Nokia ceplerin yeni adı ne olacak?

CHIP Online
02-05-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Gelecekteki Nokia ceplerinin üzerinde Microsoft mu yazacak? İşte resmi ağızdan önemli ipuçları!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nok ... e-olacak_46865.html

Resimlerle: 2014'te çıkacak 30 yeni cep bombası!

Microsoft'un Nokia'yı satın almasından sonra en çok merak edilen konulardan bir tanesi, gelecekteki Nokia ceplerinin üzerinde ne yazacağı. Eski Nokia patronu Stephen Elop, satın almayla birlikte geri dönüş yaptığı Microsoft'ta bu konuya biraz olsun ışık tuttu.


Ask Me Anything - Nokia Conversations blog'da konuşan Elop, Microsoft'un Nokia markasını Microsoft Mobile olarak değiştirip değiştirmeyeceğiyle ilgili bir soruyu cevapladı. Microsoft Mobile'ın 10 sene boyunca Nokia markasını kullanma hakkının bulunduğunu söyleyen Elop, "Microsoft Mobile Oy" adının sadece yasal amaçlarla kullanıldığını söyledi. Elop, cevabında "Microsoft Mobile" adının telefonlarda kullanılmayacağını da doğruladı.


Bununla birlikte Elop'un söylediklerine bakarak Nokia markasının çok uzun süre yaşamayacağını kestirmek mümkün (Nokia markası, ağ, NSN, Here maps gibi alanlarda yaşamaya devam edecek). Elop, Microsoft'un telefonlarında kullanacağı markayı seçmek üzere çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Detayları paylaşmayacağını söyleyen Elop, yeni ismin "Nokia Lumia 1020 with Windows Phone on the AT&T LTE Network" gibi uzun bir isim olmayacağının da ipucunu verdi.


Yani Microsoft, yeni telefonlarını "Lumia", "Surface" veya "Xbox" gibi kısa ve öz bir isimle piyasaya sürmeyi düşünüyor olabilir. Elop, bir başka soruya verdiği cevapta Nokia'nın renkli ürünlerinin Microsoft'un Surface ve Xbox gibi ürünlerini etkileyebileceğinin de ipucunu verdi.

Tüm Konu: Nokia ceplerin yeni adı ne olacak?

Resimlerle: 2014'te çıkacak 30 yeni cep bombası!

Kaynak: www.chip.com.tr