Netbook çalındı :...(

hamann7725
09-01-2010, 03:10   |  #1  
hamann7725 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Merhaba arkadaşlar çok üzgünüm :(  Kardeşim İstanbuldan Bursaya giderken otobüste hp mini netbook çalınmış.İçinde çok ama çok önemli şeyler gitti.Akşamdan beri içime dert oldu bende paylaşayım dedim.Karakola gitmiş ifade veriyordu en son.. İçinde WWAN devresi var acaba içinde sim kart olmadan bulabilirler mi IMEI numarasından? Üzerinde optik sürücü yok umarım beceremezler format atmayı.Ne bileyim format atamasalar bu kez makineyi parçalayacaklar.Kulağı delik arkadaşlar bursa veya civarında hp compaq mini 701ET satılmaya çalışılırsa bakmanızı rica edeceğim.Biraz ümitsiz bişe ama insan küçücük bir haber için bile çırpınıyor.Bir durum olursa seri nosunun sonu .....9163GKG ile bitiyor.Bana bir pm atın... Herkese iyi geceler...

_hEro
09-01-2010, 04:07   |  #2  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Çok geçmiş olsun umarım kısa zamanda sağlam bir şekilde bulunur.
Sizin adınıza üzüldüm :(

byyengec
09-01-2010, 09:13   |  #3  
byyengec avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
69 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

öncelikle geçmiş olsun. Mobil olarak bulunması imkansız. İstanbuldan bursaya giderken çalınmış buda işi zorlaştırıyor makina bursada da olabilir istanbulda da.Siz en iyisi çok fazla umutlanmayın çalanda hayrını göremesin<

IceManF1
09-01-2010, 09:20   |  #4  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,546 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Geçmiş olsun. İnşallah bulunur.
Eğer çalan adamlar biraz akıllıysa ve bu işlerden anlıyorsa her şeyi yapabilir.
 

Kapalı Hesap (135391)
09-01-2010, 09:51   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
2,758 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Çok geçmiş olsun ama benim bildiğim kadarrıyla ya modemde yada bilgisayarda SABİT IP oluyordu ? Onla bulunamazmı ? (tabi sabit IP bilgisayardaysa)

Kapalı Hesap (135391)
09-01-2010, 10:05   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
2,758 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Biraz saçmaladım galiba  GEÇMİŞ OLSUN :(

zrgnlr04
09-01-2010, 10:06   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
977 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009


Çalınan bilgisayarlar nasıl bulunur?
http://www.pcnet.com.tr/forum/in ... arin-bulunmasi.html
http://www.pcnet.com.tr/forum/in ... in-bulunmasi-2.html
unutmadan;buraya kayıt verin deniliyor:
http://www.notebook.gen.tr/kayip ... notebook-t9569.html
Edit:öncelikle geçmiş olsun.Sizin için konuyu nette biraz araştırdım.İnş.bulursunuz.
------
(diğer bilgiler,haberler,...)
1-Çalınan dizüstü bilgisayar bağıracak!
http://www.milligazete.com.tr/ha ... agiracak-116630.htm
[İngiltere'de hırsızlık vakaları giderek artarken, sadece 2006 yılı boyunca başkent Londra'da çalınan dizüstü bilgisayar sayısının 15 bin olduğu bildirildi.]
2-Çalınan Dizüstü Bilgisayarım ve Çıkardığım Dersler,
http://zafergurel.com/2009/12/09 ... cikardigim-dersler/
3-Çalınan dizüstü sistemin kamerası ile hırsızı yakalamak :
http://forum.shiftdelete.net/diz ... sizi-yakalamak.html
http://www.pclabs.com.tr/2008/05 ... -hirsizi-yakalamak/
 4-[hiç logmeini denediniz mi? uzaktan bilgisarınıza ulaşabiliyorsunuz hertürlü bilgisayarı kontrol edebiliyorsunuz ve ücretsiz kullanımıda var ne kadar uzak olursanız olun sanki bilgisayar önünüzde ve ıp gerek yok ](Alıntı).
5-Dizüstü Bilgisayar Güvenliği için 5 Temel İpucu :
Dizüstü hırsızlığı çok büyük bir problem. Bugünlerde evden yada ofisten uzakta işleri halledebilmek için dizüstü bilgisayar kullanımı oldukça yaygın. Ne yazık ki mobilite ve teknoloji onları çok değerli yapıyor ve hırsızlık için onları tüm dünyada hedef haline geliyorlar.
http://forum.shiftdelete.net/guv ... ayar-guvenligi.html
6-Ericsson çalınan dizüstü bilgisayarların yerini bulacak !
http://www.teknoblog.com/donanim ... yerini-bulacak.html
Ericsson mobil genişbant modülleri ile Intel® Anti-Theft PC koruma teknolojisi birlikteliği, mobil genişbant kullanıcıları için güçlü bir güvenlik çözümü sunuyor. Bu teknoloji sayesinde bilgisayardaki değerli bilgilere başka kişilerin ulaşması da engelleniyor.
Ericsson ve Intel arasındaki bu işbirliği ile yaratılan çözümde, hırsızlık yönetimi servisi SMS ile dizüstü bilgisayarın içindeki mobil genişbant modülüne bir mesaj gönderiyor. Mesaj güvenli bir şekilde Intel?in Intel’s Anti-Theft özelliğine ulaşarak bilgisayarı tamamen kilitlemek ya da kullanılmaz hale getirmek gibi uygun bir işlemi gerçekleştiriyor. Bilgisayar sonrasında sahibine ulaşması durumunda veriyi tekrar kullanılabilir hale getiren ikinci bir mesaj da gönderilebiliyor.Ericsson’un HSPA özellikli Mobil Genişbant Modülleri Intel’in Anti-Theft teknolojisine sahip olacak. Lenovo’nunki gibi SMS üzerinden cihazı devre dışı bırakma desteği de barındıran Ericsson’un modülleri GPS’e de sahip olacak, bu da demek oluyor ki cihazın anlık konumunu belirlemek de mümkün olacak.

