Neden Türk Siteleri Değil ? Hep Yabancı ?

SaGoPa KaJMeR.
09-01-2009, 02:25   |  #1  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,547 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

www.google.com Neden Google Aramada Türk Yapamazmı böyle bir site

www.hotmail.com Neden Hotmail Msn Türk Yapamazmı böyle bir site

www.yahoo.com Neden Yahoo Mail Hit Türk Yapamazmı böyle bir site

www.wikipedia.org neden vikipedia ansiklopedi Türk Bilgi Sitelerine Ne oldu Battımı


neden Resim Uploadta bu site hit Türk Upload siteleri yokmu

www.facebook.com Neden Facebook Yokmu bir sürü Tanışma Yada Arkadaşını bulma sitesi

www.youtube.com Neden Videoda Youtube Kapandı Kapalısı Bile Türkiyedeki Video sitelerini Katlıyor

www.rapidshare.com Neden Upload Olarak Bu site Türk siteleri Ne Güne Yapıldı

www.blogger.com neden blog için bu www.blogcu.com ne güne

Daha bir çok site var Neden Biz Değilizde Bunlar Tercih Ediliyor ?

Son Düzenleme: SaGoPa KaJMeR. ~ 09 Ocak 2009 02:25
physfg
09-01-2009, 02:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,686 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

kalite kardeş...

örneğin ilk başta resim yükleti kullanıyordum  1 hafta gibi bir sürede resimleri siliyor attığım mesajlar sap gibi ortada kaldı.ben de imageshack a geçtim...

bu basit bir örnek...

tabiii işin özenti kısmı da ihmal edilemeyecek kadar büyük.

piRe_
09-01-2009, 02:43   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Kısaca;
Taklitçilik, ezber ve özenti huylarımızı bir kenara bırakır,
Birilerinin başındaki örtü kıçındaki donla uğraşmayı marifet saymaz,
Tencereyi alıp kapağını seçimden sonra ummaktan vaz geçersek,
Kültürümüzü unutmaz geçmişimizi inkar etmezsek,
Giydiğimiz pantolonun arka cepleri yerlerde sürünmeden kurtulur,
Karnı açken burnundaki halkayla gezmeyi entellik sanmaz,
Baba parasıyla sokaklarda araba içinde abuk subuk sesler çıkaran sözde müziği! son ses açarak insanları rahatsız etmez,
Kaldırımlarda otobüs bekleyenleri tavuk gibi ezmekten vaz geçer ve biraz olsun bu memlekete nasıl faydalı olabilirim, kendimden sonrakilere ne bırakabilirim diye düşünebilir ve yine bu uğurda çalışırsak,
Ailemizin okumak için yolladığı üniversitelerde esrar/kumar/konken/fuhuş partilerinden kalkarsak belki 200 sene sonra bir sapa balta olabiliriz.

viking20
09-01-2009, 03:06   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

bakma sen,araştırsanız onların çoğunun arkasında bizimkiler vardır.

resulsen
09-01-2009, 21:00   |  #5  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Arkadaşlar hepinizi alkışlıyorum son derece doğru söylediniz AlkışAlkışAlkış

recep34
09-01-2009, 21:02   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
413 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Nedeni ilk olmaları.Bu Sieteler fikir orataya çıkıp böyle dünayca ünlü olunca sonradan türk kopyaları çıkıyor.Ha tamam olur ama o zaman kaliteli hızlı sorunsuz hizmeti de verceksin.yükle.bilmem ne,resimgönder.blmem ne sıırf destek olmak için bnede süre kullandım ama olmadı hepsi silindi gitti işte..

Bizimkiler az bir para ile başlayıp bu işten çok para kazanamak diye düşünüyorlar ama bu adamlar çok para, sermaye ile başlayıp daha çok kazanmak diye düşünüyorlar.Ayrıca bu uluslararası sitelerin hepsinin arkasında şirket var,sermaye var en önemlisi profosyonel ekip var.Bizdekilerin çoğu amatör bireysel veya grup girişimi...

Rapidsharın bant genişllği türkiyeden kaç kat fazla daha ne olsun.ilk açıldığında bile türkiyeden fazla bant genişliği vardı adamların.Yani adamlar orijinal fikir ile büyük düşünüyorlar,hak ettiklerini de alıyorlar...

wikipedia yılda kaç milyon dolar harcıyor ki parayı bağış yolu ile tıplouyorlar.

Sonuçta böyle amatör,yarı profosyonel türk girşimlerinin milyon dolarlık sitelelerin kalitesinde hizmet vermesi mümkün değil.Ha sermaye olarak milyon dolar kayorsınız ortaya o zaman kaliteli devamlı hizmetin getirisinide alırsınız...

Son Düzenleme: recep34 ~ 09 Ocak 2009 21:14
Tırtıl
10-01-2009, 04:04   |  #7  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Hiç de alışkanlıktan değil.

