Nokia'dan "neden Android değil" cevabı!

CHIP Online
19-07-2013, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia, Android yerine neden Windows'u seçtiklerini ilk kez bu kadar net bir biçimde açıkladı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nok ... l-cevabi_41605.html

Resimlerle: Geçmişe yolculuk - Nokia'nın kilometre taşları

Akıllı telefonları için kendi çözümü Meego veya Google'ın Android'i gibi çözümler yerine Microsoft'un Windows Phone platformunu kullanan Nokia, seçiminden son derece memnun. Şirketin Microsoft'tan transfer edilen CEO'su Stephen Elop basına yaptığı açıklamada Android piyasasındaki tek üretici hakimiyetinin  birkaç yıl daha bitmeyeceğini öngördüklerini söyleyerek, "Android kullanan bir çok başarılı cihaz olmasına karşın piyasada tek bir üreticinin hakimiyeti var" şeklinde konuştu. Başka bir deyişle, neden Android değil de Windows sorusuna net bir cevap vermiş oldu.


Elop'un Android'in piyasa hakimi olarak nitelediği firma ise Samsung'dan başkası değil. Nokia'nın Microsoft yolunu seçtiği 2010 yılından bu yana Android tabanlı akıllı telefonların en büyük üreticisi haline gelen Güney Koreli şirket, HTC gibi rakiplerine açık bir üstünlük sağlamış durumda. Elop'a göre satış rakamlarından kolayca anlaşılan bu durum Android'i büyük ölçüde Samsung'un oyun alanı haline getiriyor. Öyle ki, Samsung amiral gemisi Galaxy S4 modelinden bir ay içinde 10 milyon adet satarken, benzer özelliklere sahip ve incelemelerde aynı derecede başarılı bulunan HTC One'nın satış rakamı ise 4 ayda 5 milyon adette kalıyor.


Windows Phone söz konusu olduğunda ise Nokia, Lumia modelleriyle piyasanın yüzde 85'ini kontrol ederken, HTC sadece yüzde 12'lik bir pazar payına sahip.

Tüm Konu: Nokia'dan "neden Android değil" cevabı!

Resimlerle: Geçmişe yolculuk - Nokia'nın kilometre taşları

Kaynak: www.chip.com.tr