Nintendo Wii: Bir efsanenin veda vakti!

CHIP Online
16-04-2013, 19:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir dönem tüm rakiplerini ezerek büyük sürpriz yapan efsane cihaz için ölüm vakti çok yakın!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nin ... da-vakti_39774.html

Resimlerle: Oyun konsollarında 15 tasarım faciası

Nintendo, rakipleri Sony ve Microsoft'tan çok önce davranarak, Kasım 2012 itibarı ile yeni jenerasyon konsol modeli Wii U'yu tüm dünyaya tanıttı. Geçen süre içerisinde bir yandan Wii satışlarını da sürdüren marka, öyle görünüyor ki bir dönemin en çok satan konsolunu yavaş yavaş piyasadan kaldırma peşinde...


Başta The Wii's News, Weather, Everybody Votes, Mii Contest, Digital Camera Print ve Nintendo channels olmak üzere, WiiConnect24 servislerinin de dahil olduğu tüm mesajlaşma ve sistem uygulamaları, 29 Haziran itibarı ile tamamen kapanacak. Bilinen ve sıkça kullanılan sunucular arasındansa sadece "The Wii Shop," özellikle eski oyunları indirmek isteyenler için bir süre daha açık kalacak.


Bahsi geçen uygulamalar, Wii U'nun geriye dönük uyumluluk sistemi içerisinden çoktan silinmiş bulunuyordu. Bu sebepten, Nintendo'dan gelen açıklama çok da sürpriz olmadı. Yeni konsollarına daha fazla odaklanmak istediğini belirten firma, kapatma haberini şimdilik sadece Japon'ya için yapmış durumda. Uygulamaların Amerika ve Avrupa bölgeleri için daha fazla hayatta kalmaları yeni bir açıklama gelinceye kadar mümkün gözüküyor. 

Tüm Konu: Nintendo Wii: Bir efsanenin veda vakti!

Resimlerle: Oyun konsollarında 15 tasarım faciası

Kaynak: www.chip.com.tr