İşte size nedenleri:

1. Türkiye'de sağlam bir servis verebilmek için gereken para, yurtdışındakilerden 10 katı pahalı. ADSL fiyatlarındaki fark, diğer internet fiyatlarındada var.

2. Biz beleşçiyiz... Neymiş wikipedia bağış toplamış. Kaç Türk vardır o bağışçıların arasında? Söyleyeyim bir elin parmaklarını geçmez. Kaç tane "aa ben bu shareware programı çok beğendim, bari yardım edeyim" deyip para gönderen vardır? Bizim milletseverliğimiz hep lafta. Laf bedava nasılsa...

3. Biraz kafanızı kullanın. Kimse internette anme hizmeti yapmaz. Reklam olacak pek tabi, devletin malı mı bu bedava hizmet verilsin? Millet forumlarında mecburi üyelik koyarken, sen bedava hizmet mi bekliyorsun?

4. Üretim yok bizde üretim. mesela burası... chip'in bir haberini google'da aratın bakalım kaç tane ayrı sitede çıkıyor. Tamam belki chip ünlü bir kaynak ama peki diğerleri? Yok, başkası yayınlasın, biz kaymağını yiyelim. Bunlardan çok büyük örnekler var. internethaber.com mesela... tüm sitede bir tane kendi yaptıkları haber, belge vs. yok. hepsi copy paste. Üstüne üstlük böyle çalan site, türkiyede en çok gezilen sitelerden. gel de işin içinden çık.

5. Kısa yoldan köşeyi dönme devri bizler için. O yüzden binlerce her forumda, şuraya tıklayın para kazanın reklamlarına inanıyor binlerce salak.

6. Müşteri velinimettir lafını tersten anlarız biz. Bu laf, müşteriyi memnun etme anlamını taşırken, bizde nedense müşteri yolunacak tavuktur anlamında anlaşılıyor.

7. 2002 yılında 5 senelik Office 2000 tecrübesi arayan çok oldukça, bu iş böyle olur. Yazılımcılarımız iş bulamıyor, kendi projelerini geliştiremiyor. Bu beyin işi, kol işine benzemez. Sabah 9-Akşam 6 mesaiyle, yok illa üniversite diploması olsunla, mecburi kravatla bu iş olmaz. İşini bilen nice genç sırf bu geri kafalı zihniyet yüzünden Türkiye'de harcanıyorlar. Harcanmak istemeyenler de beyin göçüyle gidiyorlar.

8. Türkiye internetin önemini kavramış değil hala. Bütün sitelere bakın 13-18 yaşları arası gençlerin popülerlik olsun diye yaptığı birbirini kopyası forumlar zaten. Bu gençler daha iş hayatına atılacak kişiler değil. Bu değirmenin nasıl döndüğünü anlayabilecek insanlar değiller. Hala idealistler. Hala dünyayı toz pembe sanıyorlar. Yaşlılar ise, interneti girilmesi zararlı bi yer sanıyor. Hükümetin son çıkardığı yasa mesela, gülünecek türden.

9. Aklımız fitne fesata çalışıyor. Hacklemeyi, dağıtmayı marifet sanıyoruz. Hiç yapıcı şeyler kimsenin ilgisini çekmiyor. Aynı şey sokakta bile geçerli.

10. Çenemize vurmuş vuran: Neden en gereksiz işlerde birinci oluyoruz? Neden bu nüfusumuzla bile, yasaklı olmasına rağmen Youtube'u en çok izleyen 3. ülkeyiz? Neden en çok MSN kullanan 1. ülkeyiz? Çünkü öldürecek zamanımız bol. Nerden muhabbet, nerde kaytarma hep ordayız. Hiç iş yapmayalım biz... Para gelsin ama biz yatalım e mi...

11. Bizde herşeyi putlaştırma var. Buyrun futbol fanatikliği en büyük dış örnek. En büyük Google alternatif olmaz. AMD'den başkasını tanımam. Kaspersky'yi tek geçerim. Firefox'dan ötesi yok. Felan felan... Birşeyi taraftarı, müridi oluyoruz, ondan sonra kulaklarımızı her türlü yeniliğe, eleştiriye tıkıyoruz. Eleştirenleri düşman görüyoruz. Ondan sonra da, kendimizi neden geliştiremiyoruz. Hala 500 sene önceki zaferlerimizi övünçle anlatıyor, ondan sonra biz ne yaptık ki diye kendimize sormuyoruz.


