.NET Framework Kaldıramıyorum

SeRDaRSvS
21-08-2017, 20:17   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Merhaba arkadaşlar, 
Net framework'ü kaldıramıyorum. Denetim masasında Framework görünmüyor. Framework'ü kurmaya çalıştığımda "Zaten bu sürüm kullanılmaktadır" diyor. Silmek istediğimde de aynı hatayı veriyor. Tüm sürümlerini kurmaya çalıştığımda aynı hata ile karşılaşıyorum. Cleanup_DotnetFX ile silmeyi denedim , silindi dendi ama pc'yi yeniden başlattığında yine duruyor framework. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.


bir çok oyuna girerken hata alıyorum Net framework u silip yeniden yüklemek istiyorum ama silemiyorum

White-Fox
21-08-2017, 21:22   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 54
449 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

bazı sürümler önceki paketleride kapsar bu yüzden size bu zaten var der. sen gider 4.6.1 kurarsın ama içinde 4.6 da vardır..net frameworkun oyunlarda hata almana yol açtığı düşüncesine nereden vardın ? Senin kurduğun oyun zaten kendini kurmadan önce .net sorgulaması yapar yoksa kurar .Bu kütüphaneyi genelde setuplara gömerler yani senin bu konuda endişe edip kaldırmaya yeniden yüklemeye çalışman yersiz.

SeRDaRSvS
21-08-2017, 21:59   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

bu hatayı 2 oyunda alıyorum forumlardan baktım hemen hemen hepsi net framework tan bahsediyor bende açıkcası böyle bir kanıya vardım


resmin site linki

http://steamcommunity.com/app/23 ... 936968353213/?ctp=2

White-Fox
21-08-2017, 22:10   |  #4  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 54
449 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

işletim sistemin ne ?

kurulu olan .net sürümlerini atarmısın ?

Son Düzenleme: White-Fox ~ 21 Ağustos 2017 22:14
SeRDaRSvS
21-08-2017, 22:45   |  #5  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

pc de birtek burda gözüküyor net in yüklü olduğu sürüm 4.7 galiba

işletim sistemi windows 10

White-Fox
21-08-2017, 23:01   |  #6  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 54
449 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

hepsi buysa şuan sadece bilgisayarında xp öncesi uygulamalar için .net var. Kurman gerekiyor diğerlerini üst versiyonları .net 4, 4,5 , 4.6 bunları içeren bir paketi kur herşeyi silmişsin :D . .net 4.7 dediğin sadece asp.net ve wcf yani iletişim ve site için gerekli olan bileşenler.

SeRDaRSvS
21-08-2017, 23:09   |  #7  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Hiçbir versiyonunu yükleyemiyorum 

Son Düzenleme: SeRDaRSvS ~ 21 Ağustos 2017 23:16
White-Fox
21-08-2017, 23:19   |  #8  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 54
449 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

program ekle kaldır dan gözükmesi lazım yüklü versiyonların  oradan bak kurulumu 4.5.2

SeRDaRSvS
21-08-2017, 23:21   |  #9  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

ekle kaldırda olsa sorun kalmıyacak zaten ama ekle kaldırda gözükmüyor

White-Fox
21-08-2017, 23:46   |  #10  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 54
449 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

tam silememişsin , ekle kaldıra geldiğinde tam kurulumu yapılmış olucak , kurulu gözüküp onun gerektiği program başlatılamayınca o hatayı almışsın.

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=55170

bunu dene.

bu arada sanıyorum 8 den 10 a geçip güncellemesiz kaldıysan buda bir soruna yol açıyor bazı oyunlar bu yenilikten önce piyasaya sürüldüğü için en son çıkan win 10'a göre adapte edilmiş microsoftta bu adaptasyonu karşılamak için güncelleme getirmiş.

