nette yazilar ve geçislerle ilgili 2 sorun

maydin
20-02-2007, 13:43   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Merhaba arkadaslar
1.sorunum;Nette mail yazarken Büyük "i",küçük "I",yumusak "G "özür dilerim ama yazamadigim için anlatamiyorum),ve "S"nin alttan noktalisi ni bir türlü yazamiyorum.Ofis programlarinda ve sohbet-MSN de normal olamsina ragmen mail yazarken yada gönderi atarken bu harfler çikmiyor.Explorer in dil seçeneklerine ve yazi diline baktim normal görünüyor.Daha önce böyle degildi.Neyden sonra böyle oldugunu bilemiyorum.Resmi yazi kullanirken problem oluyor.
2.sorunum ise.Her zaman olmamakla beraber çou zaman belirli internet sitelerini açarken yada sayfalar arasi geçis yaparken "Bellek reed olmadi" diye bir mesaj yazarak o siteyi komple kapatiyor.Çou zamanda bana gelmis mailler içindeki ekleri açamiyorum.Neden olabilir
Lütfen yardimlariniz bekliyorum

viking20
20-02-2007, 15:12   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

2.sorunuz:
Explorer.exe hatası (bellek reed olmadı)
[bu hata belleğin sisteme yetmediği anlamına geliyor. Genelde bellek yetmeyp sanal belleğe yoneldiğinde bu hatayı verir. Birde bunun virüsü var o olabilir . bu hatayı verdiğinde görew yöneticisne gir belleğin kullanımına bak eğer ram sınırını aşmıssa bilki o yuzden eğer aşmamıssa bilki virüs yada 3. parti bi yazılım yapıyo olabilir...]alıntı.
----
1.sorunuz:bende çekiyorum.
[dil kodlamasında otomatik seç, ve turkce windows' u seçtikten sonra hala türkçe karakterler çıkmıyorsa şunu yap
:internet explorer + araçlar + internet seçenekleri + görünüm kısmındaki Diller seçeneği oradaki ingilizce yi sil yerine türkçeyi ekle düzelmesi gerekiyor. ama bu değişiklikleri yaptıktan sonra exploreri kapat aç. kolay gelsin...]alıntı.
SORU:Bir süredir mesajlarımı okurken Türkçe karakterleri göremiyorum, her seferinde internet explorer ayarlarından dil kodlamasını Türkçe yapmam gerekiyor. Sonraki maile geçtiğimde yine aynı şey... Diğer sayfalarda böyle bir sorun yok... Yahoo Beta'yı da denedim onda da aynı şey. Bu arada Yahoo'yu ingilizce olarak kullanıyorum ve öyle kullanmak istiyorum.
CEVAP::
---
forumda <<Türkçe karakter sorunu>>yazıp aratabilirsiniz.

Son Düzenleme: viking20 ~ 20 Şubat 2007 16:02
TuncaBozkurt
20-02-2007, 22:45   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Denetim Masası>Bölge ve Dil Seçenekleri'ndeki Diller sekmesinin altındaki Ayrıntılar a tıklayın.Ekle butonuna tıklayarak kullandığınız klavye tipine uygun olanını(Türkçe Q veya Türkçe F) seçin.Sorununuz hallolacaktır.Ama bu çözüm sadece Türkçe klavyeye sahipseniz işe yarar.