Nexus 5 sonunda resmi olarak da sızdı!

CHIP Online
19-10-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hemen her gün internete sızan Nexus 5, bu kez 2 farklı yerde, "resmi olarak" göründü!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nex ... da-sizdi_43257.html

Resimlerle: Android 4.3'ten ekran görüntüleri!

Apple'ın yeni tabletleri ve Google'ın yeni akıllı telefonu, şu anda teknoloji dünyasında en sıkı korunan iki sır konumundalar. Ancak bazı güvenlik açıkları nedeniyle, sırların dışarı sızdığına tanık olabiliyoruz.


Google'ın yeni akıllı telefonu Nexus 5, bu konuda gerçek bir rekora doğru gidiyor: Sızma rekoru! Cihaz büyük bir merakla beklenirken, piyasaya çıkmasına az vakit kala, Kanada'da bir telekom operatörünün piyasaya çıkış tarihinde yayına başlaması için çekilen reklam ve basın bülteni görsellerinden biri basına sızdı. Sızıntı fotoğraflarının genellikle barlarda veya üretim hatlarında, acele acele, gizlice, loş ortamlarda çekilmiş, bulanık görüntüler olmasına alışık olan dünya, bu kez son derece net ve yüksek çözünürlüklü olan bir fotoğrafla karşılaşınca çok şaşırdı.


Fotoğrafta, Kanadalı telekom operatörü Telus'un logosu ekranda göründüğü için, fotoğrafların Telus'un Nexus 5 kampanyası için önceden hazırlanan görseller olduğu anlaşılıyor. Google'ın yeni Nexus telefonları, LG ile ortak üretiliyor ve bu kez sadece Google mağazalarında satılmayacak; operatörler tarafından da kullanıcılara ulaştırılacak. Özellikle bu gelişme, Nexus telefonlarının çok geniş kitlelere ulaşabilecek olması anlamına geliyor.


Telefonun ekranında görünen menü ve sembollerin, Android 4.4 KitKat ile gelecek yeni bir launcher'a ait olduğu düşünülüyor.Telefonun altındaki donanım tuşlarının ise kaldırılmış olduğu, tuşların yerine ekranın genişletildiği ve standart Android tuşlarının ekranın altına sanal tuş olarak yerleştirildiği dikkat çekiyor. Bu da yeni nesil Android telefonlar adına çok marjinal bir değişim demek.

Tüm Konu: Nexus 5 sonunda resmi olarak da sızdı!

Resimlerle: Android 4.3'ten ekran görüntüleri!

Kaynak: www.chip.com.tr