Nokia: Bir iyi, bir de kötü haber...

CHIP Online
20-10-2012, 20:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia her şey yolunda diyor ama gelen bu 2 haber, kafaları fena karıştırıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nok ... tu-haber_36540.html

Zor günler yaşayan Nokia, çözümü ürettiği yeni telefon modellerinde Windows Phone işletim sistemini kullanmakta bulmuştu. Bir süredir büyük yol kat eden Finli firma, 2012'nin son çeyrek raporuna göre halen kendisini kurtarabilmiş değil.


Nokia için en iyi haber, 2012'nin ikinci çeyreğine bakıldığında düşüşte olan 826 milyon Avroluk açığın, 576 milyon Avroya kadar çekilmesi oldu. Bu duruma bir de dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen yüzde dörtlük yok sayma hesabı da eklenince, ortaya yüzde 30 gibi büyük bir "önlenen kayıp oranı" çıkıyor. İşin garip tarafıysa, Nokia'nın 2012 yılının ikinci çeyreğinde 4 milyon üniteden fazla satan Lumia telefonlarının, üçüncü çeyrekte 2.9 milyona düşmesi oldu.


Firma tarafından yapılan açıklamaya göreyse bu düşüş zaten bekleniyordu. Nokia yetkilileri bir sonraki adımlarının yeni Lumia modelleri ile olacağını iddia ederek fazlasıyla pozitif bir resim çizdiler. Durumun Nokia için geldiği nokta ise tüketicilerin yeni Windows Phone 8 işletim sistemine sahip Lumia 920, 822, 820 ve 810 modellerini ne kadar beğeneceği ile doğru orantılı. 


Nokia'nın CEO koltuğunda oturan Stephen Elop'a göreyse her şey hesaplandığı gibi ilerliyor. Piyasaya sürdükleri yeni Asha modelinin bile çok tuttuğuna değinen CEO, Windows Phone 8 tabanlı yeni telefonlarından da hiçbir şekilde şüphe etmediğini dile getiriyor.

Tüm Konu: Nokia: Bir iyi, bir de kötü haber...

Kaynak: www.chip.com.tr