Nokia: "Çok çekirdekli cepler işe yaramıyor"

CHIP Online
16-04-2012, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia'nın 2 ve 4 çekirdekli telefonlarla ilgili söyledikleri, bu telefonları üretenleri kızdıracak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/noki ... aramiyor_33119.html


Resimlerle: Lumia 900 mü iPhone 4S mi?

Nokia CEO'su Stephen Elop'a göre çift çekirdekli ve dört çekirdekli cep telefonları, kullanıcıların işine yaramıyor. Elop'a göre çok çekirdekli cepler, pil sorunlarına sahipler.

Nokia'nın henüz çift çekirdekli bir cep telefonu bulunmuyor. Elop, Nokia Lumia 900'ün "Smoked by Windows Phone" kampanyasını hatırlatarak önüne çıkan tüm Android cepleri yendiğini söylüyor. Nokia'nın tek çekirdekli ceplerle yetinmesinin nedeni, Windows Phone'un çift çekirdekli işlemcileri desteklememesi de olabilir.

Windows Phone 8 "Apollo" ile bu destek sağlanacak ve bakalım Nokia, tek çekirdekli cepler için aynı duruşunu sergilemeye devam edecek mi.

Tüm konu: Nokia: "Çok çekirdekli cepler işe yaramıyor"

İzleyin: Nokia'dan yeni bükülen cep konsepti!

Resimlerle: Lumia 900 mü iPhone 4S mi?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Nokia, çift çekirdekli ceplere geçtiğinde bu sorunlar ortadan kalkmış olur mu?

hndnshn
16-04-2012, 15:56   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Nokia kendisini bu dar görüşle tutmaya devam ettiği sürece android ve ios zaten daha fazla iş yapacak. Geo su ister kabul etsin ister etmesin. İnsanlar çoklu çekirdekli cihazları daha çok tercih ediyor. Bu bir bilgisayar değil olmamasına rağmen 1 gün şarj gidiyor. şu anda ne bir netbook da ne de bir notebook da 4 saatten fazla şarjı giden cihaz yok. Telefon olmasına rağmen bilgisayardan farksız kullanılıyor. Nokia ya gelince halen donma problemlerini çözemedi üst işletim sistemlerine geçmek kolay tabiki sadece yazılım. Biz celeron bir işlemciye windows 7 yi yüklediğimizde sistem nasıl zorlanıyorsa nokia cihazlarına üst işletim sistemlerini yükledikçe zorlanıyor. Bu şekilde rakip firmaları başarılarını küçümsemek yerine kendini nasıl ilerletebilir onun peşinde olsa daha doğrusunu yapmış olur... :)