7-Çalınan dizüstü bilgisayarlar izlenebilecek ,
http://www.turkforum.net/showthread.php?t=713547
Washington ve California üniversiteleri tarafından geliştirilen Adeona isimli sistemle birlikte kayıp veya çalıntı dizüstü bilgisayarlar izlenebilecek.
Washington
Adeona, açık kaynak kodlu, özgür bir güvenlik yazılımı. Her ne kadar çalınma veya kaybolma riskini ortadan kaldırmasa da bir şekilde yitirilen dizüstü bilgisayarları, internete çıkış yaptıkları noktada tekrar keşfetmeye ve izlemeye yarıyor. Hatta daha güzel bir özellik söyleyelim: Adeona'nın Mac OS için üretilmiş sürümünde, Apple'ın iSight ismini verdiği tümleşik webcam ile fotoğraf çekme özelliği de mevcut. Bu şekilde hırsızı teşhis etmek daha da kolay hale geliyor.
Tamamen Özel ve Gizli
Adeona gizli bir sistem hizmeti olarak çalışıyor ve bilgisayarınız internete bağlıyken çalışmaya başlıyor. Siz kendi kullanıcı adınız ve şifrenizle bağlanmadığınız sürece sizin kayıp bilgisayarınızın bilgisine kimse ulaşamıyor. Bunu nereden mi biliyorsunuz? Sistem GPL ile lisanslanmış durumda.(Alıntı)
8-Çalınan dizüstü bilgisayardaki dosyalar, uzaktan koruma ile kilitleniyor,
http://www.memurlar.net/haber/75515/
9-Çalınan laptoplara toplam koruma,
http://www.nedendir.com/bilgisay ... -toplam-koruma.html

Bilgisayarınız kaybolduğunda veya çalındığında kullanan kişi bu bilgisayarı Absolute Software’in sitesinde aktive etmek zorunda. Eğer aktivasyon kodunu bilmiyorsa Bilgi İşlem departmanınız koyduğu kurallar çerçevesinde bilgisayar kendisini kilitleyebilecek, içerdiği tüm verileri silebilecek.
Sistemin çalışması için öncelikli olarak BT departmanlarında bu özelliğin aktive edilmesi gerekiyor. Dizüstü bilgisayar belirli aralıklarla kullanıcıya aktivasyon uyarısnda bulunacak. Kullanıcı bu kodu girmediği zaman ise teknoloji devreye girerek bilgisayarın başkaları tarafından kullanılmasını engelleyecek.
Bu özelliğe sahip ilk bilgisayarlar Aralık ayı içerisinde Lenovo tarafından satışa sunulacak. Lenovo’nun T400 serisi dizüstü bilgisayarlarında donanım tabanlı bu özellik yer alacak.

Son Düzenleme: zrgnlr04 ~ 09 Ocak 2010 11:53
Kapalı Hesap (135391)
09-01-2010, 10:11   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
2,758 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Çalınan bilgisayarlar nasıl bulunur?

Cep telefonu hırsızlığının yerini dizüstü (laptop) bilgisayar aldı. Çalınan bilgisayarı bulmak mümkün; ancak cep telefonları gibi kolay değil. Bilgisayarı olan şunları mutlaka bilmeli:

İnanılması güç bir bilgisayar hırsızlığı: Hukuki boşluklar yüzünden yaralanma ve ölümlere sebep olan cep telefonu hırsızlığının yerini dizüstü (laptop) bilgisayar aldı. Gerekli önlemlerin alınmaması halinde, cep telefonu hırsızlığındaki gibi ölümle sonuçlanan gasp ve hırsızlık yaşanabileceği belirtiliyor.

