nokia 5800 hakkında ne düşünürsünüz

berkcan_0
13-09-2010, 18:31   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,153 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

5800xm almayı düşünüyorum alayımmı veya başka bir telefonmu maximum bütçe 450
3g
wifi
3.2mp kamera
dokunmatik ekran
bunlar mutlaka olsun bide 3g özelliğini 3g modem oarak kullanabilirmiyim pc ye bağlayarak

MertBJK1903
13-09-2010, 19:04   |  #2  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,020 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

450 liran varsa 5800 veya 5530 olabilir samsung monte veya corby proda olabilir bu arada 5800 modem olarak kullanılabiliyor.

CarlJohnson
13-09-2010, 19:34   |  #3  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,081 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

5800 iyidir usta.

NoteBook
13-09-2010, 20:04   |  #4  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Bu soruya cevap almadan önce bir telefondan ne beklediğinizi netleştirmeniz gerekir.
Eğer kafanızdaki telefon bütün özellikleri olan ama aynı anda ucuz olan bir telefon ise evet Nokia 5800 XpresMusic tam size göre bir telefon.
Bugünün teknolojileri ile,
3.2 Mp kamera,Wifi,3G gibi özellikleri bir arada bulunduran ve fiyatı 500 TL'den az olan nadir telefonlardan biridir Nokia 5800 XpresMusic.Bu özellikleri bir arada bulunduran çoğu telefon 1000 TL ye yakın fiyatta şu anda.
Şunu sorabilirsiniz , iyi de neden ucuz peki bu Nokia 5800 XpresMusic.Bunun cevabı ise en başta fiziki özelliklerinden kaynaklanıyor.Çünkü Nokia 5800 XpresMusic tamamen plastik yumağı.Telefonu duvara vurun kırılmayan yeri kalmayacaktır.Ama örneğin Samsung marka bir telefonu duvara vurun en faza çizilecektir.Bu durumda Samsung 1000 TL ye yakın Nokia 5800 XpresMusic ise 500 TL den az olmakta.Bunun yanında Nokia 5800 XpresMusic oldukça fazla parcadan oluşan bir telefon.Bunun en büyük dezavantajı uzun vadede kötü kullanımda telefonun her yerinin oynaması olarak karşınıza çıkacaktır.Ki şu anda bir iç ekranı 140 TL olduğunu varsayarsak kasa kırılması gibi sorunlarda parça değişimi oldukça fazla maliyet getirecektir.
Olumlu yönleri oldukça fazla Nokia 5800 XpresMusic 'in.9 saat konuşma süresi çok iyi bir süre.35 saat müzik dinleme,16 gb'a kadar kasıntısız harici hafıza kartı,programsal özelliklerin uyumu,kolayca format atma ve versiyon yükseltme vs.. gibi kendi alanındaki diğer telefonlara göre oldukça başarılı.Dokunmatik özellik olarak şu anda piyasadaki telefonlar arasında her ne kadar 5. sırada yer alsa da yine de fena sayılmayacak kalitede bir dokunmatik ekrana sahip diyebiliriz.
İkinci el olarak ele alırsak, kendi alanındaki diğer telefonlara göre daha rahat elden çıkarabileceğiniz bir telefon.En başta Nokia garantisi var.
Ben kendim Nokia 5800 XpresMusic kullanıyorum ve memnunum.Ancak Sony Ericsson Xpreria serisi ki özellikle Xpreria X10 çok daha mükemmel.Tabi bu biraz da fiyat farkı yaratıyor.Sony Ericsson Xperia X10 şu anda 1200 TL civarında.Ama aynı özelliklere %80 sahip olan Sony Ericsson Xperia X1 500 civarında.Eğer Nokia 5800 XpresMusic almaktan vazgeçer ya da eş değer bir telefon almayı düşünürseniz Nokia 5800 XpresMusic ile aynı özelliklere %100 sahip olan Sony Ericsson Xperia X1'i de tavsiye ederim.

berkcan_0
13-09-2010, 20:16   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,153 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

peki kamerası ses kalitesi internet tarayıcısı bunlar nasıl dokunmatiği iphone ye yakınmı yada bu fiyata alınabilecek daha iyi bir telefon varmı mesela samsung monteler bundan dahamı iyi işletim sistemi donanım ekran kalitesi video oynatma prgramlar birde bununda iphone gibi bir app storu varmı yani bunada cracklı oyunları yükleyebilirmiyim bide cihazda oyun oynatma nasıl şuanda elimde ipod touch 3g var onu satıp bunu alacağım onun için merak ediyorum multimedia özelliklerinin çok iyi olması lazım internetteki araştırmaları ma göre kasa kalitesi vasat ve dokunmatiğ i çok kötümüş cracklı oyunlarda sorun çıkartıyomuş dvix videoları oynatmıyormuş şarj süresi vs nasıl çok az uygulaması var diyolar bana ipod touch ımı aratmaması lazım

