Niyet Etmeden Cenabet Olmak] Yardım Edin !

TechPro
03-07-2015, 14:52   |  #1  
TechPro avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2015

Arkadaşlar Lütfen yardım edin bu forumdaki belkide ilk bu tarz konu olabilir veya daha önce de açılmış olabilir her neyse.

Arkadaşlar gece sahura kalktım sahuru yaptım namazımı kıldım ve niyet etmeden uyudum.ondan sonra pc başındayken izlemeden herhangi bir yol ile cenabet oldum 61 gün kefaret mi tutacağım ?

acil cevapp

tknsyen
03-07-2015, 19:50   |  #2  
tknsyen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 44
443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

bildiğim kadarıyla sana yardımcı olayım tabi hocalar daha iyisini bilir. Oruç tutmak için illa sözlü olarak niyet edilmez sahura kalkmışsın yemeği yemişsin niyetin oruç tutmaktı. gelelim diğer mevzuya orucun anlamı yemek yememek ve ya aç kalmak değildir esas anlamı nefsine gem vurmak. Yani oruca niyet ederken aslında diyorsunki Allahım nefsin hoşuna gidecek bütün şeyleri bıraktım beni şeytanın şerrinden koru diyorsun yoksa aç kalmışsın istersen 24 saat aç kal her türlü zevk sefaya devam edersen orucun sevabını alamazsın. Kendi isteğin dışında rüyalanmak suretiyle cenup olmuşsan kefaret gerekmez diğer türlü bilerek cinsel şeylere bakarken cenup olmuşsan çok büyük günah dinimizde böyle şeyler günahtır zaten evlilik bunun için vardır evlenmeye gücü yetmeyen çokça dua ve namaz kılsın. Ama şunu diyeyim oruç bozulmaz dediğim gibi günahtır orucun sevabını da götürür.

Son Düzenleme: tknsyen ~ 03 Temmuz 2015 20:11
tknsyen bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Lumpensakin
04-07-2015, 03:25   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 4
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2015

https://www.chip.com.tr/yasal/kullanimsozlesmesi.html

Chip Online forumları üye olarak sizin de kabul ve taahhüt ettiğiniz üzere dini herhangi bir soru/paylaşım için uygun bir yer değildir, buranın teknoloji üstüne bir platform olduğunu ve sizi sorunuzla ilgili bilgilendirebilecek çokça internet sitesi bulunduğunu hatırlatmayı borç bilirim :)

tknsyen
04-07-2015, 15:22   |  #4  
tknsyen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 44
443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012
Alıntı: Lumpensakin  
https://www.chip.com.tr/yasal/kullanimsozlesmesi.html

Chip Online forumları üye olarak sizin de kabul ve taahhüt ettiğiniz üzere dini herhangi bir soru/paylaşım için uygun bir yer değildir, buranın teknoloji üstüne bir platform olduğunu ve sizi sorunuzla ilgili bilgilendirebilecek çokça internet sitesi bulunduğunu hatırlatmayı borç bilirim :)

CHIP Online web sitesi, Bilişim Teknolojileri, İnternet ve Bilim temalı bir sitedir. CHIP Online yazarlığına kabul edilen kullanıcılar, yazılarını ağırlıklı olarak sayfalarını oluştururken belirttikleri konuda yazacaklarını, siyasi, dini ve özel hayatlara ilişkin yayın yapmayacaklarını taahhüt etmiş olurlar. CHIP Online, buna aykırı davranan kişilerin blog yazısı, forum mesajı veya yorumlarını yayınlamama ve/veya yayından kaldırma hakkına sahiptir.

Dikkatli okursan Chip Onlıne yazarlığına kabul edilen kullanıcılar diyor. Verdiğin linki iyice incele ve oku ayrıca da Chip Onlıne da herkes varez ve illegal paylaşım yapmadığı sürece istediği konuyu açabilir ve açılan konulara cevap verebilir.