Son Düzenleme: Tırtıl ~ 10 Ocak 2009 04:24
TuncaBozkurt
10-01-2009, 21:39   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Hepsini teker teker değerlendirmek istiyorum.

byburak2009
www.google.com Neden Google Aramada Türk Yapamazmı böyle bir
Yapsın o zaman bir Türk. Şimdiye kadar Google'la yarışabilecek bir arama motoru yapılabilmiş mi? Yapılmışsa neden tutmamış?
byburak2009
www.hotmail.com Neden Hotmail Msn Türk Yapamazmı böyle bir
Çok sayıda insan arkadaşlarıyla, yakınlarıyla iletişim kurmak için Windows Live Messenger kullanıyor değil mi? Hotmail'in neden bu kadar çok üyesi olduğunu düşünüyorsunuz? İnsanlar ekstradan kayıt yaptırmamak için Hotmail alıyorlar. Eğer GTalk WLM kadar ünlü olsaydı şimdi GMail Hotmail'in yerinde oluydu. Aynı şey Yahoo için de geçerli. Yahoo Messenger WLM kadar ünlü olsaydı, insanlar Yahoo'ya akın ederdi.
byburak2009
www.yahoo.com Neden Yahoo Mail Hit Türk Yapamazmı böyle bir
Eğer yabancı kullanmak istemiyorsan Türk versiyonları da var. Örn Mynet. Mynet'i kullan o zaman.
byburak2009
www.wikipedia.org neden vikipedia ansiklopedi Türk Bilgi Sitelerine Ne oldu Battımı
Wikipedia, daha doğrusu Türkçe versiyonunun adıyla Vikipedi kadar başarılı bir ansiklopedi sitesi örneği gösterir misin?(Türkçe tabii ki)
byburak2009
www.imageshack.us neden Resim Uploadta bu site hit Türk Upload siteleri
byburak2009
www.facebook.com Neden Facebook Yokmu bir sürü Tanışma Yada Arkadaşını bulma
Orkut Büyükkökten tarafından oluşturulan Orkut ağı var. Onu kullanabilirsin. Facebook kadar revaçta değil, şu anda da Google'a ait. Ama bir Türk yapımı.
byburak2009
www.youtube.com Neden Videoda Youtube Kapandı Kapalısı Bile Türkiyedeki Video sitelerini Katlı
Sence hangisinde daha çok içerik bulunur: Tüm dünyadan insanların içerik gönderdiği bir paylaşım sitesinde mi, yoksa sadece bir ülkeden insanların içerik gönderdiği mi?
byburak2009
www.rapidshare.com Neden Upload Olarak Bu site Türk siteleri Ne Güne Yapıldı
Hangisi Rapidshare kadar geniş kitlelere ulaşmış? Hangisinin kullanıcıya sunduğu olanaklar RS'den daha geniş?
byburak2009
www.blogger.com neden blog için bu www.blogcu.com ne gü
Bu tercih meselesi. Hangisinin hizmetleri daha iyi geliyorsa onu kullanır insanlar.

Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum: Tabii ki Türk yapımı alanında başarılı sitelerin sayılarının artması gerekiyor. Ama sanal alemde milliyetçilik yapğılması bence çok da mantıklı değil.

ilginch
10-01-2009, 21:44   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

benim de kendime sorduğum bir sorudur bu..
devrim arabalarının hikayesine benzetirim hep bu "hikaye"yi.

bu saatten sonra bir araba üretsek, tutulur mu? hiç sanmıyorum...

TrGenC
11-01-2009, 03:28   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
113 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

neden yabanci turkler yapamazmi boyle demissinya arkadasim evet yapar belki onlar kadar kaliteli yapamamis olsada bir sekılde yapar ama unutmaki bunlar taklit olur taklitierde yanlızca asıllarini yaşatir.Tamam bizdede yabanci site cılgınlıgı var ama yigidi öldur hakkını yeme demişler yukarda yazmıs oldugun siteler alanında dev olmus isimler turk bir site o devler arasına girdide bizmi kullanmadık.Biz internetle gec tanısdık o yuzden biz bu saydın seyleri tanıdıgımızda adamlar bunlari aşmişdi ancak takliti yapılabilir cogununda yapıldi ama tutmadi

yıldızkülleri
11-01-2009, 19:08   |  #11  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Konu hakındaki görüşler doğrusu oldukça dikkat çekici!Öncelikle hemen belirteyim,çok isabetli saptamalar yapılmış!Özellikle "tırtıl" konuyu bitirmiş!...Tek şey söyleyeyim:Her konuya ya da soruna temel bakış açısı "bilimsel sorgulamayla" olmalıdır!Bu yaklaşım,toplumların dolayısıyla insanlığın,hem sorunlarını aşmasını hem de gelişmelerini sağlayacaktır!

coal
17-01-2009, 04:47   |  #12  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Konu ve bunun üzerine yazılan bütün fikirler çok iyi.
AlkışBeğendimAlkışAlkış
aslında var,neredeyse her konuda fakat onlar kadar gelişmemiş,gelişememiş.
sorudakilerin çoğu yapıldı ,evet
ama öne çıkamadılar,
arkadaşlar çok iyi şeyler anlatmışlar
...


Son Düzenleme: coal ~ 25 Mayıs 2009 23:06