NoteBook
13-09-2010, 21:59   |  #6  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008
Alıntı: berkcan1995  
peki kamerası ses kalitesi internet tarayıcısı bunlar nasıl dokunmatiği iphone ye yakınmı yada bu fiyata alınabilecek daha iyi bir telefon varmı mesela samsung monteler bundan dahamı iyi işletim sistemi donanım ekran kalitesi video oynatma prgramlar birde bununda iphone gibi bir app storu varmı yani bunada cracklı oyunları yükleyebilirmiyim bide cihazda oyun oynatma nasıl şuanda elimde ipod touch 3g var onu satıp bunu alacağım onun için merak ediyorum multimedia özelliklerinin çok iyi olması lazım internetteki araştırmaları ma göre kasa kalitesi vasat ve dokunmatiğ i çok kötümüş cracklı oyunlarda sorun çıkartıyomuş dvix videoları oynatmıyormuş şarj süresi vs nasıl çok az uygulaması var diyolar bana ipod touch ımı aratmaması lazı
En başta şunu söyleyeyim,
Elinizdeki Iphone marka telefon ile diğer telefonların programsal özellikleri taban tabana zıt.Iphone kendi işletim sistemini kullanır ve kord yapısı çok farklıdır.Nokia , Sybmian Os işletim sistemini kullanır, HTC Androit işletim sistemini kullanmaya başladı, Samsung Samsung Os işletim sistemini kullanır.Nokia ve Samsung 'un işletim sistemleri birbirinin aynısı diyebiliriz.HTC biraz daha iyi bir işletim sistemine sahip.Ama bu üç marka ile Iphone'u işletim sistemi yani programsal olarak karşılaştırmak biraz zor.Çünkü Iphone kendi işletim sistemini ve kendi media oynatıcılarını kullanıyor ve çok başarılı.Yani Iphone 'u satıp onun yerine başka bir telefon aldığınızda alacağınız telefonun işletim sistemi ne kadar başarılı olsa da ilk başlarda alışmanız çok zor olacaktır.
Dokunmatik yapı olarak Nokia ve Samsung ile Iphone asla karşılaştırılamaz.Çünkü Iphone 'un dokunmatik sistemi ile Nokia ve Samsung'un dokunmatik sistemi çok farklı.En başta kod yapısı farklı.Bu basit bir örnek ile, sağ elinizle sağ kulağı tumak ile sağ elinizle sol kulağınızı tutmaya benzer.Iphone sağ elinizle sağ kulağınızı tutturur size ve dokunmatiği o nedenle iyidir.Ama tabi ona göre de pahalıdır.
Oyun,dvix sorunlarını Nokia ve Samsung ile aşamazsınız.Her gün bir sorun çıkar.En basit örnek olarak Nokia 5800 XpresMusic 'in kendi internet tarayıcısı ile nette gezinirken video sitelerine girseniz bile videoları oynatamıyorsunuz.Ek programlar gerekiyor.Ama onlar da çoğu zaman bir işe yaramıyor.Symbian Os tabanlı oyunlar çok profesyonel oyunlar değil.Nokia 'nın oyun için tasarlanmış N-Gage isimli bir telefonu var.Bu telefon dışında profesyonel anlamda oyun oynamanız zor.Aynı şey Samsung için de geçerli.Ama oyun konusunda HTC, Iphone'un yerini tam olarak tutmasa bile en azından Nokia ve Samsung'a göre biraz daha iyidir.
Ama yine de Iphone'un kalitesine eş değer bir telefon diyorsanız ben Androit işletim sistemine sahip HTC marka telefonları tavsiye ederim.Ancak bu biraz pahalıya mal olabilir.
 
Bir de, Iphone marka telefonlar tamamen net üzerinde yoğunlaşmıştır.Yani telefondaki işletim sistemine eklenilen programlar tamamen nette rahat işlem yapılmasını media özelliklerinin tam ve güzel bir şekilde uygulanabilmesini sağlar.Ancak baştta Nokia'nın kullandığı Symbian Os ve Samsung'un kullandığı Samsung Os işletim sistemleri Iphone kadar başarılı değiller bu konuda.Çünkü Nokia va Samsung genelde video ve resim çekimi,müzik dinleme gibi media özellikleri üzerine kurulmuş işletim sistemlerine sahiptir.Yani örneğin, Nokia ile internete bağlanıp bir video izlemeye kalktığınızda Iphone'un tadını alamazsınız.Ya da Samsung için aynı şey geçerlidir.HTC biraz daha iyidir bu konuda.
 