Son Düzenleme: White-Fox ~ 21 Ağustos 2017 23:49
SeRDaRSvS
22-08-2017, 00:02   |  #11  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Ben daha bu hatayı alır almaz neti silmeye çalışmadan ekle kaldırdan kontrol ettim o zaman yoktu ekle kaldırda bu net denen illet

ayrıca format sonrası net frameworku manuel kurulumda yapmadım kendisi güncellemeyle kurdu

verdiğin linki zaten indirip denemiştim yüklemiyor zaten var uyarısı veriyor

klyglsn
22-08-2017, 17:26   |  #12  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 3
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

yanlış hatırlamıyorsam eskiden sistemler amd ise amdye göre intel ise intele göre yüklenirdi bu netframework çıkınca sistem otamatik olarak amdise amdyeuygun intelise inteleuygun yükleme yapıyor sistemde illakin vardır alt yada üstsürümü proğram ekle  kaldırdan gözükmez zaten sistemde birkaçtane yüklü olmasının zararı olmaz siz proğramınız hangisiyle aktif olacaksa windows özelliklerini aç yada kapatdan aktif yada devredışı bıraka bilirsiniz kutucukları doğru işaretlemeklazım altkutucukları dahi bu biraz uzmanlık işi yani benim bilgimin dışında kalıyor bilmediğiniz yerleri işaretlemeyin yani:)

SeRDaRSvS
22-08-2017, 18:34   |  #13  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Format sıkıntıyı çözer mi acaba gerçi format atmakta istemiyorum ama son çare formatlıcam herhalde

White-Fox
22-08-2017, 18:50   |  #14  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 54
449 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

İşletim sisteminin güncelliğini kontrol et arafta bir windows 10 kullanıyor gibisin.

SeRDaRSvS
22-08-2017, 18:54   |  #15  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

İşteyim eve geçince kontrol edeyim güncellemeleri

klyglsn
22-08-2017, 19:37   |  #16  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 3
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

programkaldırda gördüğüm oyunların netframeworkun 3.5 sürümüyle çalışması lazım değilmi  windows özelliklerinden onuda aktif etseniz çalışmaziarmı acaba sonra formattan önce sisem geri yükleme bile olabilir

SeRDaRSvS
22-08-2017, 22:57   |  #17  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim ne denediysem olmadı @White-Fox'ın dediği gibi win10 sağlıklı değil herhalde adam akıllı bir format atayım en iyisi kafam rahat etsin

klyglsn
23-08-2017, 10:45   |  #18  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 3
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

aklıma gelmişken son olorak yazıymda oyunu yönetici olarak hiç çalıştırdınmı bendede bazı oyunlar yönetici olarak çalıştrmadımmı açılmıyor birde oyunu yüklediğin yerde mesela support gibi bir klsör vardır içerisinde drecxh vardır hatta yanında vısualc86-64mü şimdi tam anımsayamadımda bunlarıda tekrar yüklemek gereke bilir..

White-Fox
23-08-2017, 11:45   |  #19  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 54
449 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010
Alıntı: klyglsn  
programkaldırda gördüğüm oyunların netframeworkun 3.5 sürümüyle çalışması lazım değilmi windows özelliklerinden onuda aktif etseniz çalışmaziarmı acaba sonra formattan önce sisem geri yükleme bile
 

.net 3.5 clr 2.0 kullanır zannetmiyorum oyunların bunu kullandığını artık clr 4.0 a geçildi 4 ve sonrası çok farklı bir kod sistemi var ayrıca zaten sadece tetiklemek için kullanıyorlar dotnet ortamını yoksa base'i c++ üstüne.Ancak olay şu diğer oyunları açabiliyor sanıyorum sadece europa universalis 4 ü açamıyor 8.1 den 10 a geçilmiş ama güncellenmemiş sistem olabilir.Eğer 8 den 10 a geçme güncellemesinden önce yayımlanmış bir oyun ise bu.

SeRDaRSvS
23-08-2017, 12:00   |  #20  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

@klyglsn eve geçince deneyeyim

europa universalis 4 ve the hunter call of the wild oyunlarında alıyorum hataları

PhantomOfGames
29-08-2017, 17:13   |  #21  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2017

merhaba. öncelikle net framework sürümlerini program ekle kaldır altında göremezsiniz. program ekle kaldır ekranında sol tarafta windows özelliklerini aç / kapa yazan yer var orda görürsünüz. orada yanındaki kutucugun isaretini kaldırıp tekrar baslat yaptıgınızda kalkar. bunun dısında istediginiz her sürümü yükleyebilirisiniz. bunun için ise şunu yapmanız gerekmektedir. CMD ekranında yani komut satırında

Dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:D:\sources\sxs /LimitAccess


komutunu girin. sizin sorununuz kullandığınız sistemde net framework 4 veya üstü bir sürüm olduğu icin maakesef win8 ve sonraki sürümlerde net3,5 kutuphanelerini goremiyor. bu sekilde 3,5 sürümünü aktif ederek sorununuzu giderebilirsiniz. iyi akşamlar.