi tam ekran opera da demiş... bence milleti yanlış yönlendirmiş en iyi tam ekran (kısa yolu F11) tilkide... kullandığınız antivirüs prg. ile en iyi entegre olan tilki... öyle ki indirdiğiniz dosyayı taramadan size sunmaz... (tabi istemezseniz...) yer imleri çubuğu tilkide de var... fare hareketleri içinse ufak bir eklenti lazım.. ama ben kullanmıyorum çünkü farem 8 tuşlu ileri geri hareketlerini falan fareden hallediyorum zaten... mesela tilkimde babel fish sözlük eklentisi var... istediğim ingilizce metni veya kelimeyi tek tıkla türkçe yapıyorum tek tıkla komple sayfayı tükçe yapıyorum... personas eklentisi ile istediğim renge sokuyorum tilkiyi... ben herşeyinden memnunum tilkinin... tavsiye ederim... operadan sonra ve alışınca vede istediğiniz gibi kişiselleştirdiğiniz de çok rahat gelecektir inanın... bende 2007 de falan opera kullandım ama ve hala teması berbat gelir gözüme... o reklamını yaptığınız sık kullanılan sayfaları  küçük resimler gibi göstermesi göze hoş gelsede çoğu zaman sıkıntıdır... onu kendinize göre ayarladınız ve adult içerikli bir sayfayıda koydunuz ya kız arkadaşınız anneniz kardeşiniz de kullanmak isterse operanızı olmadık bir anda... ne olur ? boşverin bunları işlevsel olsun yeter... Forever FF 3.0.10 hehee... :) (varsın rami sömürsün ben gider ilave ram eklerim sisteme helal olsun tilkiye...)

Son Düzenleme: Boracalin ~ 02 Mayıs 2009 02:40
alpbilgekagan
02-05-2009, 08:57   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
111 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Açıkçası yeniliklere açık bir insanım. Operayı defalarca denedim. Ama gördüm ki firefox tozuna bile yetişemiyor. Ayrıca Chrome gibi hızlı bir tarayıcı bile firefoxun yerini tutamıyor. Çünkü firefoxla yapılamayacak hiçbirşey yoktur... Opera tutunamaz...

Son Düzenleme: alpbilgekagan ~ 02 Mayıs 2009 08:59
badwizard
02-05-2009, 09:36   |  #22  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008
alpbilgekagan
Opera tutunamaz...
hadi canımAğzı kulaklarına varıyor böyle bi iddiada bununmadan önce browserların geçmişine bakmak gerek, bknz: http://www.opera.com/docs/history/ opera 13 yıllık bir geçmişe sahiptir ve bir yere tutunma gibi bir çabasıda yoktur, bugün çoğunuzun bilgisayardan/internetten habri bile yokken opera browser piyasadaydı, üstelik opera diğer browserlar gibi belli platformlara hapsolup kalmadı bugün istediğiniz her sistemde opera çalıştırılabilir. opera ve internet explorer diğer browserlara göre çok daha derin bir mühendisliğe sahiptir ve amatör programcılar tarafından yazılmış değildirler, burumda hangi browserın tununma çabasında olduğuna siz karar verin.

H@ckerCesur
02-05-2009, 10:36   |  #23  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Operanın sitesinde bile bu kadar övgü yok. Bende tüm tarayıcılar yüklü. Duruma göre kullanıyorum.
İşim yoksa firefox >> Biraz yavaş açılıyor.
Uyumsuz sayfalar varsa >> mecburen ie 8
Acil işim varsa chrome >> tıklamamla açılması 1 oluyor.
gereksiz siteler >> opera ile giriyorum. Kimse bilmiyo.
süs olarak >> netscape, Safari hepsi masaüstünde Ağzı kulaklarına varıyor

ama chrome çok hoş. Sadelikten yana olanlar onu kullanmalı derim.

erdem barış
02-05-2009, 12:12   |  #24  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008
H@ckerCesur
Operanın sitesinde bile bu kadar övgü yok. Bende tüm tarayıcılar yüklü. Duruma göre kullanıyorum.
İşim yoksa firefox >> Biraz yavaş açılıyor.
Uyumsuz sayfalar varsa >> mecburen ie 8
Acil işim varsa chrome >> tıklamamla açılması 1 oluyor.
gereksiz siteler >> opera ile giriyorum. Kimse bilmiyo.
süs olarak >> netscape, Safari hepsi masaüstünde Ağzı kulaklarına varıyor

ama chrome çok hoş. Sadelikten yana olanlar onu kullanmalı derim.

bende vodafonun sitesinden mesaj atarken ie8 kullanıyorum geri kalan bütün işlerimi firefoxtan yapıyorum kimi demiş opera hızlı kimi firefox hangisi hızlı deneyim cevabı yazarım.chorome de kullandım hızlı gelmedi daha yeni bi tarayıcı belki ileride kendini geliştirdiğinde kullanabilirim.

Son Düzenleme: erdem barış ~ 02 Mayıs 2009 12:15
kerimcem
02-05-2009, 17:01   |  #25  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
256 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

http://www.fanboy.co.nz/adblock/opera/
burdaki adresten ur lu dosyayı denilen klosore atın reklamlara ads lara veda edinnn....numberone opera