Benim size tavsiyem şudur : Eğer Iphone 'a alışık iseniz ama illa ki başka bir markay geçmeyi düşünüyorsanız kesenizi biraz daha açın ve HTC marka bir telefon alın.Bir kaç ay yabancılık çekseniz bile en azından belirli bir süre sonra alışırsınız ve Iphone'u unutursunuz.Ama Nokia ve Samsung alırsanız Iphone'u mumla ararsınız.

NoteBook
13-09-2010, 22:01   |  #7  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Ses kalitesi olarak Nokia uzun süreli kullanımlarda Iphone ile aynı seviyede keyif verir.Samsung o kadar iyi sayılmaz.Ses konusunda Sony Ericsson , Iphone'un tahtını sallayabilir.
Kamera konusunda Samsung biraz daha iyidir.Nokia 5800 XpresMusic 'in 3.2 Carl Zeiss kamerası var ama o kadar iyi değil.Samsung daha iyi.Sony Ericsson Cyber-Shot özellikle kamerası ile Iphone'u geçebilir.

berkcan_0
14-09-2010, 00:30   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,153 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

htc touch p3450 tel var satmaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyo 4 yıllık bir cihaz ama windows mobile la bir türl alışamadım 64mb ram ve 128mb rom var 201mhz işlemci kamera iğrenç dokunmatik iğrenç

fearless_kml
14-09-2010, 10:48   |  #9  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Ben 3-4 gün önce edindim. Telefonun her özelliği fiyatına göre uçuk ve adeta iphone gibi. Yapamayacağınız yok gibi şu anda. Opera Mobile ile net uçuyor. Skyfire ile youtube dahil heryerden video izliyorsun, kamerası çok kaliteli, wi-fi hızı pc gibi, sesi benim laptoptan fazla çıkıyor. Amaaaaaaaaaa;

Telefon ilk günden itibaren reset atıyor kendine yani durup dururken kapanıp açılıyor veya donup kalıyor. internette araştırdım bu sorunu yaşamayan yok. istersen bi google'a 5800 kapanma sorunu yaz görürsün zaten. Bu sorunu araştırıp çözüm bulur yada bende olmaz deneyeceğim dersen üzerine telefon yok derim

berkcan_0
14-09-2010, 11:01   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,153 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

arkadaşlar cevabınız için teşekkürler beki şu teller hakkında ne düşünürsünzhttp://www.vatanbilgisayar.com/s ... monte-cep-telefonu-(deep-black)/productdetails.aspx?I_ID=44274#divDigerResimler
http://www.vatanbilgisayar.com/h ... ils.aspx?I_ID=43920
http://www.vatanbilgisayar.com/s ... 81#divDigerResimler
wifi yönünden kamera ses 3g modem olarak kullanılması kasa kalitesi pil süresi ekran kalitesi işletim sistemi uygulama yükleme
htc touch elf ye sahibim ve windows mobile dan iğrendim diyebilirim simbian dahamı iyi veya samsung monte falan hangi işletim sistemini kullanıyo samsusng wawe bada diye biliyorum ama samsung monte falan hangisini kullanıyo acaa uygulama yüklenebiliyormu java dışında bu çok önemli bide samsung wawe deki gibi oyunlar vs..

_hEro
14-09-2010, 14:35   |  #11  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

450 liraya alınacak en iyi telefon 5800 XM dir.
wifi
3g
3.2 carl zeis
Ücretsiz GPS ( Son güncellemelerle uyduya saniyler içinde bağlanıyorsunuz)
Birbirinden çeşitli uygulama ve oyun desteği
Kişiselleştirilebilirlik had safhada.
Bir de telefona Nokia c6 CFW(Özel Yazılımı) kuruldumu tadından yenmez.
450 lira ya c6 nız olmuş olur ;)

berkcan_0
14-09-2010, 14:38   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,153 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

c6 ne?

berkcan_0
14-09-2010, 14:41   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,153 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

buda iphone gibi yazılımı güncelleniyo demek kararımı verdim bunu alıcam galiba

_hEro
14-09-2010, 14:44   |  #14  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Nokia C6.
Bahsettiğim olaydan bir örnek vereyim.
http://forum.donanimhaber.com/m_42917419/tm.htm

Tabii siz daha telefonu dahi almamış birisi olarak bunlara çekingen tavır gösterebilirsiniz.Ancak birazdan merakınız varsa en geç 2 ay içersinde telefona yapmadığınızı bırakmayacaksınız :)

5800'ın internette okuduğunuz hatalarının yüzde 90'ı giderilmiş durumda ve sorunsuz bir cihaz olarak satılıyor artık.
Ben çok memnunum  yüzden bu kadar tavsiye ettim.Kullanacak olan sizsiniz karar da sizin tabii.