Sarıyer'de yaşanan bir laptop hırsızlığı sonrasında bilgisayar sahibinin hırsızlara ulaşması 'bu kadarı da olmaz' denilebilecek tarzda. Fatih Güleryüz'ün arabası geçtiğimiz ay Sarıyer'de soyuldu. Arabanın camını kıran hırsızlar bagajdaki laptop ve ruhsatlı silahı çaldı. Güleryüz, konuyu hemen emniyete intikal ettirdi. Güleryüz, bir taraftan da dedektif gibi araştırma yaptı.

5 bin YTL değerindeki bilgisayarını ikinci el teknoloji ürünlerinin de satıldığı www.sahibinden.com sitesinde gören Güleryüz adeta şoke oldu. Güleryüz "Siteyi açtığımda hemen bilgisayarın özelliklerine baktım. Benimki ile aynıydı. Ayrıca bilgisayarın üzerindeki etiketi hard disk ısınıyor diye yırtmıştım. Fotoğraftaki bilgisayarın benim olduğunu anladım." diyor. İletişim bilgilerinden satıcıya ulaştığını ve bilgisayarı görmek istediğini anlatan Güleryüz, Yenibosna'daki satış yerine gittiğinde; bir inşaatın zemin katında camları gazete kâğıtları ile kaplı, onlarca bilgisayar bulunan bir dükkanla karşılaştığını söylüyor.

Bilgisayarın kendisine ait olduğuna emin olduktan sonra polisi arayan Güleryüz, çalıntı bilgisayarların satıldığı dükkana baskın yaptırdı. Satıcının mallarına el konuldu. Yapılan araştırmada el konulan 75 bilgisayardan çoğunun çalıntı olduğu belirlendi. Ancak konuyla ilgili gözaltına alınan C.A. ve S.H. isimli şahıslar, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na verdikleri ifadelerden sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Zanlı C.A., bilgisayarı çalmadığını ve satmak için Yenibosna bitpazarındaki bir dükkandan aldığını ileri sürdü. C.A.'ya bilgisayarı sattığını kabul eden S.H. ise dükkanına her gün çok sayıda kişi geldiğini ve bu bilgisayarı satanı hatırlamadığını ifade etti.

Hırsızların yeni gözdesi dizüstü bilgisayarlar

İstanbul'da 2006'da kayıtlara geçen bin 500 civarında laptop hırsızlığı yaşandı. Son dönemlerde bu konuda vaka sayılarının artmasını emniyet yetkilileri şöyle açıklıyor: Teknolojik ürünlerde ikinci el piyasasının kayıt dışılığı, çalınan ürünlerin teknolojik takibinin yapılamaması, alım-satımlardaki hukuki düzensizlik, ruhsatsız dükkanlara belediyelerin müsamahalı davranması ve çalıntı ürünlerle yakalanan kişilerin yargılanmasındaki sıkıntılar hırsızlıkların artmasına neden oluyor.

Bilgisayar hırsızlığı veya çalıntı mal satanlar için Türk Ceza Kanunu (TCK) 3 yıla kadar hapis öngörüyor. Ancak polis yakaladığı hırsızlık mallarını delillendiremediği için hırsızlar kısa sürede serbest kalıyor. Bir emniyet yetkilisi, "İkinci el teknoloji ürünü satan kişi, 'Bana her gün yüzlerce müşteri geliyor. Birisinden satın aldım; ama kim olduğunu hatırlamıyorum' dediği zaman tıkanıp kalıyorsunuz." diyor.

Çalınan bilgisayarlar nasıl bulunur?

Çalınan bilgisayarı bulmak mümkün; ancak cep telefonları gibi kolay değil. Toshiba Ürün Müdürü Korhan Oray, bilgisayar sahibi kişilerin öncelikle cihazlarına ait model, seri no ve yazılım bilgileri içinde bulunan MAC numarasını bilmeleri gerektiğini belirtiyor. Oray, bilgisayarların MAC numaraları vasıtasıyla da bulunabileceğini belirterek, "Çalınan bilgisayarla internete girildiği zaman MAC numarası ile takip edilip bulunabiliyor. Ancak bugüne kadar bu yolla bilgisayar bulunduğunu Türkiye'de duymadım." dedi. Teknik servise girmeyen veya internete bağlanmayan çalıntı bilgisayarların ise bulunma ihtimali çok zayıf.

