Nokia, bunu da yapacak mı?

CHIP Online
21-10-2013, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Tablet yapacak, MP3 çalar yapacak dedikodularının arasında Nokia'nın aldığı patent, kafa karıştırdı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nokia-bunu-da-yapacak-mi_43256.html

Resimlerle: 5 harika akıllı saat!

Akıllı saatlerin ve gözlüklerin 2014'ün trendi olacağını tahmin etmek zor değil. Samsung, Galaxy Gear markası ile kendi akıllı saatini duyurdu. Apple'ın da iWatch ismiyle saat üretmeye hazırlandığı artık bir sır değil. Aynı zamanda Apple'ın, Google Glass'a karşı bir gözlük üretmek için planları olduğu, Samsung'un da Google'ın Glass ürününü alıp kendince modifiye ederek Glass Gear isimli farklı bir marka ile piyasaya sürmeyi planladığı düşünülüyor.


İşte bu hareketli cephede, Microsoft tarafından satın alınan Nokia'nın da kendi ürünlerini piyasaya sürmeden durmayacağını tahmin etmek zor değil. Ve tahmin edildiği gibi de, ilk Nokia saat haberleri gelmeye başladı.


Nokia'nın, birden çok ekranı olan bir kol saati tasarımı için patent başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Patentteki açıklamalara göre akıllı saatin birden çok ekranı olacak ve kullanıcı her ekranda farklı bri uygulamayı çalıştırabilecek.


Bu tasarım elbette henüz sadece bir karakalem çizimden ve patent başvurusundan ibaret ancak Nokia mühendisleri tasarımı gerçeğe dönüştürebilirse, piyasadaki diğer saatlerden daha fazla ilgi görmesi muhtemel görünüyor. 

Tüm Konu: Nokia, bunu da yapacak mı?

Resimlerle: 5 harika akıllı saat!

Kaynak: www.chip.com.tr