(Telefon çıktığından bu yana 6 tane güncelleme geldi :) )
7.si yolda.Bütün hataları gideriyorlar.

Son Düzenleme: _hEro ~ 14 Eylül 2010 14:50
Karub
14-09-2010, 15:04   |  #15  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009
Alıntı: _hEro  
Nokia C6.
Bahsettiğim olaydan bir örnek vereyim.
http://forum.donanimhaber.com/m_42917419/tm.htm

Tabii siz daha telefonu dahi almamış birisi olarak bunlara çekingen tavır gösterebilirsiniz.Ancak birazdan merakınız varsa en geç 2 ay içersinde telefona yapmadığınızı bırakmayacaksınız :)

5800'ın internette okuduğunuz hatalarının yüzde 90'ı giderilmiş durumda ve sorunsuz bir cihaz olarak satılıyor artık.
Ben çok memnunum  yüzden bu kadar tavsiye ettim.Kullanacak olan sizsiniz karar da sizin tabii.

(Telefon çıktığından bu yana 6 tane güncelleme geldi :) )
7.si yolda.Bütün hataları gideriyorlar.

 
Ne zaman görsem üzülüyorum valla Kahkaha
7.si derken v51 sondu?

_hEro
14-09-2010, 15:20   |  #16  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009
Alıntı: Karub  
 
Ne zaman görsem üzülüyorum valla Kahkaha
7.si derken v51 sondu?
Kim diyor son diye ? 
Yok öyle bir şey.

Karub
14-09-2010, 15:24   |  #17  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Gelse bile bir değişiklik olmaz...

berkcan_0
14-09-2010, 16:12   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,153 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

arkadaşlar çok teşekkürler bu beni ipod touchmı hatırlatmayacak bi telefon olacak galiba::) bu nokia c6 programı süper bişey aldığım anda yapıcam telefon n97 gibi oluyo demek menusu falan gerçekten süper bi olay:D kamerası ekran kalitesi ve dokunmatik olayına biraz kafam karıştı bide kasa kalitesi kötüymüş teknik özellikleri faln nasıl sizce htc touch mega mı samsung monte mi nokia 5800 mı desek bide oyunlar yönünden nasıl iphonedeki gibi oyun yükleniyomu 3b lu kaliteli oyunlar program yönünden nasıl

Karub
14-09-2010, 16:17   |  #19  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

iPod Touch'lar telefon görevide mi yapıyor? :D

DarkHellKnightX
14-09-2010, 16:29   |  #20  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

ovi store sürekli gelişiyor onun haricinde internette symbian uygulama çok fazla
oyun yönünden telefonun pes dediğini görmedim internetteki en ağır oyunları dahi yüklesen kasarakta olsa açıyor

en son denediğim oyun Rally Master çok zorluyo ama telefon pes etmiyo Kahkaha


sonuç olarak ben 5800 kullanıcısı olarak telefonumdan gayet memnunum video takılma sorunuda temayı hafıza kartına kurunca gittiGülüş
korsan uygulama oyun tema vb şeylerde tek sorun sertifika oluyo, ben opda dan sertifika aldım tüm uygulamaları sertifikalandırıp sorunsuz bi şekilde tel e kuruyorumGöz kırpma

_hEro
14-09-2010, 16:37   |  #21  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

3 boyutlu oyunları oynayamazsınız.3d hızlandırıcılı gpu yok 5800 da.
Sertifika sorunu c6 kurarsanız yada normal hacklerseniz kalmaz.

berkcan_0
14-09-2010, 17:44   |  #22  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,153 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

peki n97 gibimi oluyo telefon c6 yükleyince arkadaşlar kullanan varsa rica etsem bi kamera görüntülerini falan koysa şu foruma

Karub
14-09-2010, 18:31   |  #23  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Hero yüklemeye çalışıyordu... Son durumdan haberim yok :)

_hEro
14-09-2010, 19:13   |  #24  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009
Alıntı: berkcan1995  
peki n97 gibimi oluyo telefon c6 yükleyince arkadaşlar kullanan varsa rica etsem bi kamera görüntülerini falan koysa şu
Sakin...
Uygulamaya çalışıyorum halen...

Karub
14-09-2010, 20:31   |  #25  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009
Alıntı: _hEro  
Sakin...
Uygulamaya çalışıyorum halen...
 
Dualarımız sizinle.. Başaracaksınız Alkış