Toxic
09-01-2010, 15:12   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

geçmiş olsun :(

ADEM-KAYA
09-01-2010, 15:16   |  #10  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Haman kardeşim inşallah bulunur dizüstü..
Allah yardımcımız olsun..

snakessss
09-01-2010, 15:21   |  #11  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

geçmiş olsun umarım  en kısa zamanda hırsızlar yakalanır siz de bilgisayarınıza kavuşursunuz

Süleyman.
09-01-2010, 15:24   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Geçmiş olsun, inşallah bulabilirsiniz.

xxömür
09-01-2010, 16:50   |  #13  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,574 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

KESKE BASKA BİR DİSKE YEDEK ALSAYDI DOSYALARINI</

MKcellat
09-01-2010, 17:04   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

çok geçmiş olsun çok kötü bi durum... inşallah bulunur...

Psychonaut968
09-01-2010, 17:37   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Geçmiş olsun.Umarım en kısa zamanda bulunur.

hamann7725
09-01-2010, 22:03   |  #16  
hamann7725 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Herkese çok teşekkürler.Olay Bursa terminalinde olmuş kardeşim arka oturuyormuş bi arka sıradakilerden şüpheleniyormuş.Olay toplam 1-2 dk içinde olmuş.Yalnız işin kötü tarafı Bursa terminalinde birçok kişi inmiş.Polis demişki merak etmeyin eninde sonunda bulunur ama biraz zaman alabilir.Tutanak falan tutulmuş.Çalan inşallah hayrını göremez dediğiniz gibi.Kardeşim standart bir kullanıcı öyle yedek falan yapamazdı zaten optik sürücü olsa belki ama onun dışında dosyaların sığacağı bir belleği yok.Yani makineye ve içindekilere zarar verdikten sonra kıymeti yok artık o saatten sonra benim derdim çalan kişi... Çalan kişi eğer bulunursa ki inşallah bulunur o zaman tek amacım çalan kişiyi süründürmek.Ben netbook u başkasından mı çaldım hayır parayla aldım.Haram mı kazanıyoruz diyorum kendi kendime.. Neyse daha fazla üzülüp sağlığımdan da olmak istemiyorum.Herkese çok çok teşekkürler.Dediğim gibi makineyi satmaya çalışan veya parçalarından şüphelenen arkadaşlardan dikkat etmelerini rica ediyorum.Mesela heryerde 1,8" hdd bulunmuyor.Onun hdd si 60 gb 1,8"  buna benzer şeyler..... herkese iyi akşamlar...

hamann7725
09-01-2010, 22:22   |  #17  
hamann7725 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

HP nin müşteri hizmetleri hafta içi çok kısıtlı saatlerde çalışıyor ve haftasonlarıda çalışmıyor.HP yi arayıp seri numarasından IMEI numarası MAC adresi gibi bilgileri alacaktım ama maalesef dediğim gibi cumartesi olduğu için yok !   HP 'nin sloganı neydi?  BİLGİSAYARIN HAYATINDIR !   Hani benim hayatımdan bir kesiti çaldı götürdüler HP desteği nerede???

snakessss
09-01-2010, 23:02   |  #18  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

kaliteli marka ama senin yazdığına göre müşteri hizmetleri biraz zayıf

Maraz_Ali
09-01-2010, 23:52   |  #19  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

Geçmiş olsun..

cakirler67
10-01-2010, 01:55   |  #20  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
421 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Öncelikle geçmiş olsun

her harddiskin bir seri numarası var yani değiştirilemez onu biliyorsanız belki işler kolaylaşabilir.
Bence en kısa sürede ihmal etmeden üreticiye başvurun.

Son Düzenleme: cakirler67 ~ 10 Ocak 2010 01:56
hamann7725
10-01-2010, 02:35   |  #21  
hamann7725 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

İşte HP yi arayacağım cihazla ilgili olarak bütün teknik bilgileri almaya çalışacağım.Herkese çok teşekkürler.

Monarch
10-01-2010, 15:28   |  #22  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

kardeşim geçmiş olsun istanbuldan ünal komiserimle görüştüm, onların yapacak birşeyi olmadığını söyledi, şikayet savcılıktan BTK'ya iletilecek. inşallah bürokratik işlemler kısa sürer de en kısa zamanda netbuka kavuşursun..

hamann7725
11-01-2010, 00:30   |  #23  
hamann7725 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007
Alıntı: Monarch  
kardeşim geçmiş olsun istanbuldan ünal komiserimle görüştüm, onların yapacak birşeyi olmadığını söyledi, şikayet savcılıktan BTK'ya iletilecek. inşallah bürokratik işlemler kısa sürer de en kısa zamanda netbuka kavuşursun..
 
Ben yavaş yavaş ümidi kesmeye başladım ama inşallah bulunur öte yandan sadece o değil yapan kişide bulunur.